Prati korisnika Sony Hrvatska

Xperia 5 se priključuje Sonyjevoj flagship seriji, donoseći kreativno iskustvo zabave u uglađenom i kompaktnom dizajnu

Obavijest za tisak   •   ruj 05, 2019 14:38 CEST

  • Uglađeno i kompaktno kućište sa sofisticiranim dizajnom prilagođenim za nošenje u džepu
  • Kamera s tri objektiva s hvaljenom Eye AF tehnologijom Sonyjevih Alpha™ fotoaparata, kontinuirano snimanje do 10 fps AF/AE praćenje (Auto Focus i Auto Exposure) s povećanim izračunom do 30 fps
  • 21:9 CinemaWide™ 6.1 inčni Full HD+ OLED zaslon i Dolby Atmos® zvuk s izvrsnom preciznošću boja i uranjajućim sadržajem
  • Unaprijeđeni Game enhancer omogućava vam snimanje gameplaya i mijenjanje glasa


S Xperiom 5 smo uzeli ono što se našim korisnicima najviše svidjelo na modelu Xperia 1 i ugradili to u manje kućište, zajedno s najnovijom nagrađivanom tehnologijom tvrtke Sony.”, izjavio je Mitsuya Kishida, predsjednik Sony Mobile Communicationsa. “Xperia 5 nastavlja donositi beskompromisne performanse i vodeća iskustva u tehnologiji pametnih telefona, što je moguće samo sa Sonyjem.”

Napredna tehnologija u uglađenom i kompaktnom dizajnu

Xperia 5 donosi najbolje od Xperie 1 u manjem kućištu, zadržavajući 21:9 CinemaWide zaslon. Uglađeno metalno kućište zaštićeno je uz pomoć izdrživog Corning® Gorilla® Glass 6 sprijeda i straga, dok certificirani vodootporni IP65/IP68[i] štiti Xperiu 5 od vanjskih utjecaja.

CinemaWide zaslon nudi više upotrebljive površine ekrana čineći ga idealnim za istovremeno korištenje dvije aplikacije. Opciju podijeljenog ekrana možete pokrenuti brzo i lako koristeći Side sense, 21:9 aplikaciju za pokretanje više prozora ili glasovnom naredbom.


Tri kamere, tri objektiva, beskrajne mogućnosti


peria 5 posjeduje BIONZ X™ za mobilne telefone i naprednu kameru s tri objektiva, 12MP senzorima i Optical SteadyShot™ stabilizacijom slike.Sa 16 mm objektivom za super širokokutno snimanje, svestranim 26 mm objektivom i 52 mm objektivom za portrete i teleobjektivom (ekvivalent 35 mm objektivu), spremni ste za svaku prigodu.

Kod Xperie 1 prvi smo na svijetu uveli Eye AF[ii] tehnologiju u pametni telefon, a kod Xperie 5 navedenu tehnologiju vodimo još jedan korak dalje s unaprijeđenim poboljšanjima kamere preuzetim iz Sony Alpha fotoaparata. S Xperiom 5 možete pratiti akciju uz kontinuirano snimanje do 10 fps AF/AE praćenjem (Auto Focus i Auto Exposure). Xperia 5 također posjeduje unaprijeđene AF/AE izračune do 30fps, omogućavajući vam da zabilježite objekte u pokretu s velikom preciznošću.

Snimajte zadivljujuće slike slabog osvjetljenja sa svijetlim F1.6 objektivom, velikom 1.4μm veličinom piksela i Dual Photo Diode slikovnim senzorom. U kombinaciji s RAW tehnologijom potiskivanja buke, Xperia 5 proizvodi prekrasno oštre slike u slabom osvjetljenju.

Prvi puta predstavljena kod Xperie 1, Xperia 5 nastavlja voditi mobilnu kinematografiju do novih razina kroz podršku Sonyjevog odjela profesionalnih digitalnih kino kamera. Cinema Pro “powered by CineAlta” dodatno je unaprijeđen, dozvoljavajući vam da stvarate više projekata s različitim postavkama kao i nudeći više fleksibilnosti u podešavanju ravnoteže bijele boje, manualnog fokusa i razina snimanja zvuka točno kako ste zamislili. Kako bi upotpunili iskustvo, sada možete skraćivati video isječke i spajati ih zajedno za profesionalno kinematografsko snimanje u pokretu.

