Prati korisnika Sony Hrvatska

Sony širi liniju Full-Frame objektiva uz novi FE 20mm F1.8 G Ultra širokokutni Prime objektiv s velikim otvorom blende

Obavijest za tisak   •   vel 26, 2020 12:30 CET

Osiguravajući izvrsnu razlučivost G objektiva i bokeh, FE 20 mm F1.8 G je kompaktan, lagan, ultra širok - najširi full-frame prime objektiv u liniji E-mount - koji Sonyjevim full-frame korisnicima pruža više slobode snimanja zapanjujućih pejzaža i zvijezda kao i snimanje impresivnih videozapisa.

Pametni dizajn objektiva sadrži dva AA (advanced aspherical) elementa, tri staklena elementa ED (Extra-Low Dispersion) za učinkovito suzbijanje kromatske aberacije i pružanje visoke kvalitete slike od ugla do ugla, čak i pri maksimalnom otvoru blende F1.8. Ima izvrsne performanse izbliza, s minimalnom udaljenošću fokusiranja od 0,19 metara (maks. Uvećanje: 0,2 puta) i pruža prekrasan bokeh.

Kompaktni dizajn i svestranost FE 20 mm F1.8 G čine ga savršenim sve namjenskim objektivom za fotografe i videografe. Teži samo 373 g, a njegova mala veličina i mala težina čine ga zaista mobilnim kada se koristi s kompaktnim kućištima E-mounta kao dijelom dobro uravnoteženog sustava koji je idealan za upotrebu na gimbalima ili dodatnim rukohvatima.

Pored toga, upotreba dva XD (extreme dynamic) linearna motora omogućuje brzo, precizno i tiho automatsko fokusiranje kako za fotografije, tako i za snimanje video zapisa.

Dizajniran da bude otporan na prašinu i vlagu[i], te ima fluoridni premaz na prednjem elementu, FE 20 mm F1.8 G vrlo je pouzdan i jednostavan za rukovanje. Nudi prilagodljiv gumb zadržavanja fokusa i prsten otvora blende s klik prekidačem za paljenje i gašenje. Kompatibilan je i s raznim 67 mm filtrima za dodatnu kreativnu kontrolu.

„Jedan od ključnih stupova naše strategije razvoja objektiva je slušanje onoga što naši kupci žele od nas, a velika količina krajobraznih fotografa koji snimaju s našim E-mount sustavom zatražila je brzi, ultra široki glavni objektiv koji je izuzetno lagan i svestran", rekao je Yann Salmon Legagneur, Direktor marketinga proizvoda, Digital Imaging, Sony Europe. „Osjećamo da novi SEL20F18G pogađa idealno mjesto u kombinaciji kvalitete slike, prenosivosti, vrhunskih AF performansi i cijene. Budući da je pogodan za snimanje videa na full-frame i APS-C tijelima, važan je dodatak u našoj liniji objektiva. "

Cijena i dostupnost

FE 20 mm F1.8 G bit će dostupan u Europi od ožujka 2020. godine, a cijena će mu biti otprilike 1100 eura.

Za više detalja o proizvodu, posjetite: https://www.sony.hr/electronics/objektivi-za-fotoaparate/sel20f18g

Video o novom FE 20mm F1.8 G možete pogledati ovdje.

[i] Nije garantirano 100% otporan na vodu i prašinu

O tvrtki Sony:

Sony je kreativna tvrtka za zabavu osnovana na čvrstim temeljima tehnologije. Od igara i mreže usluga do glazbe, fotografija, elektronike, poluvodiča i financijskih usluga – Sony ima cilj ispuniti svijet emocijama kroz snagu kreativnosti i tehnologije. Za više informacija posjetite Sony globalnu web stranicu: http://www.sony.net/

Priložene datoteke

Dokument u Wordu