Prati korisnika Sony Hrvatska

Tvrtka Sony predstavlja novi super-telefoto 600mm F4 G Master™ Prime objektiv

Obavijest za tisak   •   lip 13, 2019 12:50 CEST

Tvrtka Sony objavila je još jedan impresivan dodatak svojoj vrhunskoj liniji objektiva G Master serije, novi FE 600mm F4 GM OSS super-telefoto objektiv (model SEL600F40GM).

Objektiv tvrtke Sony najvećeg raspona, od 600mm, uključuje mnoge od najnaprednijih optičkih i mehaničkih tehnologija tvrtke, proizvodeći izuzetnu kvalitetu fotografije s izvanrednom brzinom fokusiranja i preciznošću. Najlakši u svojoj klasi[i], težine samo 3040g, model FE 600mm F4 GM OSS karakterizira izuzetno uravnotežen dizajn kako bi se osigurao najbolji mogući doživljaj snimanja. Zajedno s priznatim objektivom FE 400mm F2.8 GM OSS, novi raspon od 600mm daje profesionalnim fotografima sportaša, divljih životinja i fotoreporterima više opcija za snimanje subjekata na velikim udaljenostima s ekstremnom preciznošću i detaljima.

„S dva nova objektiva koji su najavljeni, naša rastuća linija E-mount objektiva sada uključuje 33 modela punog formata i ukupno 51 objektiv. Deseti model iz naše vodeće G Master serije, novi 600mm F4 podiže brzinu, mobilnost i kontrolu u super-telefoto objektivu”, ističe Yann Salmon-Legagneur, direktor Odjela za marketing proizvoda za digitalno snimanje tvrtke Sony Europe. „Kombiniranje širokog raspona od 600mm s karakteristikama kao što su snimanje pri brzini od 20 kadrova u sekundi i AF/AE kalkulacije 60 puta u sekundi modela a9 (ILCE-9) ili ekstremno visoke rezolucije i performanse velike brzine modela a7R III (ILCE-7RM3), omogućuje profesionalnim fotografima da kreiraju fotografije koje jednostavno nije bilo moguće snimiti prije toga“, dodaje Salmon-Legagneur.

Brz, precizan i tih autofokus[ii]

Kako bi najbolje iskoristili prednost visoko razvijenih autofokusnih sustava najnovijih Sony E-mount fotoaparata punog formata, novi FE 600mm F4 GM OSS objektiv posjeduje dva XD (ekstremno dinamična) linearna motora, koji pokreću fokus grupu objektiva kako bi osigurali brz, precizan autofokus i pouzdano praćenje subjekta. Ove motore podržavaju posebno razvijeni algoritmi kretanja kako bi se minimizirao zaostatak i nestabilnost i kako bi se kontrolirala razina buke, što rezultira izuzetno brzim, preciznim i tihim performansama autofokusa, omogućavajući objektivu da s lakoćom snimi dinamične, brze sportaše ili divlje životinje.

Super G Master kvaliteta fotografije i bokeh efekat

Kao član vodeće Sony serije G Master objektiva, ovaj novi super-telefoto objektiv velike blende karakterizira nevjerojatna razina kvalitete fotografije i detalja, s izvanrednim kontrastom i rezolucijom koja se zadržava i na samim kutovima fotografije. Poseban optički dizajn uključuje veliki XA (ekstremno asferični) i ED (ektra-niska disperzija) element koji efikasno suzbija sve uobičajene telefoto aberacije objektiva, plus tri fluoritna elementa koji pomažu da se smanji kromatska aberacija i potisne razlivanje boja. Najnovije tehnologije tvrtke Sony za simulaciju bokeh efekta i XA element koriste se također za kontrolu sfernih aberacija i pomažu u postizanju izuzetnog bokeh efekta.

Objektiv ima i mehanizam kružnog otvora blende s 11 segmenata koji doprinosi visokoj kvaliteti bokeh efekta na fotografijama i premazan je originalnim Sony Nano AR premazom koji suzbija sve neželjene odsjaje i bljeskove.

Novi FE 600mm F4 GM OSS objektiv je kompatibilan sa Sony 1.4x i 2.0x E-mount telekonverterima, stvarajući izvanredne performanse fotografije na produženim žižnim daljinama[iii] zadržavajući brze i precizne AF performanse.

