Prati korisnika Sony Hrvatska

Sony predstavlja Alpha 7C fotoaparat i zum objektiv; najmanji i najlakši sustav kamera s punim kadrom na svijetu(i)

Obavijest za tisak   •   ruj 15, 2020 16:20 CEST

Sony je danas najavio nekoliko dodataka svojoj impresivnoj liniji fotografske opreme - Alpha 7C full-frame kameru (model ILCE-7C), FE 28-60 mm F4-5.6 (model SEL2860) zum objektiv i HVL-F28RM bljeskalicu.

Alpha 7C najmanje je i najlakše[i] kućište s punim kadrom na svijetu s beskompromisnim performansama, uključujući napredni AF (autofokus), 4K video mogućnosti[ii] i još mnogo toga. U kombinaciji s najmanjim i najlakšim[iii] FE 28-60 mm F4-5,6 standardnim zum objektivom na svijetu, ova svestrana kombinacija pruža iskustvo kao nijedno drugo, maksimizirajući prenosivost i svestranost bez žrtvovanja snage slike u cijelom kadru. Bljeskalica HVL-F28RM omogućuje korisnicima da prošire svoje fotografsko izražavanje izvanrednom kompaktnošću i inteligentnom kontrolom intenziteta svjetlosti povezanom s prepoznavanjem lica[iv].

"Posvećeni smo stvaranju najboljih mogućih alata na temelju potreba naših kupaca", rekao je Yann Salmon Legagneur, direktor marketinga proizvoda, Digital Imaging, Sony Europe. „Nova Alpha 7C kamera i FE 28-60 mm F4-5,6 zum objektiv sadrže mnoge od naših najnaprednijih tehnologija za snimanje u potpuno novom dizajnu koji je najmanji i najlakši sustav fotoaparata i objektiva punog kadra na svijetu. Ovo otvara novi svijet mogućnosti za autore, pružajući im beskompromisnu snagu cjelovitog sustava na dlanu ruke."

Nova Alpha 7C: Beskompromisna izvedba punog kadra u kompaktnom dizajnu

Nova Alpha 7C kombinira Sonyjevu kvalitetu slika punog kadra, napredne AF mogućnosti i svestrane funkcije snimanja videozapisa u zapanjujuće laganom i kompaktnom dizajnu. Nova kamera sadrži 24,2MP (približno učinkovit) 35 mm full-frame osvijetljeni Exmor R ™ CMOS senzor punog kadra s pozadinskim osvjetljenjem i BIONZ X ™ mehanizam za obradu slike, nudeći visoku osjetljivost, izvanrednu razlučivost, 15-stop[v] širok dinamički raspon od i obradu podataka slike visoke brzine.

Dimenzija samo 124,0 mm x 71,1 mm x 59,7 mm i težine od samo 509 g[vi], Alpha 7C je slične veličine i težine kao APS-C kamera[vii], i teži samo 1 posto više od modela Alpha 6600. Alpha 7C ima najmanje i najlakše kompaktno kućište na svijetuii pomoću nadograđenog 5-osnog sustava stabilizacije, nadograđenih okidača i monocoque konstrukcije koja se često koristi u karoserijama automobila i zrakoplova. Čak i u ovom kompaktnom kućištu, Alpha 7C nudi efekt stabilizacije u 5 koraka[viii]koji omogućuje prekrasne snimke bez potrebe za stativom. Štoviše, baterija velikog kapaciteta NP-FZ100 pruža dovoljno snage za snimanje najviše fotografija u industriji[ix] - čak 740[x] kada se koristi LCD monitor ili 680xi kada se koristi tražilo - što ga čini savršenim za duga snimanja.

