Prati korisnika Sony Hrvatska

Sony predstavlja novi daljinski upravljač s Bluetooth® bežičnom tehnologijom

Obavijest za tisak   •   ožu 07, 2019 12:00 CET

Tvrtka Sony predstavila je novi model bežičnog daljinskog upravljača (RMT-P1BT) koji pomoću Bluetooth bežične tehnologije predstavlja pouzdano i brzo rješenje za entuzijaste koji žele precizno kontrolirati svoj fotoaparat[i] tijekom fotografiranja pejzaža, kao i za arhitektonsku fotografiju, astrofotografiju, fotografiju u pokretu, grupne portrete i drugo.

Novi model bežičnog daljinskog upravljača (RMT-P1BT) radi pomoću Bluetooth veze, pa nema potrebe da se žicama, kablovima ili prijemnicima direktno povezuje s fotoaparatom. Daljinski upravljač ima izuzetno brz odziv, s daljinskim okidanjem u trajanju od otprilike 0,05 sekundi[ii], što omogućava da se okidač otpusti vrlo precizno. Tu je i LED lampica koja ukazuje na status fotoaparata bljeskom ili kontinuiranim svjetlom. Također, daljinski upravljač je dizajniran tako da je otporan na prašinu i vlagu[iii], kao i niske i visoke temperature[iv], što omogućava pouzdanost u različitim okruženjima i vremenskim uvjetima.

Da bi se povećala kontrola nad funkcijama fotoaparata, novi RMT-P1BT bežični daljinski upravljač ima gumbe za ručno zadržavanje fokusa pri njegovim suptilnim promjenama, odnosno daljinski prilagođeno dugme C1[v] koje se može podesiti u skladu s potrebama korisnika. Također posjeduje dugme Start/Stop za snimanje filmova i kontrolu nad funkcijom zumiranja ili digitalnog zumiranja, što ga čini idealnim dodatkom za daljinsko snimanje filmova. Za fotografe koji više vole fotografiranje u režimu ekspozicije „Bulb“, daljinski upravljač se može podesiti tako da otvara i zatvara okidač odgovarajućim klikom na glavni gumb i pritom nema potrebe za pritiskanjem i zadržavanjem gumba tijekom vremena ekspozicije.

Cijena i dostupnost

RMT-P1BT bežični daljinski upravljač u Europi bit će u prodaji od travnja po cijeni od oko 75 EUR.

Raznovrsne ekskluzivne priče, video zapisi i uzbudljivi novi sadržaji snimljeni najnovijim fotoaparatima i drugim Sony Alpha™ proizvodima mogu se naći na linku: https://www.sony.co.uk/alphauniverse. Europski centar tvrtke Sony za fotografije dostupan je na 22 jezika i sadrži novosti o proizvodima, natjecanjima, kao i ažuriranu listu događaja tvrtke Sony u svakoj zemlji.

[i] Potrebno je ažuriranje sistemskog softvera. Za detalje i informacije o kompatibilnosti fotoaparata pogledajte stranicu kompanije Sony https://www.sony.net/dics/p1bt/.

[ii] Na osnovu internog testa. Okidanje varira u ovisno o situaciji.

[iii] Ne garantira se 100% otpornost na prašinu i vlagu.

[iv] Radna temperatura je 14 ℉ do 122 ℉. Također, pogledajte radnu temperaturu fotoaparata.

[v] Funkcija se mora prethodno podesiti u meniju fotoaparata.

Sony je vodeći svjetski proizvođač u području audio, video, gaming, komunikacijske, informacijske i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem u glazbi, filmovima, kompjutorskim igrama i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućuje da bude lider na svjetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. ožujka 2018. godine, tvrtka Sony je uspjela ostvariti konsolidirani godišnji promet od približno 77 milijardi dolara. Sony globalna web stranica: http://www.sony.net/

Komentari (0)

Dodaj komentar

Komentiraj

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.