Lagan, uravnotežen dizajn

S težinom od samo 3040 grama, novi super-telefoto prime objektiv je najlakši u svojoj klasi, omogućujući nivo prenosivosti i manevriranja koji nikada ranije nije postignut u objektivu te klase. Zasnovan na tehnologiji priznatog FE 400mm F2.8 GM OSS objektiva, lagani dizajn novog objektiva od 600 mm postignut je korištenjem tri fluoritna elementa, s manjim brojem elemenata raspoređenih na prednjem djelu barela. Magnezijska legura se također koristi kroz objektiv kako bi se smanjila težina i masa.

Kao i prethodni model FE 400mm F2.8 GM OSS, novi objektiv od 600 mm karakterizira dizajn objektiva koji nema težak prednji dio, smanjujući tako inerciju koja se opire rotaciji, što omogućava brže, preciznije pomicanje prilikom ručnog snimanja ili uz pomoć monopoda.

Izdržljivost, pouzdanost i kontrola

Kako bi izdržao teške uvjete fotografiranja sportskih događaja ili divljih životinja, novi Sony objektiv FE 600mm F4 GM OSS napravljen je od izdržljive legure magnezija i jakog, ali laganog oklopa od ugljičnih vlakana. Objektiv je također otporan na prašinu i vlagu[iv], i njegov prednji element je premazan fluorom kako bi odolio prljavštini i otiscima prstiju.

Također, prisutan je i veliki broj tvrdih kontrola na objektivu, uključujući dugmiće za prilagođavanje zadržavanja fokusa na četiri različita mjesta na barelu, koji mogu biti programirani za kontrolu karakteristika, ako je to potrebno. Postoji i Full-Time DMF prekidač koji odmah aktivira ručni fokus u bilo kojoj točki i prsten za fokusiranje koji karakterizira Linear Response MF za fin, responzivan ručni fokus.

Dodatno, novi objektiv posjeduje ugrađenu optičku stabilizaciju za dinamičku aktivnost i tri različita režimska podešavanja, uključujući i režim Mode 3[v] s naprednim algoritmom koji osigurava lakše kadriranje dok prati subjekte u pokretu. Novi model karakterizira funkcionalni prsten s mogućnošću odabira Preset i Function podešavanja, kao i slot za filtriranje koji podržava ø 40.5mm ND i druge tipove filtera, kao i opcionalni VF-DCPL1 Drop-in kružni polarizacijski filter. VF-DCPL1 filter može se može rotirati kako bi se postigla željena polarizacija u objektivu.

Cijena i dostupnost

Novi FE 600mm F4 GM OSS objektivi biti će dostupni u Europi od kolovoza 2019. godine, po cijeni od oko 14.000 eura.

Za više detalja o proizvodu, posjetite:

https://www.sony.hr/electronics/fotoaparati-objektivi/sel600f40gm.

[i] U usporedbi s izmjenjivim 600mm F4 objektivima za fotoaparate punog formata od 35mm, od lipnja 2019. Sony anketa

[ii] Kada su priključene serije NEX, ILCE-3000/3500, ILCE-5000/5100, ILCE-7/7R /7S, funkcija automatskog fokusiranja je ograničena. Za više detalja, posjetite našu stranicu za podršku: https://www.sony.hr/electronics/support.

[iii] Maksimalni otvor blende od 1.4x i 2.0x telekonvertorima je F5.6 i F8, respektivno.

[iv] Ne garantira se da je 100% otporan na prašinu i vlagu.

[v] MODE 3 podržava najnovija verzija softvera a9 / a7R III / a7 III. Informacije o kompatibilnosti fotoaparata potražite na stranici za podršku tvrtke Sony.

Različite ekskluzivne priče, video zapisi i uzbudljivi novi sadržaji snimljeni najnovijim fotoaparatima i drugim proizvodima tvrtke Sony, mogu se naći na: http://www.sony.hr/. Europski centar za fotografije tvrtke Sony dostupan je na 22 jezika i sadrži detalje o proizvodima, natjecanjima i ažuriranoj listi događaja tvrtke Sony u svakoj zemlji.

Priložene datoteke

Dokument u Wordu

Komentari (0)

Dodaj komentar

Komentiraj

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.