Izvanredna kvaliteta snimaka punog kadra

Sonyjev novi Alpha 7C kombinira visoku razlučivost s niskom razinom šuma za izvrsnu kvalitetu slike pri svim osjetljivostima, nudeći korisniku zadivljujuću kvalitetu slike za snimanje svakodnevnih fotografija i filmova kao što su priroda, portreti, sport, ulična fotografija i još mnogo toga. Standardni ISO proširuje se na 51.200, a za snimanja u slabom osvjetljenju s niskom razinom šuma proširuje se na ISO 50-204.800[xi]. Alpha 7C također podržava 16-bitnu obradu i 14-bitni RAW izlaz[xii] za prirodne gradacije.

Napredni autofokus

Koristeći funkcije upravljane umjetnom inteligencijom, Alpha 7C Real-time Tracking[xiii] praćenje u stvarnom vremenu automatski održava precizan fokus dok je tipka okidača pritisnuta dopola. Uz to, "Tracking On + AF-On" sada se može dodijeliti prilagođenoj tipki i može se aktivirati odjednom dok je pritisnut gumb AF-ON. Štoviše, željeni objekt može se odrediti dodirom na monitoru kada je "Touch Tracking" uključen putem izbornika i dostupno je i za fotografije i filmove. AF funkcije Alpha 7C također imaju Real-time Eye AF za ljude i životinje[xiv] za postizanje brzog i preciznog fokusa. Kada koristite praćenje u stvarnom vremenu (dok je "Face / Eye Priority in AF" ON) s ljudskim subjektom, oko i lice subjekta otkrivaju se i zaključavaju u stvarnom vremenu s izuzetno visokom preciznošću.

Alpha 7C pruža široki, brzi i pouzdani AF koji se trenutno zaključava na željeni objekt bez gubitka fokusa, zahvaljujući svom AF sustavu za detekciju faze u žarišnoj ravnini od 693 točke koji pokriva približno 93 posto površine slike, uz dodatnih 425 točaka za otkrivanje kontrasta kako bi se osigurao pouzdan fokus, čak i u zauzetim okruženjima.

Alpha 7C također nudi kontinuirano snimanje do 10 sličica u sekundi[xv] uz AF/AE (automatsko izlaganje) korištenjem novorazvijene jedinice zatvarača i profinjenog sustava za obradu slike. Također je moguće kontinuirano snimati do 8 fpsxvii u načinu prikaza uživo, uz minimalno kašnjenje prikaza tražila/zaslona za jednostavno, stabilno kadriranje, čak i uz intenzivno kretanje subjekta. Alpha 7C omogućuje snimanje do približno 223 JPEG (Fine L) slika, 115 komprimiranih RAW slika ili 45 nekomprimiranih RAW slika u jednom neprekidnom nizu[xvi] i postiže vrlo preciznu i pouzdanu preciznost AF-a u svjetlu do EV-4[xvii]. Te značajke olakšavaju snimanje objekata koji se brzo kreću u izazovnim okruženjima.

Proširene video mogućnosti

Očitavanje punih kadrova u punom pikselu bez potrebe za spajanjem piksela omogućuje snimanje više od dvostruke količine[xviii] podataka potrebnih za 4K video (QFHD: 3840 x 2160)iii, koji se zatim preuzorcira za stvaranje visokokvalitetnih 4K snimaka s izuzetnim detaljima i dubinom. Uz to, Alpha 7C podržava HDR (HLG) i S-Log/S-Gamut profile, usporeno i brzo kretanje, brzo HD snimanje pri 120 fpsiii i druge napredne video značajke za dodatnu kreativnu slobodu.

Nadalje, Alpha 7C ima Real-time Eye AF za ljude za video snimanje. Oko se automatski prati s velikom preciznošću i pouzdanošću, tako da se operater može koncentrirati na sadržaj, a ne na fokusiranje. Korisnici također mogu prilagoditi brzinu prijelaza AF u sedam postavki i osjetljivost pomaka AF objekta u pet postavki, prema svojim željama. Funkcija praćenja dodira također je dostupna za snimanje filmova.