Novost kod Xperie 5, ‘Photography advice’ pomaže spriječiti fotografske izazove, kao što je vaš prst ispred objektiva ili netko sa zatvorenim očima, osiguravajući vam da uvijek zabilježite savršenu fotografiju.

Xperia 5 također je kompatibilna s Sonyjevom aplikacijom ‘Imaging Edge™ Mobile’[iii], omogućavajući vam da prenosite fotografije s vašeg Alpha ili Cyber-shot™ fotoaparata kako bi provjerili kvalitetu I lako dijelili sadržaj direktno s vaše Xperie 5 na društvene mreže.

Iskusite superiorno uranjanje u sadržaj uz 21:9 CinemaWide zaslon i Dolby Atmos zvuk


Xperia 5 donosi 21:9 kinematografski omjer slike na manji faktor oblika, za iskustvo gledanja koje ostaje vjerno namjerama stvaratelja.

21:9 CinemaWide 6.1-inčni Full HD+ OLED zaslon pokreće Sonyjeva nagrađivana BRAVIA® TV tehnologija s X1™ za mobilne uređaje donoseći HDR (High Dynamic Range) remastering tehnologije za više kontrasta, boje i jasnoće.

Xperia 5 također posjeduje Creator opciju rada “powered by CineAlta”, inspiriranu Master Monitor reprodukcijom boje donoseći preciznost boje u pokretu. Kao i s Xperiom 1, Xperia 5 također posjeduje 10-bitnu [iv], predstavljajući bezbroj boja i dostavljajući veću dubinu crne, dok boje izgledaju prirodnije. Zaslon, zajedno s originalno osmišljenom obradom slike, podržava širok prostor boja ITU-R BT.2020 kao i DCI-P3 s Illuminant D65.

Faktor zabave dodatno je pojačan sustavom Dolby Atmos, podešenim u suradnji sa Sony Pictures Entertainment, za uranjajuće iskustvo zabave koje teče svuda oko vas s realizmom koji oduzima dah kada koristite slušalice ili ugrađene stereo zvučnike Xperie 5. Sonyjeve audio tehnologije, Hi-Res audio za žičani i bežični prijenos zvuka[v], DSEE HX i Stereo zvučnici omogućavaju vam da slušate glazbu u njenom izvornom obliku.

Zaokružujući iskustvo zabave, sada možete ojačati svoju igru uz unaprijeđeni Game enhancer koja vam omogućava da snimate igru uz rafalno snimanje zaslona pri 20 fps i sintetizirate svoj glas s Game enhancerovom funkcijom promjene glasa.

Ostanite povezani i zabavljeni cijeli dan


Xperia 5 sadržava novu opciju ‘Smart connectivity’ kako bi osigurala da ste povezani na optimalnu mrežu. Koristi Sonyjev stroj za dubinsko učenje kako bi analizirala Wi-Fi signale i predvidjela probleme s vezom u bliskoj budućnosti. Smart connectivity će se automatski prebaciti na LTE mrežu kada predvidi bilo kakav problem u Wi-Fi mreži kako bi osigurala da uvijek imate optimalnu povezanost.

Xperia 5 posjeduje i najnoviju flagship Qualcomm® Snapdragon™ 855 Mobilnu Platformu s integriranim X24 LTE Modemom za poboljšane performanse s gigabit LTE povezanošću. Sadrži 4 x 4 MIMO tehnologiju koja podržava sve LTE pojase, jedinstveno uključujući i niske pojase, kako bi bili povezani čak i u područjima loše pokrivenima signalom.

Xperia 5 posjeduje i tehnologiju Smart Stamina, USB PD brzo punjenje i 3140mAh bateriju kako bi mogli uživati u zabavi cijeli dan.

Povežite Xperiu 5 s vlastitim stilom uz četiri sofisticirane boje: Plavu, Crvenu, Crnu i Sivu, kreirajući elegantan osjećaj dubine i boje. Zaštitne maske u boji također su dostupne za Xperiu 5, Style Cover View koji vam omogućava da vidite obavijesti i sadržaj čak i kad je zatvoren, Style Cover Back koji pomaže zaštititi uređaj od nezgoda te novi kožni Style Cover.

