Prati korisnika Sony Hrvatska

Sony proširuje Signature seriju

Obavijest za tisak   •   kol 30, 2018 12:00 CEST

Signature serija podiže zvuk na sasvim novu razinu zvučnog doživljaja – čime iskustvo slušanja pretvara u osjećaj.

Jedan Signature zvuk

Posvećena audio inovacijama, tvrtka Sony je napravila niz proizvoda u Signature seriji koji nadilaze sve što im je prethodilo. Potraga za apsolutno savršenom reprodukcijom zvuka podrazumijeva sposobnost razlikovanja svake nijanse u glazbi s live atmosferom — čak i prirodno stišavanje nota dok posve ne utihnu. Nova linija u Signature seriji pruža zapanjujuće vjernu reprodukciju zvuka koja je posve jasna i izražajna, kod koje se djelotvorno reproduciraju čak i suptilnosti i delikatne nijanse mikro zvukova i širi raspon pri velikoj dinamici.

In-ear slušalice IER-Z1R Signature serije

 • Pružaju izuzetnu kvalitetu zvuka uz visoke audio rezolucije
 • HD hibridni sustav drivera koji sadrži dinamički driver od 5mm, dinamički driver od 12 mm s membranom od legure magnezija i driver sa membranom od legure magnezija sa balansiranom armaturom (BA)
 • Struktura koja daje korigiranu faznu karakteristiku u cilju postizanja precizne projekcije slika
 • Oblik kućišta je dizajniran u cilju postizanja udobnosti i uključuje prethodno oblikovan držač za uši i raznovrsne bubice za optimalnog prilagođavanja uhu
 • Vanjsko kućište od legure cirkonija s bisernom šarom na masci
 • Precizno izrađene i dizajnirane u Japanu uz pomoć superiornih materijala u cilju stvaranja audio remek-djela

Rafinirani zvuk i vrhunsko prilagođavanje uhu

Pružajući uranjajući glazbeni doživljaj, slušalice IER-Z1R sadrže HD hibridni sustav drivera koji se sastoji iz tri nova drivera koje je tvrtka Sony razvila. Kako su zvuk, kvaliteta i konzistentnost karaktera zvuka drivera od ključne važnosti za zvuk slušalica, prednost drivera koje je dizajnirala tvrtka Sony je to što osigurava očuvanje konzistentnosti u osobnosti zvukaod faze dizajna drivera do završnog proizvoda.

Uporaba najfinijih materijala

Dinamički driverod 5mm je izgrađen s novom membranom od tekućeg kristalnog polimera presvučenog aluminijem i vanjskim magnetnim krugom koji mu omogućavaju da reproducira idealni frekvencijski odaziv do 100 kHz. Strateško postavljanje dinamičkog drivera od 5mm koaksijalno u odnosu na putanju zvuka precizno daje zvuk iz super tweetera izravno u ušni kanal slušatelja. Frekvencijski odaziv do 100 kHz u svakom trenutku i na svakom mjestu pruža korisnicima doživljaj žive atmosfere koncertne dvorane.

Membrana dinamičkog drivera od 12mm odlikuje se kupolom od legure magnezija koja je lagana ali i vrlo kruta. Rub kupole napravljen je od tekućeg kristalnog polimera presvučenog aluminijem koji pruža fleksibilnost u cilju optimalne reprodukcije basa i visokog internog gubitka. Ovi materijali usklađeno funkcioniraju kako bi slušateljima pružili fine detalje i kristalno jasan zvuk.

Osim toga, membrana jedinice s balansiranom armaturom za reprodukciju zvuka visokog opsega napravljena je od legure magnezija. U sinergiji sa novim zvučnim valjkom s bakrenom žicom presvučenom srebrom i pozlaćenim terminalima, jedinica s balansiranom armaturom može vjerno reproducirati zvuk uključujući i najmanje signale niske razine.

Savršeno kontrolirane akustične karakteristike IER-Z1R ostvaruju se strukturom koja daje korigiranu faznu karakteristiku i koja se odlikuje unutrašnjim kućištem od legure magnezija, koje slušateljima pruža prirodan zvuk s preciznim iskustvom projekcije slika kakvo nikada nisu iskusili. Sva tri drivera: dinamički driver od 5mm, dinamički driver od 12mm i driver s balansiranom armaturom ugrađeni su u unutarnje kućište koje funkcionira kao optimalna putanja zvuka. Zvuk koji dolazi iz svakog drivera optimalno se stapa na putanji zvuka što osigurava idealan fazni odaziv i jasno razdvajanje. Legura magnezija također eliminira nepotrebnu vibraciju svojom visokom rigidnošću i internim gubicima.

