Prati korisnika Sony Hrvatska

Sonyjev novi flagship Xperia 1 II napravljen je za brzinu, nudeći prvi pametni telefon na svijetu s AF/AE praćenjem do 20 kadrova u sekundi i 5G povezivosti za cjelovit doživljaj kreativne zabave

Obavijest za tisak   •   vel 24, 2020 11:00 CET

Sonyjev novi flagship Xperia 1 II napravljen je za brzinu, nudeći prvi pametni telefon na svijetu[i]s AF/AE[ii]praćenjem do 20 kadrova u sekundi[iii]i 5G povezivosti za cjelovit doživljaj kreativne zabave

  • Kamera s tri leće sadrži vodeće tehnologije Sony Alpha fotoaparata, ZEISS optiku kalibriranu posebno za Xperiju s 3D iToF
  • Vodeća autofokus tehnologija nudi do 20 fpsrafalni način snimanja s AF/AE kalkulacijama 60 puta u sekundi i Real-time Eye AF za ljude i životinje[iv]
  • Cinematography Pro “powered by CineAlta” može snimati u različitim brzinama i nudi ručne kontrole poput autofokusa i prilagodbe white balancea kako bi se pojačalo iskustvo kinematografskog snimanja
  • 21:9 CinemaWide 6.5” 4K HDR OLED ekran[v] pruža preciznost boja bez premca s Creator načinom rada “powered by CineAlta”.
  • Pogledajte film s Dolby Atmos® zvukom, prilagođenim u suradnji sa Sony Pictures Entertainment, za multidimenzionalno surround zvučno iskustvo
  • Audio kvaliteta baš kakvom su je umjetnici zamislili uz zvuk koji je prilagođen u suradnji sa Sony Music Entertainment, prednje stereo zvučnike i novi 360 Reality Audio[vi] s jedinstvenim dekodiranjem hardvera za optimizaciju kvalitete zvuka
  • 5G spojivost nove generacije i Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G mobilna platforma s baterijom visokog kapaciteta od 4000mAh s bežičnim punjenjem za optimalnu brzinu i performanse

Sony je danas najavio daljnje pojačavanje svoje Xperia linije proizvoda sa svojim prvim 5G flagshipom. Xperia 1 II izgrađena je za brzinu kako bi vam pomogla s lakoćom stvarati i uživati u sadržaju kroz inkorporiranje vodećih Sonyjevih tehnologija uključujući i:

  • -20 fps rafalni način snimanja s AF/AE kalkulacijama 60 puta u sekundi iz Sony Alpha fotoaparata s promjenjivim lećama.
  • -Creator način rada i kinematografski način snimanja Cinematography Pro “powered by CineAlta” iz Sonyjeve poslovne divizije profesionalnih rješenja
  • -X1™ za mobitele baziran na tehnologiji iz BRAVIA® televizora

“Sony je jedinstveno pozicioniran sa svojim raznolikim portfeljem u eri 5G,” rekao je Mitsuya Kishida, predsjednik Sony Mobile Communicationsa. “Xperia s 5G podiže vaše mobilno iskustvo na novu razinu.”

Uhvatite odlučujući trenutak snimanjem velikom brzinom

Dizajniran sa Sony Alpha vodećom autofokus tehnologijom, novorazvijena kamera s tri leće podržava napredne fotografske tehnologije uparene s odličnom ZEISS optikom, kalibriranom posebno za Xperia 1 II, a ZEISS T* premaz pridonosi izvanrednom renderiranju i kontrastima smanjenjem odsjaja.

Koristeći tehnologiju razvijenu za Alpha™ fotoaparate s promjenjivim lećama, Xperia 1 II pruža kontinuirani autofokus koji obavlja AF / AE kalkulacije 60 puta u sekundi.

To omogućuje prvo na svijetu AF / AE kontinuirano praćenje za snimanje velikom brzinom s maksimumom od 20 fps što je posebno korisno za snimanje pokretnih subjekata poput djece ili životinja i brzih sportova. Fokusirajte i pratite subjekte fotografija s visokom preciznošću i snimajte odlučujuće trenutke koje ne želite propustiti.