Dostupnost


Xperia 5 dolazi uz Android™ 9 Pie i dostupna je od listopada 2019[vi].Xperia 5 je dostupna za prednarudžbu od sljedećeg tjedna na odabranim tržištima Europe, u paketu s bežičnim slušalicama WF-1000XM3 opremljenim vodećom tehnologijom za potiskivanje buke u industriji.[vii]


BILJEŠKE:

Pune specifikacije Xperie 5 dostupne su na: https://www.sonymobile.com/products/phones/xperia-5/features/


INFORMACIJE ZA MEDIJE:

Za više informacija, slika I videa, molimo Vas da posjetite: https://presscentre.sony.hr/

Pravne informacije

1) Činjenice i značajke mogu se razlikovati ovisno o lokalnoj varijanti.

2) Na vrijeme rada utječu postavke mreže, vrsta SIM kartice, povezani dodaci i razne aktivnosti, npr. igranje igara. Sadržaj i mogućnosti kompleta mogu se razlikovati od tržišta do tržišta. Cijeli asortiman dodatne opreme možda nije dostupan na svakom tržištu.

3) Prikazane ikone su samo u ilustrativne svrhe. Početni se zaslon može pojaviti drugačije na vašem proizvodu. Neke značajke možda nisu dostupne u vašoj zemlji ili području.

“SONY” i “Xperia” zaštitni su znaci Sony Corporationa. Svi ostali zaštitni znaci ili registrirani zaštitni znaci vlasništvo su njihovih vlasnika. Dodatne informacije u vezi sa zaštitnim znakovima mogu se pronaći na sljedećem linku: www.sonymobile.com/global-en/legal/trademarks-and-copyright

Android je zaštitni znak Google LLC.;

Qualcomm i Snapdragon zaštitni su znaci Qualcomm Incorporated, registriran u SAD-u I drugim državama.

Qualcomm Snapdragon je proizvod Qualcomm Technologies, Inc. i/ili njegovih podružnica.

[i] Xperia 5 je otporna na vodu i prašinu, tako da ne morate brinuti ukoliko vas uhvati kiša ili želite isprati prašinu pod mlazom vode, ali zapamtite da svi ulazi i priloženi prekrivači moraju biti čvrsto zatvoreni. Ne smijete uređaj potapati u vodu niti ga izlagati morskoj, slanoj ili kloriranoj vodi niti tekućinama kao što su pića. Zloupotreba i nepravilna uporaba uređaja poništava jamstvo. Uređaj je testiran od strane Ingress Protection rating IP65/68. Za više informacija, posjetite: www.sonymobile.com/waterresistant. Xperia 5 ima nepokriveni USB ulaz za punjenje i povezivanje. USB ulaz treba bili potpuno suh prije punjenja.

[ii] Kamera Xperie 1 sadrži Eye AF (autofocus) koji je sposoban identificirati I zadržati ljudsko oko u fokusu. Verificiran od strane Strategy Analytics' SpecTRAXService protiv objavljenih specifikacija za preko 14,000 pametnih telefona. Podaci od 16. svibnja 2019.

[iii] Aplikacija koja nasljeđuje PlayMemories Mobile. Postojeći PlayMemories Mobile korisnici mogu ovo koristiti ažuriranjem PlayMemories Mobilea.

[iv] 8-bitni zaslon sa 2-bitnim softverskim zaglađivanjem.

[v] Pri maksimalnoj brzini prijenosa od 990 kbps

[vi] Vremena i dostupnost će se razlikovati ovisno od tržišta

[vii] Prema istraživanju Sony Corporationa, mjerenje provedeno koristeći JEITA-compliant smjernice za Truly Wireless style noise-canceling headphones tržište. Podaci od 1. lipnja 2019.

O tvrtki Sony:

Sony je kreativna tvrtka za zabavu osnovana na čvrstim temeljima tehnologije. Od igara i mreže usluga do glazbe, fotografija, elektronike, poluvodiča i financijskih usluga – Sony ima cilj ispuniti svijet emocijama kroz snagu kreativnosti i tehnologije. Za više informacija posjetite Sony globalnu web stranicu: http://www.sony.net/

Priložene datoteke

Dokument u Wordu

Komentari (0)

Dodaj komentar

Komentiraj

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.