Tehnologija napredne kontrole zvučnog prostora je primijenjena kako bi se izrazito precizno kontrolirao protok zraka na poleđini drivera. Ventilacija je precizno kontrolirana povezivanjem akustične cijevi sa produženom akustičnom šupljinom iza drivera. Ova jedinstvena metoda kontrole zvuka tvrtke Sony reproducira široku zvučnu scenus bogatim i prirodnim srednjim opsegom, dobro balansiranim frekventnim odazivom od niskih do visokih frekvencija i glatkom reprodukcijom zvuka.

Mreža dizajnirana visokokvalitetnim dijelovima

U IER-Z1R je korišten poseban film kondenzator audio kvalitete za krug skretnice mrežnih krugova, čime se pruža rafiniran zvuk s niskom distorzijom. Ovaj film kondenzator je razvijen nakon brojnih testova slušanja. Pored toga, korišten je i posebni lem audio kvalitete koji je razvila kompanija Sony kako bi se gubici na putanji signala sveli na najmanju moguću mjeru.

Visoka kvaliteta zvuka s balansiranom (simetričnom) vezom

Balansirana veza visoke kvalitete zvuka ostvarena je pomoću isporučenog petofaznogbalansiranog standardnog kabla promjera 4,4mm ili optičkih kablova. Bakar bez kisika (OFC) presvučen srebrom koristi se u isporučenom kablu. Sony je unaprijedio strukturu presvlake priključka i terminala korištenjem pozlate preko osnovnog materijala presvučenog nemagnetnom površinom. To osigurava nesmetani protok signala.

Isporučeni kabl također ima prirodno svileno vlakno koje smanjuje buku na dodir i funkcionira kao izolator i prigušivač vibracije. Također, isporučeni kabel ima ožičenje s upletenom paricom, čime se smanjuju gubici u prijenosu signala kako bi se očuvala čistoća signala i ostvario precizan zvuk visoke rezolucije. Pored toga, optički kabl razvijen u suradnji s KIMBER KABLE® također je dostupan[i] kao još jedan način da se uživa u zvuku visoke rezolucije.

Udobnost je od presudne važnosti

Temeljem akumulirane baze podataka o oblicima ušiju koja je prikupljena tijekom desetljeća istraživanja, slušalice IER-Z1R su dizajnirane za udobno ali i stabilno nošenje zahvaljujući optimiziranom obliku kućišta, 13 varijacija bubica (šest varijacija triple comfort bubica i sedam varijacija hibridnih bubica) i prethodno oblikovanim držačima za uši. Ovaj izuzetan par slušalica također ima vanjsko kućište od legure cirkonija za veću tvrdoću, otpornosti na koroziju i dugotrajnosti. Maska IER-Z1R odlikuje se elegantnom bisernom šarom zahvaljujući kojoj se slušalice ističu. IER-Z1R su pažljivo ručno izradili, uz uporabu samo najfinijih vrhunskih materijala, umješni majstori u Japanu, čime omogućavaju ljubiteljima glazbe da u potpunosti urone u svoje omiljene pjesme onako kako su to umjetnici i audio inženjeri zamislili.

Digitalni glazbeni player DMP-Z1 Signature serije

 • Pruža izuzetnu kvaliteta zvuka uz audio visoke rezolucije. Kompatibilan sa DSD Native do 11,2 MHz i na simetričnom i asimetričnom izlazu
 • Digitalni glazbeni player sa integriranom baterijom i visoko kvalitetnim pojačalom za slušalice
 • Kvaliteta zvuka i izlazna snaga slušalica koji se mogu usporediti sa stacionarnim audio uređajima, pozlaćeni kotačić za kontrolu jačine zvuka prilagođen za Sony s dualnim digitalno-analognim konvertorom (DAC)i analognim pojačalom
 • Samostalni sustav baterijskog napajanja koji napaja pet baterijskih ćelija
 • Aluminijska šasija u obliku slova H i optimizirani dizajn audio kruga
 • Interna memorija od 256GB sa dual micro SD slotovima

Zvuk visoke rezolucije s glazbenim playerom DMP-Z1

Sa kombinacijom super visokog kvaliteta zvuka, premium dizajna i unaprijeđene lakoće korištenja, DMP-Z1 je ekskluzivan glazbeni player koji pruža zvuk i snagu najkvalitetnijih stacionarnih pojačala za slušalice gdje god želite. Dostižući nove visine kvaliteta zvuka, DMP-Z1 ostvaruje optimalan playback zvuka visoke rezolucije (do Native DSD-a od 11,2MHz/PCM 384 kHz/32bit) i oko 1.500mW (16Ω) izlazne snage slušalica za ličan, premium doživljaj slušanja.