Nadalje, "Real-time Eye AF, koji fokusira oči subjekata za predivne portrete, sada je dostupan za ljude i životinje.

Brzi fokus Xperije 1 II radi i pri slabijem osvjetljenju pružajući kvalitetne slike u izazovnim uvjetima zahvaljujući našim četirima tehnologijama koje djeluju zajedno: [vii], sustav autofokusa koji pokriva gotovo 70 posto senzora[viii], 3D iToF senzor[ix] i novi veliki 1/1.7” Exmor RS™ mobilni senzor čine ga 1.5x osjetljivijim od prijašnjih modela, rezultirajući bržim i preciznijim autofokusom pri slabom osvjetljeju.

Kamera s tri leće nudi fantastičnu raznovrsnost s tri fokalne dužine: 16mm/24mm/70mm. Novi Photography Pro “technology from Alpha” donosi korisničko sučelje poznato Alpha fotografima s ručnim kontrolama za podešavanje ISO, brzine blende i mnogo drugih opcija.

Imaging Edge za mobilne platforme spaja Xperia 1 II sa Sonyjevim Alpha fotoaparatima[x]omogućavajući da mobitel koristite kao daljinski upravljač, kontrolirate kompoziciju, način fokusa i ISO osjetljivost kao i druge postavke. Ovo također korisnicima omogućuje prijenos fotografija snimljenih s Alphom na Xperiju 1 II za pregled boja i nijansa s profesionalnom preciznošću.

Cinematography Pro “powered by CineAlta” podržava 2K 120fps 10-bitno HDR kinematografsko snimanje visoke brzine[xi]i kinematografsko 21:9 4K HDR snimanje pri 24/25/30/60fps[xii], pojačavajući iskustvo kinematografskog snimanja. Touch AF, ručne kontrole za podešavanje ekspozicije, mjerač razine i poboljšan white balance nude više ručne kontrole dok Sonyjeva jedinstvena tehnologija Intelligent wind filter smanjuje buku i smetnje vjetra za jasno audio snimanje.

Pametna i moćna

Xperia 1 II ima bateriju kapaciteta 4,000mAh s brzim punjenjem koja se napuni do [xiii]i ima svojstvo Qi brzog bežičnog punjenja za brzi boost bateriji u pokretu. Sony nastavlja razvijati tehnologije baterija kako bi poboljšao dugotrajnost i održao baterije zdravima što je dulje moguće, a to uključuje i ‘Battery Care’ koji se prilagođava vašoj osobnoj rutini.

Uronite u zabavu

Bilo da slušate glazbu ili gledate filmove, Xperia 1 II fino je podešena za besprijekorno zabavno iskustvo. Tehnologija smanjenja zamućenja pokreta ekvivalentna je ekranu od 90Hz i smanjuje frame lag za čišću kvalitetu slike, a s Dolby Atmos® zvukom, podešenim u suradnji sa Sony Pictures Entertainment rezultat je multidimenzionalno surround zvučno iskustvo.

Oslanjajući se na naše ekspertize iz audio hardvera i glazbene industrije, Xperia 1 II dizajnirana je kako bi pružala uistinu autentično slušateljsko iskustvo sa zvukovnim opcijama razvijenima u suradnji sa Sony Music Entertainment.

Slušno iskustvo dodatno je poboljšano po prvi put na svijetu[xiv] u pametnom telefonu sa 360 Reality Audio hardverom koji dekodira optimizaciju kvalitete zvuka prilikom slušanja glazbe na platformi TIDAL[xv].

U glazbi visoke kvalitete može se uživati kroz prednje stereo zvučnike, u kombinaciji sa slušalicama kroz 3.5mm jack ili bežičnim slušalicama. Značajni audio tuning smanjuje smetnje do neprimjetnih 20dB – više od 90% niže od USB-C slušalica.

Kao dodatak High-Resolution i High-Resolution Wireless Audiu[xvi], Xperia 1 II predstavlja DSEE Ultimate. Ova nova tehnologija koristi umjetnu inteligenciju kako bi automatski poboljšala audio frekvenciju i bit rate u stvarnome vremenu, poboljšavajući gotovo svaku pjesmu do najviše moguće audio rezolucije. DSEE Ultimate radi i sa slušalicama, s lokalno spremljenom glazbom kao i sa streaming platformama.

