Prati korisnika Sony Hrvatska

SWPA NACIONALNE NAGRADE 2020 - PROGLAŠEN POBJEDNIK ZA HRVATSKU

Obavijest za tisak   •   vel 21, 2020 11:00 CET

© Boris Kozjak, Hrvatska, dobitnik Nacionalne nagrade, Sony World Photography Awards 2020

Program nacionalnih nagrada je inicijativa Sonyja i Svjetske Fotografske Organizacije s ciljem podržavanja lokalnih fotografskih zajednica u 63 države diljem svijeta. Program nagrađuje jednog fotografa iz svake države za samostalnu fotografiju, te im pruža mogućnost da svoj rad prikažu globalnoj publici na renomiranoj Sony World Photogrphy Awards izložbi u galeriji Somerset House u Londonu, od 17. travnja do 4. svibnja.

Boris Kozjak jednoglasno je odabran od strane žirija za fotografiju Veo Sjećanja, uvrštenu u kategoriju Potreti Otvorenog natjecanju. Fotografija prikazuje djevojku imena Tanja, a napravljena je u lipnju 2019. godine u Vinkovcima.

Povodom uspjeha osvajanja Nacionalne nagrade za Hrvatsku, Boris Kozjak je izjavio: „Oduševljen sam ovim uspjehom i potpuno zahvalan na prilici da predstavim svoj rad u sklopu Sony World Photography Awards-a.“

Over 345,000 images were submitted to the Sony World Photography Awards 2020 competition and over 190,000 entered the Open competition (from which the National Awards winner was selected) – the highest number of entries to date.

Kao dobitnik Nacionalne nagrade, Boris Kozjak je osvojio Sony A7 III kameru.

KONTAKT

ZA VIŠE INFORMACIJA O SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS, MOLIMO KONTAKTIRAJTE:

Inbal Mizrahi ili Zoe Wright na press@worldphoto.org / +44 (0) 20 7886 3087

BILJEŠKE ZA UREDNIKE

O SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS

Međunarodno priznate Sony World Photography Awards, producirane od Svjetske organizacije za fotografiju, jedno su od najvažnijih sastavnica u svjetskom fotografskom kalendaru. Sada, u svojoj trinaestoj godini, ovo besplatno natjecanje predstavlja globalni glas za fotografiju i pruža vitalni uvid u suvremenu fotografiju današnjice. SWPA priznatim i fotografima u nastajanju nudi priliku za izlaganje radova na svjetskoj razini. Nagrade dodatno prepoznaju najutjecajnije svjetske umjetnike koji rade u mediju putem nagrade za Izvanredni doprinos fotografiji; prethodni primatelji uključuju Martin Parr, William Eggleston i Nadav Kander. Nagrade prikazuju radove fotografa pobjednika i onih koji su ušli u uži izbor na prestižnoj godišnjoj izložbi u Somerset House galeriji u Londonu. Za rezervaciju ulaznica posjetite worldphoto.org/sony-world-photography-awards-exhibition

O SONY STIPENDIJI

Promičući Sonyjevu predanost podržavanju suvremenih fotografa i doprinoseći daljnjem razvoju fotografske kulture širom svijeta, program Sony Grants program predstavljen je 2016. godine, a organizira ga Svjetska organizacija za fotografiju. Fotografima koji su dobitnici Sony World Photography Awards-a i onima koji su ušli u uži izbor, pružaju dodatne mogućnosti za njegovanje i uspostavljanje stalnog odnosa sa Sonyjem nakon dodjele nagrada. Sony dobitnike bira na natjecanjima Profesionalnih i Studentskih nagrada.

O SVJETSKOJ ORGANIZACIJI ZA FOTOGRAFIJU

Svjetska organizacija za fotografiju globalna je platforma za fotografske inicijative. Djelujući u čak 180 zemalja, naš je cilj podići razinu razgovora o fotografiji slaveći najbolje slike i fotografe na planeti. Ponosni smo što gradimo trajne odnose s pojedinačnim fotografima kao i s našim vodećim partnerima u cijelom svijetu. Svjetska organizacija za fotografiju domaćin je cjelogodišnjeg portfelja događaja, uključujući Sony World Photo Awards, jedno od vodećih svjetskih fotografskih natjecanja i PHOTOFAIRS, vodeće međunarodne sajmove umjetnosti posvećene fotografiji. Više pojedinosti potražite na www.worldphoto.org Pratite Svjetsku organizaciju za fotografiju na Instagramu (@worldphotoorg), Twitteru (@WorldPhotoOrg) i LinkedIn / Facebook (World Photography Organisation). Naši hashtagovi su #sonyworldphotographyawards #swpa.

SONY IMAGING PRODUCTS & SOLUTIONS INC.

je podružnica tvrtke Sony Corporation u stopostotnom vlasništvu koja je odgovorna za proizvode za obradu slika i rješenja, od kamera za potrošače, rješenja s fokusom na proizvode široke potrošnje i profesionalnu upotrebu, do medicinskog poslovanja.

INFORMACIJE ZA POSJETITELJE

NASLOV:Sony World Photography Awards 2020

LOKACIJA:Somerset House, London, WC2R 1LA

DATUMI: 17. travnja – 4. svibnja 2020.

RADNO VRIJEME: od ponedjeljka do petka, 10-21h / subotom i nedjeljom, 10-20h

ULAZNICE: Mogu se kupiti od 5. ožujka, 2020. (£9-14). Saznajte više na worldphoto.org/exhibition

O tvrtki Sony:

Sony je kreativna tvrtka za zabavu osnovana na čvrstim temeljima tehnologije. Od igara i mreže usluga do glazbe, fotografija, elektronike, poluvodiča i financijskih usluga – Sony ima cilj ispuniti svijet emocijama kroz snagu kreativnosti i tehnologije. Za više informacija posjetite Sony globalnu web stranicu: http://www.sony.net/

Priložene datoteke

Dokument u Wordu