Prati korisnika Sony Hrvatska

Tvrtka Sony proširila liniju objektiva punog formata modelom 24mm F1.4 G Master ™ Prime

Obavijest za tisak   •   ruj 21, 2018 12:00 CEST

Sony je unaprijedio svoju vodeću liniju objektiva punog formata G Master serije predstavljanjem željno iščekivanog modela objektiva 24mm F1.4 Prime. Stručno osmišljen da omogući najbolje performanse klase u svim postavkama blende, novi objektiv FE 24mm F1.4 GM (model SEL24F14GM) koristi specijalizirane napredne optičke tehnologije tvrtke Sony kako bi zadovoljio potrebe i najzahtjevnijih fotografa. Dizajn mu je lagan i kompaktan s prednikom filtera φ67mm i dimenzija 75,4mm x 92,4 mm, a težak je samo 445 grama. Ispunjavajući zahtjevne standarde ugledne G Master serije, objektiv FE 24mm F1.4 GM kombinira visoku rezoluciju i upečatljivi bokeh efekt koji potpisuje ova serija.

Nevjerojatno visoka kvaliteta slike i kompaktni objektiv savršena su dopuna senzorskim APS-C fotoaparatima bez ogledala tvrtke Sony, kao što su modeli α6500 i α6300, čime ukupan broj autohtonih Sony E-mount objektiva dostiže 48. Tvrtka Sony će nastaviti razvijati svoju liniju objektiva kako bi zadovoljila zahtjeve raznih fotografa, snimatelja i kreatora multimedijalnih sadržaja, s nizom različitih mogućnosti, kako bi se maksimalno povećala snaga inovativne serije α™ fotoaparata.

Ostvarujući konzistentno visoku rezoluciju preko cijelog kadra, čak i kod F1.4, FE 24mm F1.4 GM se ponosi novim optičkim dizajnom koji obuhvaća 10 grupa s 13 elemenata koji sadrže dva XA (ekstremna sferična) elementa i tri ED elementa (veoma niske disperzije). Uključivanje dva XA elementa efikasno potiskuje "sagittal flare" efekt, tako da se točkasti izvori svjetlosti precizno reproduciraju, čineći FE 24mm F1.4 GM upečatljivim rješenjem za fotografe koji vole da fotografiraju zvjezdano nebo. Jedinstveni Sony Nano AR premaz se primjenjuje kako bi odsjaji i bljeskovi bili zamijenjeni impresivnom jasnoćom, čak i prilikom fotografiranja pejzaža kad položaj Sunca stvara probleme običnom objektivu.

Uređaj s vodećim performansama u industriji upakiran je u izuzetno kompaktno i lagano kućište težine samo 445 grama. Pejzažnim fotografima, koji često mnogo pješače kako bi došli do savršenog mjesta za fotografiranje, to znatno olakšava teret koji moraju da nose sa sobom. Ova prednost dodatno dolazi do izražaja kad se objektiv FE 24mm F1.4 GM upari s jednim od nagrađivanih Sony α7/α9 kućišta. Ovaj lagani paket je djelomično realiziran razvojem novog DDSSM sistema velike snage (Direct Drive SSM) koji donosi otprilike tri puta veću pogonsku snagu od prethodnog DDSSM sistema. Osim toga on omogućava brzu reakciju, visoku preciznost pozicioniranja i nečujni rad prilikom fotografiranja, ali i snimanja videa.

Osim mogućnosti za fotografiranje pejzaža i zvijezda, objektiv FE 24mm F1.4 GM također ima odlične performanse kod snimaka iz blizine do 0.24 metra (0.79ft.) i pruža mek i prirodan bokeh efekt. Kao član vodeće Sony G Master serije objektiva, novi uređaj karakterizira nevjerojatan nivo kvaliteta slike i bokeh efekt. Kako bokeh kvaliteta direktno utječe na sfernu, aksijalnu i bočnu kromatsku aberaciju koja također može izazvati mrljanje boja (colour bleeding), svi ovi faktori su pažljivo kontrolirani u fazama projektiranja i proizvodnje. Također, svaki objektiv se individualno testira i prilagođava kako bi se postigla maksimalna kvaliteta slike i bokeh.

Objektiv FE 24mm F1.4 GM ima i niz profesionalnih tastera koji pomažu pri lakšem fotografiranju i snimanju videa. Gumb za blendu omogućava direktnu, intuitivnu kontrolu, dok prekidač za otvaranje blende omogućava ili sprečava okidanje po potrebi. Gumb za fokusiranje posjeduje opciju Linear Response MF za finu kontrolu ručnog fokusiranja, što pruža korisniku neophodnu kontrolu potrebnu prilikom brzog i preciznog ručno fokusiranja. Gumb za zadržavanje fokusa je prilagodljiv, a prekidač za izbor režim fokusa omogućava brzo biranje automatskog ili ručnog fokusiranja u skladu sa promjenama uvjeta snimanja.

Isporuka objektiva FE 24mm F1.4 GM u Europi će početi u listopadu 2018. godine, po cijeni od približno 1.600 eura. 

Sony je vodeći svjetski proizvođač u području audio, video, gaming, komunikacijske, informacijske i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem u glazbi, filmovima, kompjutorskim igrama i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućuje da bude lider na svjetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. ožujka 2017. godine, tvrtka Sony je uspjela ostvariti konsolidirani godišnji promet od približno 76 milijarde dolara. Sony globalna web stranica: http://www.sony.net/