Prati korisnika Sony Hrvatska

Tvrtka Sony predstavlja RX0 II, najmanji i najlakši ultrakompaktni fotoaparat na svijetu

Obavijest za tisak   •   ožu 27, 2019 10:50 CET

Nadogradnjom ultra-kompaktnih kvaliteta originalnog modela RX0, koji je vodootporan, otporan na prašinu, na udarce i na lomljenje, novi model nudi unutrašnje 4K snimanje, od 180 do 90 stupnjeva nagibnog LCD ekrana koji radi čak i pod vodom, kao i nova rješenja za stabilizaciju tijekom snimanja video zapisa.

U središtu modela RX0 II nalazi se Exmor RS™ CMOS senzor tipa 1.0 od 15,3 megapiksela i napredni mehanizam za obradu fotografije BIONZ X™ koji nudi poboljšanu[i] reprodukciju boja, uključujući i prelijepe tonove kože. Ova moćno integrirana kombinacija je optimizirana da pruži munjevite performanse i izuzetnu kvalitetu snimanja fotografija u pokretu i bez, kao i video zapisa, u širokom opsegu ISO osjetljivosti 80[ii] -12800. Širokokutni fiksni objektiv ZEISS® Tessar T* 24mm s otvorom blende F4.0 ima skraćenu minimalnu distancu fokusiranja od 20 cm, što ga čini savršenim za selfije ili tabletop fotografije.

Fotoaparat za sve uvjete

Model RX0 II je zaista „bezbrižan” fotoaparat koji se može postaviti na mjesta na koja ne može nijedan drugi. Ovaj model dimenzija 59mm x 40,5mm x 35mm[iii] i težine samo 132g[iv], stane u džep i spreman je za sve. Vodootporan je do dubine od 10 metara, otporan je na prašinu i na udarce kada se ispusti s visine do 2 metra i otporan je na lomljenje pod težinom do 200 kg.

Cilj razvoja originalnog modela RX0 bio je da se napravi fotoaparat koji bi omogućio nove oblike kreativnog izražavanja kroz svoj faktor forme i tehničke mogućnosti”, rekao je Iann Salmon Legagneur, direktor Odjela za marketing proizvoda i digitalno snimanje tvrtke Sony Europe. „Nadogradili smo novi RX0 II i dodali mu karakteristike i funkcionalnosti za koje smatramo da čine idealni fotoaparat za bilo koju vrstu putovanja, a jednako će dobro funkcionirati i kao video kamera u velikom rasponu scenarija snimanja i vloganja”, dodaje on.

Snimanje i filmovi

Model RX0 II nudi 4K 30p interni video zapis s potpunim očitavanjem piksela i bez rezanja piksela kako bi prikupio približno 1,7 puta veću količinu podataka potrebnih za 4K video. Ovo preveliko uzorkovanje smanjuje moiré efekt i pikselizaciju, pa pruža glatke, visokokvalitetne 4K snimke s izuzetnim detaljima i dubinom. Koristeći nedavno predstavljene mobilne aplikacije tvrtke Sony „Imaging Edge™“, ova snimka se može prenijeti na pametni telefon[v], urediti i lako dijeliti preko društvenih mreža.

Model RX0 II uvodi elektronsku stabilizaciju[vi] zbog stabilnog snimanja, čak i kada se snima ručno. Ovo se može još više poboljšati kada se snimka prebaci na pametni telefon ili tablet koji pokreće aplikaciju „Movie Edit add-on[vii], gdje se dodatne informacije dobivene tijekom snimanja mogu obraditi da bi se dobio video s glatkom gimbalnom funkcijom.[viii] Dodatna nova karakteristika kojoj se može pristupiti putem aplikacije „Movie Edit add-on“ je „Inteligentno kadriranje“, gdje se odabrani subjekt čuva u središtu kadra, а izobličenje slike se ispravlja u konačnom uređivanju. Ovisno o tome gdje će se video dijeliti, potrebno je izabrati željeni odnos širine i visine.

Dodatne karakteristike modela RX0 II uključuju Super Slow Motion snimanje do 1000 fps[ix], nekompresirani 4K HDMI izlaz i simultano snimanje video zapisa. Korisnici mogu koristiti funkcije Picture Profile, S-Log2 i Time Code/ User Bit, kako bi osigurali konačan rezultat koji odgovara njihovoj kreativnoj viziji.

