Prati korisnika Sony Hrvatska

Tvrtka Sony unapređuje seriju objektiva punog formata predstavljanjem laganog 35mm F1.8 Prime objektiva

Obavijest za tisak   •   srp 10, 2019 12:25 CEST

Kompaktne dimenzije i mala težina ovog objektiva punog formata i velikog otvora blende pružaju mobilnost i praktičnost za snimanje širokog spektra subjekata – od svakodnevnih snimaka do fotografija hrane, pejzaža, noćnih scena i još mnogo toga. Novi objektiv omogućuje izvanrednu kvalitetu fotografije od kuta do kuta s maksimalnim otvorom blende F1,8, a njegov tihi autofokus i opcija preciznog praćenja čine ga odličnim izborom i za fotografiranje i za snimanje filmova. Njegova mala veličina znači da je podjednako pogodan za senzore formata APS-C, kao i za senzore punog formata, nudeći ekvivalentnu[i] žarišnu duljinu od 52,5 mm koja je savršena za snimke, portrete i još mnogo toga.

Performanse proizvoda:

Visoka rezolucija i veliki otvor blende punog formata u kompaktnom i laganom objektivu

  • S maksimalnim otvorom blende od F1,8, težine samo 280 grama i dimenzija 65,6 mm u promjeru, a dužine 73,0 mm, ovaj objektiv postavlja novi standard za prenosivost.
  • Pametna optička konstrukcija uključuje asferični element za suzbijanje aberacije i visoku rezoluciju u čitavom rasponu kadra fotografije. Kružni otvor s 9 krilaca omogućuje prelijep bokeh efekt.
  • Minimalna distanca fokusiranja od 0,22 m i maksimalno uvećanje od 0,24x olakšavaju fotografiranje u krupnom planu.

Raznovrsna kontrola i rukovanje u širokom rasponu potreba fotografiranja

  • Pogodno postavljena, prilagodljiva tipka za zadržavanje fokusa i prekidač režima fokusa za privremeno prebacivanje između automatskog i ručnog fokusiranja.
  • Ručno fokusiranje s linearnim odazivom omogućava bolju kontrolu prilikom ručnog fokusiranja.
  • Dizajn otporan na prašinu i vlagu[ii] doprinosi prilagodljivosti i pouzdanosti ovog novog objektiva i izaziva osjećaj povjerenja kod korisnika.

Tihi autofokus s odličnom opcijom praćenja za fotografije i filmove

  • Brz, precizan i tih AF sistem drivera linearnog motora pruža precizno fokusiranje i za fotografije i za filmove u kojima „klimanje“ zahtijeva delikatnu kontinuiranu kontrolu fokusa.

„Prime objektiv od 35 mm koriste mnogi fotografi jer njegova prilagodljivost znači da je to pravi izbor za toliko različitih vrsta snimaka“, ističe Yann Salmon-Legagneur, direktor Odjela za marketing proizvoda za digitalno snimanje tvrtke Sony Europe. „Naš novi 35mm FE objektiv objedinjuje briljantnu oštrinu od kuta do kuta i veoma lagan dizajn i sigurni smo da će se svidjeti mnogim fotografima i snimateljima“, dodaje Salmon-Legagneur.

Cijena i dostupnost

FE 35mm F1.8 objektiv bit će dostupan u Europi od kolovoza 2019. godine, po cijeni od oko 700 eura.

Video o novom objektivu FE 35mm F1.8 možete pogledati putem linka: https://youtu.be/5DCL7tYmEnE .

Različite ekskluzivne priče, video zapisi i uzbudljivi novi sadržaji snimljeni najnovijim fotoaparatima i drugim proizvodima tvrtke Sony, mogu se pronaći na www.sony.hr. Europski centar za fotografije tvrtke Sony dostupan je na 22 jezika i sadrži detalje o proizvodima, tečajevima i ažuriranoj listi događaja tvrtke Sony u svakoj zemlji.

[i] Ekvivalentan modelu punog formata od 35 mm.

[ii] Ne garantira se da je potpuno otporan na prašinu i vlagu.

Sony je vodeći svjetski proizvođač u području audio, video, gaming, komunikacijske, informacijske i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem u glazbi, filmovima, kompjutorskim igrama i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućuje da bude lider na svjetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. ožujka 2017. godine, tvrtka Sony je uspjela ostvariti konsolidirani godišnji promet od približno 76 milijarde dolara. Sony globalna web stranica: http://www.sony.net/

Priložene datoteke

Dokument u Wordu

Komentari (0)

Dodaj komentar

Komentiraj

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.