Prati korisnika Sony Hrvatska

Tvrtka Sony razvija novu super-brzu memorijsku karticu sljedeće generacije CFexpress Type B

Obavijest za tisak   •   ožu 18, 2019 11:30 CET

CFexpress Type B memorijska kartica

Poboljšanjem visokih performansi i dodatnih vrijednosti memorijske kartice kompanije Sony, model CFexpress Type B je dizajniran na osnovu nove specifikacije koja koristi najnoviju PCIe[i] Gen3 tehnologiju, po standardu CompactFlash asocijacije.

Memorijska kartica Sony CFexpress Type B ima kapacitet od 128 GB, a planirano je da se pojave i modeli s većim kapacitetom – od 256 GB i 512 GB.

Neusporedivo brzo

Memorijska kartica Sony CFexpress Type B je oko tri puta brža od najbrže Sony CFast memorijske kartice (s brzinom čitanja od 530MB/s). Ova kartica, s brzinom upisivanja podataka do 1480MB/s, zadovoljava buduće zahtjeve industrije sigurnosti za sigurnim snimanjem podataka i zahtjeve profesionalaca za snimanjem fotografija ili video zapisa visoke rezolucije.

S velikom brzinom čitanja do 1700MB/s, čak i ekstenzivne datoteke podataka s ove memorijske kartice mogu se brže prenijeti u računalo, u usporedbi s postojećim memorijskim karticama. Na primjer, kada se izrađuju kopije ili rezervne kopije velikih datoteka s više memorijskih kartica, vrijeme prijenosa će se drastično smanjiti. To uvelike poboljšava radnu efikasnost.

Novi čitač kartice CFexpress, MRW-G1, optimiziran je za memorijsku karticu Sony CFexpress Type B i potpuno koristi prednost brzine čitanja koju ona posjeduje. Ovaj čitač je također kompatibilan sa Sony XQD karticom G serije i M serije.

Snažne performanse

Memorijska kartica Sony CFexpress Type B ima operativnu snagu tri puta veću od CFexpress standarda, može izdržati silu savijanja od 70N i ima pet puta veću izdržljivost pada s visine od 5m.

Kartica je otporna na temperaturu, X-zrake, antistatična je i ima UV zaštitu, tako da savršeno podržava upotrebu u zahtjevnim ili teškim okruženjima.

Smirenost

Kupcima memorijskih kartica CFexpress kompanije Sony, opcije Media Scan Utility i File Rescue besplatno su dostupne za preuzimanje.

Media Scan Utility je softver koji automatski skenira vašu Sony CFexpress memorijsku karticu svaki put kada je povežete s računalom pomoću čitača MRW-G1[ii]. Softver vas informira o stanju vaše kartice i obavještava vas ako ste blizu ili ste dostigli ograničenje flash memorije.

File Rescue je alat koja sprječava najgoru noćnu moru svakog fotografa, a to je da slučajno izbriše fotografije i izgubi dragocjeni rad. Softver oporavlja slučajno izbrisane datoteke uključujući RAW, fotografije i video zapise visoke rezolucije, tako da je vaš rad siguran.

Memorijska kartica Sony CFexpress Type B i čitač kartica CFexpress MRW-G1 bit će dostupne na tržištu početkom ljeta 2019. godine.

[i] PCIe je registrirani zaštitni znak PCI-SIG-a.

[ii] Čitač MRW-G1 je potreban za skeniranje Sony CFexpress memorijske kartice.

Sony je vodeći svjetski proizvođač u području audio, video, gaming, komunikacijske, informacijske i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem u glazbi, filmovima, kompjutorskim igrama i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućuje da bude lider na svjetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. ožujka 2018. godine, tvrtka Sony je uspjela ostvariti konsolidirani godišnji promet od približno 767milijardi dolara. Sony globalna web stranica: http://www.sony.net/

Priložene datoteke

Dokument u Wordu

Komentari (0)

Dodaj komentar

Komentiraj

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.