Gaming u pokretu

Uživajte u neograničenom gamingu na 21:9 ekranu. 21:9 mobilno gaming iskustvo, u kombinaciji s direktnim spajanjem PlayStation®4 DUALSHOCK®4[xvii] bežičnim upravljačem čini gaming u pokretu realističnijim i zabavnim, a sada je kompatibilan s Call of Duty®: Mobile iz Activisiona. U optimiziranom Call of Duty®: Mobile gaming iskustvu mpžete uživati kao rezultat suradnje s Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™.

Game Enhancer, svojstvo koje je prvo korišteno na Xperiji 1 kako bi se poboljšalo mobilno gaming iskustvo, poboljšano je dodatnim funkcijama na Xperiji 1 II. Sada podržava Competition Set koji aplikaciju igre stavlja na ekran i pretvara Xperiju u uređaj fokusiran na igru, pogodan čak i za kompetitivne mečeve esportova. Osim toga, poboljšane su performanse na dodirnom ekranu u usporedbi sa Xperijom 1 za ultimativno mobilno gaming iskustvo.

Najbolje iskorištavanje 5G

Izgrađena za brzinu, Xperia 1 II s omogućenom 5G tehnologijom stvorena je imajući na umu profesionalni tijek rada. Koristeći ono najbolje od Sub-6 GHz mrežne podrške, Xperia 1 II nudi beskompromisni pristup visokokvalitetnom sadržaju.

The Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G mobilna platforma i Snapdragon X55 5G Modem-RF sustav potiče na gaming, snimanje, multitasking i spajanje na način koji prije nije bio niti zamisliv sa zapanjujućim multi-gigabit 5G brzinama i poboljšanim performansama s 25% bržim procesorom i grafikom od prethodnog modela.

Xperia 1 II dolazi s IP65/68 otpornošću na vodu[xviii] i Corning® Gorilla® Glass 6 na obje strane, čineći ovaj pametni telefon čvrstim, ali i predivno dizajniranim.

Xperia 1 II bit će dostupna u crnoj i ljubičastoj boji u Europi, a dolazi s Android 10 sustavom krajem proljeća 2020. godine[xix].

Dodatna oprema

Uz vašu Xperiju 1 II možete kupiti i jednu od modernih maski. Xperia 1 II Style Cover View ne samo da nudi zaštitu od svakodnevnog korištenja već vam omogućuje da vidite vrijeme, datum i obavijesti čak i kada je zatvorena. Xperia 1 II Style Cover with Stand je tanko kućište s integriranim postoljem, tako da možete udobno gledati zaslon, gledati filmove i igrati igre. Obje maske su dostupne u crnoj i ljubičastoj boji kako bi se uklopile uz boju vaše Xperije 1 II.


Qualcomm i Snapdragon su zaštićeni znaci Qualcomm Incorporateda, registriran u SAD-u i ostalim zemljama. Snapdragon Elite Gaming je zaštićen znak Qualcomm Incorporateda. Qualcomm Snapdragon i Qualcomm Snapdragon Elite Gaming su proizvodi Qualcomm Technologies, Inc. i/ili njenih podružnica.

Dolby, Dolby Atmos, i dvostruki-D simbol su registrirani i neregistrirani zaštićeni znaci are among the Dolby Laboratories, Inc. u SAD-u i/ili drugim državama.

[i]Kamera Xperije 1 II ima omogućeno 20 fps AF/AE kontinuirano snimanje s praćenjem. Xperia 1 II stvara fokusirane fotografije do 20 fps kontinuiranim kalkulacijama AF/AE do 60 puta u sekundi. Potvrdila Strategy Analytics' SpecTRAX Service uz objavljene specifikacije kamera u preko 16,000 pametnih telefona. Potvrđeno od 23. veljače 2020. godine.