Budući da zvučni signal prolazi direktno kroz kontrolor jačine zvuka, to utječe na kvalitetu zvuka i jedan je od najvažnijih aspekata audio dizajna. DMP-Z1 koristi ekskluzivan, prilagođen za Sony, analogni kotačić za kontrolu jačine zvuka koji je presvučen bakrom, a potom i pozlaćen i podržava jačinu zvuka za četiri pojedinačne putanje signala (L+ / L- / R+ / R-). To omogućava čistoću signala i osigurava da DMP-Z1 reproducira transparentne i jasne vokale, jer maksimalno povećava performanse DAC čipa zadržavanjem svih informacija audio izvora čak i na niskim razinama glasnoće.

Glazbeni player DMP-Z1 sadrži dual DAC i analogno pojačalo kako bi se osigurala visoka izlazna snaga slušalica i zvuk visoke kvalitete. Koristi čip Asahi Kasei Microdevices AK4497EQ DAC, svjetski poznate DAC IC i TI TPA6120A2 čip za pojačalo, koji su također globalno vodeća integrirani krugovi za pojačala slušalica.

Samostalni sustav napajanja

Glazbeni player DMP-Z1 ima samostalan sustav za napajanja koji koristi ukupno pet baterijskih ćelija, osiguravajući samostalno i stabilno napajanje i digitalnom i analognom bloku. Samostalna analogna baterija ima jednostavan strujni krug zbog čistog napajanja pojačala slušalica. Stoga režim baterije osigurava bešuman, jasan i snažan zvuk. Korisnici lako mogu promijeniti režim napajanja glazbenog playera s AC na bateriju jednostavnim pritiskom tipke „Battery“ ili „AC“ na korisničkom sučelju glazbenog playera DMP-Z1 s panelom osjetljivim na dodir.

Monocoque šasija i okvir u obliku slova H

Šasija od aluminija u obliku slova H ima vrlo krutu strukturu okvira koja eliminira vibracije i smanjuje otpor, čime se osiguravaju jasne i snažne performanse na niskim frekvencijama. Pored toga, izolacija ploče pojačala fizičkim razdvajanjem ploče pojačala i glavne ploče pomoću šasije u obliku slova H dalje smanjuje buku što će utjecati na kvalitetu zvuka. Ova izolacija blokira buku i pruža mjesta za uzemljenje na svakoj ploči preko veze sa šasijom. To omogućava da slušatelj doživi transparentan zvuk bez distorzije.

Vaša glazba na vaš način

Prvi put u povijesti digitalnih glazbenih playera, slušatelji mogu da personalizirati svoj omiljeni zvuk preko DSD Remastering Engine koji korisnicima omogućava da konvertiraju sve PCM izvore glazbe u DSD 5,6MHz. DSD Remastering Engine se može lako uključiti ili ugasiti na korisničkom sučelju. Nova funkcija Vinyl Processor može ponovno kreirati jedinstvene akustičke fenomene slušanja gramofonskih ploča. To uključuje efekt rezonance gramofonske ručke, poboljšanje osjetljivosti prouzrokovane malom površinskom bukom i bogatog karaktera zvuka, zbog akustičnog feedbacka od zvučnika do gramofona.

Glazbeni player DMP-Z1 također uključuje novi DSEE HX™ s poboljšanim algoritmom s ciljem unapređenja i dopunjavanja sposobnosti izražajnosti u visokom opsegu. Zahvaljujući tehnologiji strojnog učenja na bazi umjetne inteligencije, korisnici ne moraju odabrati vrstu unapređenja, već se umjesto toga za njih vrši automatski odabir na osnovi analize informacija u realnom vremenu.

Premium dizajn

Sa gornjom maskom sa reflektirajućom aluminijskom površinom, fizičkim tipkama za upravljanje playerom od spin finished aluminija i pozlaćenim analognim kotačićem za kontrolu jačine zvuka, player DMP-Z1 se odlikuje elegantnim premium dizajnom koji odiše ekskluzivnim luksuzom u svakoj komponenti. Sa dual micro SD slotovima, 256 GB interne memorije, USB Type-C™ vezom i BLUETOOTH® reversom, DMP-Z1 pruža unaprijeđenu lakoću korištenja uz jednostavnost rada.

Cijena slušalica IER-Z1R iznosit će oko 2.200 Eura i bit će dostupne na odabranim europskim tržištima tijekom zime 2018. godine.

Cijena glazbenog playera DMP-Z1 će biti naknadno dostupna, a uređaj će biti dostupan na odabranim europskim tržištima od sredine rujna 2018. godine.

[i]Dostupnost varira ovisno o tržištu.

Sony je vodeći svjetski proizvođač u području audio, video, gaming, komunikacijske, informacijske i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem u glazbi, filmovima, kompjutorskim igrama i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućuje da bude lider na svjetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. ožujka 2017. godine, tvrtka Sony je uspjela ostvariti konsolidirani godišnji promet od približno 76 milijarde dolara. Sony globalna web stranica: http://www.sony.net/