Alpha 7C ima LCD zaslon s promjenjivim kutom koji se otvara sa strane, što olakšava snimanje selfieja, snimaka iznad glave, snimaka iz žablje perspektive ili onoga što korisnik zahtijeva. Gumb MOVIE postavljen je na vrh fotoaparata što olakšava upravljanje tijekom snimanja u selfi načinu. Uz to, Alpha 7C također snima zvuk u visokoj kvaliteti kako bi se podudarao sa zvukom snimanja slike i pružio skladan video visoke kvalitete. Digitalno audio sučelje dodano je na višestruko sučelje (MI) fotoaparata, omogućavajući povezivanje ECM-B1M Shotgun mikrofona ili XLR-K3M XLR Adapter Kit-a za unos digitalnih audio signala izravno na Multi Interface (MI) Shoe radi čišćih i jasnijih audio zapisa. Kao i ostali MI Shoe pribor, nisu potrebni kabeli ili baterije, što pruža neograničenu slobodu za izradu filmova Alpha sustava. Uređaji za slušalice i mikrofon također su osigurani za precizno praćenje snimljenog zvuka, a metapodaci pričvršćeni na filmske snimke okomito snimljene kamerom omogućuju da se snimka nakon prijenosa na pametni telefon također reproducira i uređuje u portretnom načinu.

Dizajniran za pouzdano korištenje

Alpha 7C dizajniran je s korisnikom na umu. LCD zaslon je 3.0 tip osjetljiv na dodir s približno 921 000 točaka, pruža optimalnu vidljivost čak i u svijetlim vanjskim uvjetima i podržava rad na dodir. Alpha 7C također ima visokokvalitetni način prikaza za finije, prirodnije detalje, uz 2,35 megadot (približno) XGA OLED Tru-Finder™ EVF. Alpha 7C nudi funkcije koje pojednostavljuju rad tijekom i nakon snimanja, poput prilagodbe gumba Fn i još mnogo toga. Također je otporan na prašinu i vlagu[xix] kako bi podržao potrebe snimanja u izazovnim okruženjima.

Da bi se pojednostavile potrebe tijeka rada, Wi-Fi kompatibilne funkcije bežične komunikacije omogućuju izravni prijenos[xx] slika i filmova na pametni telefon ili tablet radi praktičnog dijeljenja, pregledavanja ili spremanja. Uz uobičajeni opseg od 2,4 GHz, podrška za standard 11ac omogućuje prijenos putem opsega od 5 GHz (IEEE 802.11a/b/g/n/ac) [xxi], tako da korisnici mogu odabrati stabilni i brzi prijenos s malim smetnjama. Također je osiguran USB priključak Type-C® koji podržava SuperSpeed USB 5Gbps (USB 3.2), omogućavajući brzi prijenos slika tijekom daljinskog snimanja s računala i napajanje iz vanjskih mobilnih baterija.

Novi FE 28-60mm F4-5.6: Najmanji i najlakši objektiviv sa zumiranjem punog kadra uz visoku kvalitetu slike

Novi FE 28-60mm F4-5.6 nudi najmanji i najlakši faktor oblika u standardnom zoom objektivu na svijetuiv, pružajući visoke optičke performance koje postižu prikaz visoke rezolucije punog kadra na cijeloj slici. Optimalni raspored 3 asferična elementa objektiva učinkovito suzbija aberacije u cijelom rasponu zuma i ostvaruje visoku rezoluciju od kuta do kuta. Minimalna udaljenost fokusiranja od 30 cm ( (širokokutna) do 45 cm (telefoto) pruža mogućnost snimanja krupnih kadrova i čini ga savršenim za svakodnevnu upotrebu ili snimanje vlogova uz pomoć gimbala ili gripa.