[ii] AF:autofokus, AE:auto ekspozicija

[iii]Do 20fps rafalnog načina snimanja s omogućenim AF/AE za 24mm kameru. 16mm i 70mm kamere mogu snimati do 10fps AF/AE.Ova funkcija može se koristiti s "Photography Pro". Efikasno kada je način vožnje na "Hi". Efikasno kada je brzina blende 1/100 sekunde ili brža. Može varirati ovisno o uvjetima snimanja. Maksimalni fps ovisit će o uvjetima snimanja i okolini.

[iv]Precizni focus možda neće biti postignut s određenim subjektima u određenim situacijama i ne radi na svim životinjama.

[v]Omjer ekrana može ovisiti o formatiranju sadržaja.

[vi]360 Reality Audio zahtijeva pretplatu na kompatibilnu glazbenu online uslugu, a uvjeti i naplata treće strane mogu se primjenjivati.

[vii]Dvostruka foto diode dostupna je za kamere od 16mm i 24mm.

[viii]Dostupno na kameri od 24mm.

[ix]Do 5 metara. Za videozapise 3D iToF sensor radi 70mm.

[x]Molimo posjetite Sonyjevu internetsku stranicu za listu kompatibilnih fotoaparata.

[xi]Videozapis sniman u 120fps bit će usporeno reproduciran. Usporeni efekt varira ovisno o FPS-u i može iznositi x2 x4 x4.8 x5.

[xii]Ograničenje vremena snimanja će biti uključeno. Kvaliteta reprodukcije ovisi o platformi i mogućnosti podjele ekrana.

[xiii]Puni se do 50% u samo 30 minuta (koristeći 21W USB PD punjač, dodatna oprema se prodaje odvojeno)

[xiv]Xperia 1 II koristi 360 Reality Audio hardversko dekodiranje. Hardversko dekodiranje radi s TIDAL-om. Uvjeti i naplata treće strane mogu se primjenjivati. Dostupnost usluge ovisi o tržištu. Potvrdila Strategy Analytics' SpecTRAX Service uz objavljene specifikacije kamera u preko 16,000 pametnih telefona. Potvrđeno od 23. veljače 2020. godine.

†360 Reality Audio zahtijeva pretplatu na kompatibilnu glazbenu online uslugu, a uvjeti i naplata treće strane mogu se primjenjivati.

††360 Reality Audio hardversko dekodiranje radi s TIDAL-om. Uvjeti i naplata treće strane mogu se primjenjivati. Dostupnost usluge ovisi o tržištu.

[xv]Uvjeti i naplata treće strane mogu se primjenjivati. Dostupnost usluge ovisi o tržištu.

[xvi]High-resolution Audio i High-Resolution Audio Wireless zahtijevaju kompatibilan headset.

[xvii]DUALSHOCK®4 i stalak prodaju se odvojeno. Kompatibilnost ovisi o igri.

[xviii]XPERIA 1 II je vodootporna zaštićena od prašine tako da ne brinete ako vas uhvati kiša ili želite isprati mobitel na slavini, ali zapamtite da svi portovi i dodati moraju biti čvrsto zatvoreni. Uređaj ne biste trebali posve uranjati u vodu ili ga izlagati morskoj ili kloriranoj vodi ili pićima. Zlouporaba i nepravilna uporaba uređaja poništit će garanciju. Uređaj je testiran s Ingress Protection ratingom IP65/68. Za više informacija posjetite https://support.sonymobile.com/global-en/dm/waterresistant/. Imajte na umu da XPERIA 1 II ima USB port bez poklopca za spajanje i punjenje. USB port mora biti posve suh prije punjenja.

[xix]Vrijeme i dostupnost može ovisiti o tržištu i dobavljaču.

O tvrtki Sony:

Sony je kreativna tvrtka za zabavu osnovana na čvrstim temeljima tehnologije. Od igara i mreže usluga do glazbe, fotografija, elektronike, poluvodiča i financijskih usluga – Sony ima cilj ispuniti svijet emocijama kroz snagu kreativnosti i tehnologije. Za više informacija posjetite Sony globalnu web stranicu: http://www.sony.net/

Priložene datoteke

Dokument u Wordu