Preciznost fotografije

Raznovrsnost modela RX0 II, osim video mogućnosti, nudi i mnoštvo karakteristika fotografija. Može se pohvaliti anti-distorzijom zatvarača do 1/32000 sekundi i može snimati do 16 fps tako da „uhvati“ svaki trenutak emocije na licu. Nadogradnjom originalnog modela RX0, unaprijeđena je reprodukcija boja kako bi se prikazale prirodne i žive boje ljudske kože, a opcijski „Soft Skin“ efekt može se koristiti za pokrivanje manjih mrlja i bora. Mogu se primijeniti funkcije ocjenjivanja i zaštite koje ovaj fotoaparat posjeduje, a može se vidjeti i grupni prikaz kontinuirano snimljenih fotografija.

Sony funkcija Eye AF, koja je veoma popularna među portretnim fotografima širom svijeta, unaprijeđena je kod modela RX0 II. Brzina, preciznost i rad funkcije Eye AF poboljšani su kako bi se još lakše snimali zadivljujući portreti; jednostavnim polu pritiskanjem gumba zatvarača fokus će se fiksirati na oko subjekta. Fokusirano oko može biti izabrano (lijevo/desno/auto) u meniju ili dodijeljeno prilagođenom gumbu, omogućavajući korisniku da se koncentrira na kompoziciju.

Fotoaparat se može podesiti za kontinuirano snimanje, čiji se rezultati mogu urediti u zapanjujuće time-lapse snimke[x] uz pomoć aplikacije za desktop računala kompanije Sony „Imaging Edge“.

Povezivanje više RXO II fotoaparata

Do pet RX0 II fotoaparata može se kontrolirati bežično[xi], uz pomoć Sony aplikacije „Imaging Edge Mobile“, a od 6 do 50 fotoaparata će se uskoro moći kontrolirati preko pristupne točke (očekuje se na ljeto 2019. godine). Model RX0 II je također kompatibilan s opcijom Camera Control Box CCB-WD1[xii] koja omogućuje da se do 100 fotoaparata poveže i kontrolira u žičanom podešavanju. Ova rešenja otvaraju novi svijet mogućnosti snimanja i slobodnog video izraza iz bilo kojeg kuta koji korisnik želi predstaviti.

Cijena i dostupnost

Komplet RX0 II s VCT-SGR1 snimanjem i nosačem bit će dostupan u Europi u svibnju 2019. godine, po cijeni od oko 800 eura.

Za više informacija o novom fotoaparatu RX0 II, posjetite stranicu: https://www.sony.hr/electronics/cyber-shot-kompaktni-fotoaparati/dsc-rx0m2?cpint=SG_CATEGORY_SEC-TOUT-OTHER-RX0_II-EN_GL-2019-02-M01-RX0II-TOUT01-RX0II.

[i] U usporedbi s DSC-RX0.

[ii] ISO 80, 100: kada je proširen. Samo za fotografije bez pokreta.

[iii] Širina x visina x dubina.

[iv] Približna težina s uključenim baterijama i medijima.

[v] Dostupnost video prijenosa i reprodukcije ovisi o pametnom telefonu koji se koristi.

[vi] Samo za video snimanje.

[vii] Dodatna mobilna aplikacija „Imaging Edge Mobile“.

[viii] Kut postaje uži od stvarne snimke. Kadar mjesta na fotografiji postaje uži od originalne fotografije. Video snimka može biti prikazana u Full HD kvaliteti.

[ix] Zvuk se ne može snimiti. Potrebna je micro SDXC ili SDHC memorijska kartica klase 10 ili više.

[x] Wi-Fi ne radi tijekom kontinuiranog snimanja. Potrebna je najnovija verzija programa Imaging Edge "Viewer" i desktop aplikacije PlayMemories Home.

[xi] Nije dostupno za 4K video snimanje, FHD 120p (NTSC) / 100p (PAL) video ili kontinuirano snimanje. Modeli DSC-RX0 i DSC-RX0M2 ne mogu se istovremeno koristiti s radio kontrolama. Ovisno od specifikacija pristupne točke, pametnog telefona i tableta koji se koristi, kao i okruženja radio valova lokacije instalacije, može se promijeniti broj uređaja koji se mogu povezati.

[xii] Kada koristite CCB-WD1, ažurirajte softver na najnoviju verziju (podržano verzijom 2.00 ili novijom verzijom). Do 100 pari modela DSC-RX0M2 i Camera Control Box može se povezati, prema internom testiranju kompanije Sony.

Sony je vodeći svjetski proizvođač u području audio, video, gaming, komunikacijske, informacijske i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem u glazbi, filmovima, kompjutorskim igrama i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućuje da bude lider na svjetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. ožujka 2017. godine, tvrtka Sony je uspjela ostvariti konsolidirani godišnji promet od približno 76 milijarde dolara. Sony globalna web stranica: http://www.sony.net/

Priložene datoteke

Dokument u Wordu

Komentari (0)

Dodaj komentar

Komentiraj

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.