Prati korisnika Sony Hrvatska

Tvrtka Sony predstavila novu VCT-SGR1 dršku za snimanje

Obavijest za tisak   •   lip 18, 2018 12:00 CEST

Tvrtka Sony predstavila je VCT-SGR1, novu prilagodljivu i kompaktnu dršku za snimanje, koja najbolje odgovara serijama fotoaparata RX0 i RX100[i].

Idealna za snimanje vlogova, fotografiranje na putovanjima i snimanje videa, autoportreta i još mnogo toga, nova VCT-SGR1 je vertikalno orijentirana drška za snimanje koja se povezuje sa Sony fotoaparatima serija RX0 i RX100 preko Multi/Micro USB priključka. Izuzetno je kompaktna i lagana te omogućava podešavanje gornjih kutova do 70 stupnjeva i donjih do 100 stupnjeva za snimanje iz različitih perspektiva, visokih i niskih kutova te autoportreta.

Na vrhu drške je nekoliko gumbića, uključujući otvaranje zatvarača, REC stop/start i funkciju zumiranja[ii], koji olakšavaju kontrolu i desnom i lijevom rukom. Dodatno, donji dio drške može biti raširen i korišten kao tronožac, što je čini savršenim dodatkom za grupne fotografije ili snimanje u uvjetima slabog osvjetljenja kako bi se izbjeglo podrhtavanje fotoaparata prilikom snimanja pri sporijim brzinama zatvarača.

Nova VCT-SGR1 drška za snimanje u Europi će biti u prodaji od Srpnja, a približna cijena iznosit će 120 eura.

[i] Kompatibilne sa DSC-RX0/RX100M2/RX100M3/RX100M4/RX100M5/RX100M6/HX90V/HX90/HX80/HX60V/HX60 /HX50V/HX50/WX500.

Za informacije o kompatibilnosti fotoaparata posjetite Sony stranicu za podršku https://www.sony.net/dics/sgr1/

[ii] Zoom kontolna funkcija nije dostupna za modele koji nemaju opciju zumiranja.

Ažuriranje firmware-a za Clear Image Zoom za RX0 zakazano je za jesen 2018. godine.

Sony je vodeći svjetski proizvođač u području audio, video, gaming, komunikacijske, informacijske i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem u glazbi, filmovima, kompjutorskim igrama i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućuje da bude lider na svjetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. ožujka 2017. godine, tvrtka Sony je uspjela ostvariti konsolidirani godišnji promet od približno 76 milijarde dolara. Sony globalna web stranica: http://www.sony.net/