Prati korisnika Sony Hrvatska

Sony unaprjeđuje vrhunsku seriju premium kompaktnih fotoaparata predstavljanjem modela RX100 VII

Obavijest za tisak   •   srp 30, 2019 11:50 CEST

Alpha 9 performanse sada stanu u vaš džep

Koristeći tehnologije koje su razvijene za fotoaparat punog formata bez zrcala Alpha 9, RX100 VII postiže nove razine performansi u kompaktnom fotoaparatu, i za fotografije i za video snimke, inspirirajući korisnika da se osjeća sigurnim, dok u svom džepu nosi profesionalni fotoaparat za spontano svakodnevno snimanje.

Model RX100 VII poboljšan je novorazvijenim Exmor RS CMOS senzorom tipa 1.0 i BIONZ X procesorom posljednje generacije. Ova kombinacija donosi nove razine performansi autofokusa i postiže brzine koje su prethodno bile moguće samo kod fotoaparata Alpha 9. Fleksibilnost snimanja osigurana je zum objektivom ZEISS® Vario-Sonnar T * 24-200mm[i] F2.8-4.5, koji čini model RX100 VII višenamjenskim izborom svih korisnika, od entuzijasta do profesionalaca, i za sve vrste scenarija snimanja.

Novi standard AF performansi u kompaktnom fotoaparatu

Model RX100 VII nudi 357 svjetski vodećih[ii] AF točaka s detekcijom faze u ravni fokusa i 425 AF točaka s detekcijom kontrasta. Osim toga, zahvaljujući novoj optimiziranoj kontroli pogona objektiva, realizirano je najbrže svjetsko vrijeme AF akvizicije od 0.02 sekundi[iii]. Veliki skok u performansama AF/AE praćenja tijekom kontinuiranog snimanja[iv] znači da fotoaparat izvodi AF/AE kalkulacije do 60 puta u sekundi[v] i snima brze pokrete od 20fps[vi] uz AF/AE praćenje, osiguravajući da je svaki trenutak snimljen s brzim i preciznim fokusom.

Dodatno, senzor slike realizira snimanje bez zamućenja koje se prikazuje uživo, čak i u slučaju kontinuiranog snimanja do 20fps, što je isto kao i kod fotoaparata Alpha 9. RX100 VII debitira i s novim režimom rada, Single Burst Shooting[vii], za savršeno brzo snimanje do 90fps[viii] u JPEG/RAW formatu uz upotrebu Anti-Distorsion zatvarača. Single Burst Shooting omogućuje fotografu da kadrira brzu akciju i snima je kao da radi jednu fotografiju, ali fotoaparat će zapravo isporučiti 7 fotografija, snimljenih u 90fps, 60fps ili 30fps, tako da korisnik može odabrati savršen trenutak.

Prvi put jedan kompaktni fotoaparat (RX100 VII) posjeduje napredne funkcije Real-time Tracking i Real-time Eye AF. Real-time Tracking koristi najnoviji algoritam tvrtke Sony koji uključuje prepoznavanje objekata na osnovu umjetne inteligencije kako bi se osiguralo da subjekti mogu biti snimljeni s velikom preciznošću, čak i preko touch panela na zadnjem ekranu. Funkcija Real-time Eye AF, najnovija verzija priznate Sony Eye AF tehnologije, koristi prepoznavanje objekata zasnovano na umjetnoj inteligenciji za detekciju i obradu podataka o oku u realnom vremenu, što rezultira unaprijeđenom preciznošću, brzinom i performansama Eye AF praćenja ljudi i životinja[ix], omogućujući fotografu koncentriranje isključivo na kompoziciju[x].

Snimanje filma

Kompaktne i lagane karakteristike fotoaparata RX100 VII (od približno 302g / 102mm x 58mm x 43mm[xi]) omogućuju da se nosi posvuda i montira na mjestima gdje veći fotoaparati ne mogu. Njegova mala veličina sadrži mnoštvo profesionalnih mogućnosti za snimanje filmova koje su savršene za snimanje u pokretu, kao što je vlogganje:

  • 4K snimanje filmova s punim očitavanjem piksela i bez spajanja piksela pri visokim brzinama bita XAVC S™[xii];
  • Real-time Tracking i Real-time Eye AF za video zapise;
  • Aktivan 4K SteadyShot sistem za stabilizaciju slike koji je 8 puta efikasniji od standardnog 4K SteadyShot sistema[xiii];
  • Integrirani ulaz za mikrofon[xiv];
  • Hybrid Log-Gamma (HDR) profil fotografije i širok prostor boja S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3/S-Log3;
  • Kompatibilnost s režimom Movie Edit add-on iz mobilne aplikacije Imaging EdgeTM za stabilizaciju prilikom snimanja i uređivanje filmova;
  • Snimanje filmova u vertikalnoj poziciji[xv];
  • Kontinuirano snimanje[xvi] za zapanjujuće time-lapse video zapise;
  • Snimanje u režimu Super Slow Motion[xvii] brzinom do 1000fps;
  • Flip ekran od 180-stupnjeva za jednostavnu upotrebu tijekom vlogganja.

