Prati korisnika Sony Hrvatska

Tvrtka Sony predstavila najmanje Travel High Zoom fotoaparate na svijetu

Obavijest za tisak   •   kol 30, 2018 12:00 CEST

Dizajnirani za korisnike koji žele nenametljive fotoaparate koje mogu ponijeti sa sobom bilo kad, novi modeli smješteni su u najmanje kućište na svijetu[i] i nude istinski svestran raspon zuma od 24mm[ii] na širem kraju do 720mm super-telefoto. Osim zadivljujućeg 4K[iii] video snimka, u srcu oba modela nalazi se moćan BIONZ X procesor fotografije kombiniran s LSI procesorom na prednjoj strani, koji pruža visoku brzinu uzastopnog fotografiranja od 10 kadrova po sekundi s ograničenjem bafera od 140 fotografija[iv]. Dodatno, ovi modeli posjeduju vrlo brz autofokus od 0,09 sekundi[v]. Neke od novih funkcionalnosti su Eye AF, RAW format fotografiranja, funkcija touch focus/touch shutter[vi], kao i prikupljanje podataka o lokaciji[vii] preko Bluetooth® tehnologije.

Zum ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720mm s visokim uvećanjem i objektiv visoke kvalitete fotografije

Veliki raspon zuma koji nude modeli HX99 i HX95 čini ih izuzetno pogodnim za raznovrsne zahtjeve fotografiranja na putovanjima i tijekom bilježenja svakodnevnog života. Stabilizacija fotografije se kontrolira preko Optical SteadyShot™ tehnologije koja uspješno sprječava zamućenje koje nastaje kao posljedica pomicanja aparata prilikom ručnog ili telefoto snimanja. Modeli su također opremljeni Zoom Assist funkcijom koja omogućava korisniku da privremeno zumira i prikaže širu površinu prilikom snimanja subjekata telefoto dijelom objektiva.

Moć obrade slike/fotografija

Modeli HX99 i HX95 mogu zabilježiti 4K video snimke s punim očitavanjem piksela i bez njihovog spajanja. Ovo znači da se sitni detalji lijepo prikazuju, a pojava valova i nazubljenih rubova je značajno smanjena. Novi modeli mogu fotografirati subjekte koji se brzo kreću uz pomoć opcije HD[viii] fotografiranja s visokom stopom od 100 kadrova po sekundi[ix] i tako kreiraju impresivne usporene snimke tijekom montaže.

Kako se savršena fotografija često dogodi neočekivano, fotografi moraju biti sigurni da će njihov fotoaparat reagirati brzo. S Fast Intelligent brzinom autofokusa od 0.09 sekundi[x], unaprijeđenim BIONZ X procesorom[xi] i LSI procesorom na prednjem dijelu objektiva, HX99 i HX95 savršen su spoj. Oba modela obećavaju velike brzine uzastopnog fotografiranja do 10 kadrova po sekundi (ograničenje bafera do 140 fotografija)[xii]. Za prelijepo fokusirane portrete, novi modeli naslijedili su vrlo hvaljenu Eye AF tehnologiju α™ modela. Za fotografe koji preferiraju usavršiti fotografije softverom za obradu slika, HX99 i HX95 modeli nude RAW opciju fotografiranja. Izblijedjelo svijetlo? Maksimalni standard ISO6400[xiii] znači da nema mjesta za brigu.

Intuitivno i udobno rukovanje

Prihvaćajući prijedloge korisnika modela HX90 serije, tvrtka Sony je primijenila Touch Focus i Touch Shutter funkcionalnost na novom HX99. Stoga, fotografi mogu direktno odabrati subjekt i fotografirati dok istovremeno koriste Touch Pad funkciju za neprimjetnu promjenu točke fokusa i OLED Tru-Finder™ koji se izvlači. Za one koji žele upravljati svojim podešavanjima, Control Ring modela HX99 može biti prilagođen preko funkcije ručnog fokusa ili stupanjskog zumiranja. Oba modela, HX99 i HX95, također nude My Meny personalizaciju za trenutni opoziv do 30 stavki i mogućnost kreiranja prilagođenih menija.

LCD ekran koji se može pomicati do 180 stupnjeva, omogućava lako kadriranje selfija i grupnih fotografija dok unaprijeđena drška za snimanje[xiv] nudi čvrsto držanje i veću stabilnost tijekom fotografiranja. Uz pomoć Bluetooth® tehnologije podaci o lokaciji mogu biti sakupljeni i zabilježeni s mobilnog uređaja[xv] (Location Information Link), a proxy snimke male veličine omogućavaju brz prijenos na mobilne telefone ili dijeljenje na internet.

Novi Sony Cyber-shot HX99 i HX95 modeli bit će dostupni u Europi od listopada 2018. godine, po cijenama od približno 520 eura za HX99 i 500 eura za HX95.

[i]Među digitalnim fotoaparatima s fiksiranim objektivom i ugrađenim tražilom, kao i telefoto dijelom od 700mm ili više (kut gledanja, ekvivalent formatu od 35mm).

[ii]Kut gledanja (ekvivalent formatu od 35mm).

[iii]3840x2160 piksela. Vrijeme uzastopnog snimanja je približno 5 minuta i može varirati ovisno o okruženju u kojem se snima.

[iv]S „Režimom uzastopnog snimanja: Speed Priority uzastopno snimanje“ i „kvalitetom fotografije: Fine“

[v]CIPA standard, interno mjerenje, f=4.25mm (širi kraj), EV6.8 Program Auto, AF oblast: Široka, NTSC režim.

[vi]Samo za DSC-HH99.

[vii]Može biti povezan putem Bluetooth tehnologije s pametnim telefonom uključujući Android pametne telefone: Android 5.0 ili novije, a kompatibilan je i s Bluetooth 4.0 tehnologijom ili novijom, iPhone/iPad: Iphone 4S ili novijim uređajima/iPad-om treće generacije ili novijim uređajima.

[viii]Mikro SDHC/SCXC memorijske kartice klase 10 ili više su neophodne kako bi se bilježili video snimci XAVC S™ formata. UHS-I (U3) je takođe potrebna za snimanje od 100Mbps.

[ix]PAL. 120 kadrova po sekundi u NTSC režimu.

[x]CIPA standard, interno mjerenje, f=4.25mm (širi kraj), EV6.8 Program Auto, AF oblast: Široka, NTSC režim.

[xi]Kada je proširena ISO osjetljivost omogućena.

[xii]Sa „Režimom uzastopnog snimanja: Speed Priority uzastopno snimanje“ i „kvalitetom fotografije: Fine“

[xiii]Kada je proširena ISO osjetljivost omogućena.

[xiv]U usporedbi sa serijom DSC-HX90.

[xv]Može biti povezan putem Bluetooth tehnologije s pametnim telefonom uključujući Android pametne telefone: Android 5.0 ili novije, a kompatibilan je i s Bluetooth 4.0 tehnologijom ili novijom, iPhone/iPad: Iphone 4S ili novijim uređajima/iPad-om treće generacije ili novijim uređajima.

Sony je vodeći svjetski proizvođač u području audio, video, gaming, komunikacijske, informacijske i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem u glazbi, filmovima, kompjutorskim igrama i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućuje da bude lider na svjetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. ožujka 2017. godine, tvrtka Sony je uspjela ostvariti konsolidirani godišnji promet od približno 76 milijarde dolara. Sony globalna web stranica: http://www.sony.net/