Model RX100 VII postavlja nove standardekompaktnih fotoaparata i za fotografiju i za video zapise. Uvjereni smo da će njegova fenomenalna brzina i AF mogućnosti biti vrlo dobro prihvaćene“, ističe Yann Salmon-Legagneur, direktor Odjela za marketing proizvoda za digitalno snimanje tvrtke Sony Europe. „Korisnici će osjetiti, bez ikakvih sumnji, da u kompaktnom obliku imaju moć́ Alpha 9 u svom džepu, tako da mogu imati povjerenje u ovaj fotoaparat u bilo kojoj situaciji“, dodaje Salmon-Legagneur.

Nova futrola za seriju RX100

Tvrtka Sony predstavila je i novu crnu kožnu futrolu za seriju RX100 (LCJ-RXK), koja sadrži futrolu za objektiv i traku koja se nosi preko ramena za zaštitu fotoaparata od udara i potresa. Ovime je olakšan pristup priključku za mikrofon i USB priključku koji omogućava punjenje i prijenos fotografija bez potrebe za skidanjem futrole.

Za više detalja o modelu RX100 VII, posjetite:

Za više detalja o proizvodu LCJ-RXK, posjetite:

Video o proizvodu možete da nađete na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=Xb9UyETiQk0

Cijena i dostupnost

Modeli RX100 VII i LCJ-RXK bit će dostupni u Europi od kolovoza 2019. godine po cijeni od oko 1300 eura i 85 eura.

Različite ekskluzivne priče, video zapisi i uzbudljivi novi sadržaji snimljeni najnovijim fotoaparatima i drugim proizvodima tvrtke Sony, mogu se naći na www.sony.hr. Europski centar za fotografije tvrtke Sony dostupan je na 22 jezika i sadrži detalje o proizvodima, natječajima i ažuriranoj listi događaja tvrtke Sony u svakoj zemlji.

[i] Kut gledanja (ekvivalentan formatu od 35 mm).

[ii] Među digitalnim fotoaparatima s fiksnim objektivom i senzorom tipa 1.0. Od srpnja 2019. godine, na osnovu istraživanja tvrtke Sony.

[iii] CIPA standard, interno mjerenje, na f = 9.0mm, EV6.6, program Auto, režim fokusa: AF-A, područje fokusa: centar.

[iv] U usporedbi s RX100 VI.

[v] Kada koristite elektronski zatvarač; efektivno kada je brzina zatvarača 1/60 ili veća.

[vi] Kada koristite elektronski zatvarač i režim „Continuous shooting mode: Hi“. Efektivno kada je brzina zatvarača 1/60 ili veća.

[vii] U režimu kontinuiranog snimanja fotografira se sedam fotografija. Fokus i ekspozicija su fiksirani na prvoj snimci.

[viii] Kada je režim podešen na „Single Burst Shooting: Hi“.

[ix] Real Time Eye AF za životinje podržava samo pojedinačne fotografije i ne može se koristiti u kombinaciji s praćenjem. Ne funkcionira pri fotografiranju nekih vrsta životinja. Fokusiranje možda neće dobro funkcionirati ovisno o uvjetima i subjekatima.

[x] I desno i lijevo oko se mogu izabrati, bilo preko menija ili preko touchscreen panela.

[xi] Širina x visina x dubina.

[xii] 3840 × 2160 piksela. SDHC / SDXC memorijska kartica klase 10 ili više je potrebna za snimanje filmova u XAVC S formatu. UHS-I (U3) SDHC / SDXC kartica je potrebna za 100Mbps. Kada je režim „Auto Power Off Temperature“ podešen na „Standard“, kontinuirano snimanje je moguće oko 5 minuta.

[xiii] Kut kompenzacije slike na širokom kraju (usporedba s 4K standardnim režimom).

[xiv] Za pričvršćivanje mikrofona bez opreme za snimanje potreban je dodatni pribor.

[xv] Reprodukcija filmova u fotoaparatu je u horizontalnom položaju. Jesu li filmovi prikazani u vertikalnom položaju, ovisi o vašem uređaju.

[xvi] Wi-Fi ne radi tijekom kontinuiranog snimanja.

[xvii] Snimanje zvuka nije dostupno. Potrebna je SDHC/SDXC memorijska kartica klase 10 ili više.

Sony je kreativna tvrtka za zabavu osnovana na čvrstim temeljima tehnologije. Od igara i mreže usluga do glazbe, fotografija, elektronike, poluvodiča i financijskih usluga – Sony ima cilj ispuniti svijet emocijama kroz snagu kreativnosti i tehnologije. Za više informacija posjetite Sony globalnu web stranicu: http://www.sony.net/

Priložene datoteke

Dokument u Wordu

Komentari (0)

Dodaj komentar

Komentiraj

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.