Težine 167g i promjera 66.6 mm x 45 mm, zajedno s mehaničkim i optimalnim optičkim dizajnom koji ima uvlačnu strukturu, FE 28-60mm F4-5.6 postiže nenadmašnu kompaktnost i lakoću, omogućujući korisnicima lako nošenje u svim prilikama. Od svakodnevnog snimanja do pejzaža, portreta i putovanja, idealan je objektiv za bilo koju vrstu snimanja u pokretu u najrazličitijim okruženjima. U kombinaciji s Alpha 7C postiže beskompromisne performanse punog kadra s najmanjim i najlakšim sustavom fotoaparata i objektiva na svijetui. Čak i sa svojom kompaktnom veličinom i malom težinom FE 28-60mm F4-5.6 otporan je na prašinu i vlaguxxii i prihvaća široku paletu filtera od 40.5mm.

FE 28-60mm F4-5.6 pruža brzi AF visoke preciznosti, omogućavajući rad Real-time Tracking Real-time Eye AF načina rada, pomoću linearnog motora. Uz Sonyjeve napredne AF mogućnosti, FE 28-60mm F4-5.6 sadrži dizajn unutarnjeg fokusa koji ostavlja duljinu leće nepromijenjenom pri snimanju pokreta u punom fokusu i snimanje krupnih kadrova, omogućujući korisnicima lako snimanje širokog spektra sadržaja, od snimanja filmova do jednostavnog snimanja vlogova.

Nova HVL-F28RM: Kompaktna bljeskalica s kontrolom intenziteta svjetlosti povezana s prepoznavanjem lica fotoaparatav

HVL-F28RM kompaktna je bljeskalica dizajnirana da odgovara Sonyjevim fotoaparatima bez zrcala, za kompaktni sustav kojim se može upravljati i nudi onu vrstu pouzdanih, stabilnih performansi koje mogu pružiti samo originalni Sony proizvodi. U usporedbi s HVL-F32M, HVL-F28RM ima 12% manji volumen i 7 % manju težinu. Ova kompaktna i laka za upotrebu bljeskalica pruža mogućnosti i pouzdanost kako bi zadovoljila potrebe i profesionalnih i naprednih amaterskih kreatora sadržaja.

Bljeskalica HVL-F28RM nudi konzistentan GN28[xxii]izlaz svjetlosti, optimiziranu raspodjelu svjetlosti i kontinuirane performanse bljeskalice koje neće ometati tijek rada korisnika, kao i stabilnu radio bežičnu komunikaciju te multi-flash radio kontrolu. Nova bljeskalica sadrži i nedavno predstavljeno upravljanje bljeskalicom tvrke Sony, koje je povezano s naprednom tehnologijom otkrivanja lica fotoaparatav. Kada se koristi s kompatibilnim fotoaparatom, uzima se u obzir ravnoteža između svjetlosti koja pada na lice subjekta i ambijentalnog svjetla kako bi se automatski podesila savršena ravnoteža bijele boje tako da se lice subjekta prikazuje u prirodnoj, živoj boji. Dodatno, kompenzacijom bljeskalice, omjerom svjetlosti i ostalim detaljnim parametrima bljeskalice može se upravljati direktno s komatibilnog fotoaparata[xxiii]. Prilagođena tipka fotoaparata može se dodijeliti za pozivanje prikaza parametara bljeskalice, tako da se potrebne prilagodbe mogu izvršiti gledajući kroz tražilo i držeći fotoaparat. Parametri bljeskalice prikazani su na odabranom jeziku prikaza fotoaparata.

Novo razvijeni “Metal Shoe Foot with Rugged Side Frame”[xxiv] također sadrži električne kontakte jedinice te donosi poboljšanu otpornost na fizički udar iz svih smjerova. Multi Interface foot izrađen je od metala radi veće čvrstoće. Bljeskalica HVL-F28RM ima dizajn sa zaštitom od prašine i vlagexxii. Kad se bljeskalica HVL-F28RM montira i spoji s uređajima Alpha 7C, Alpha 7S III, Alpha 7R IV i Alpha 9 II, otpornost na prašinu i vlagu se poboljšava kako bi mogla izdržati izazovne vanjske uvjete.

HVL-F28RM donosi jednostavno, intuitivno upravljanje s minimalnim kontrolama uključujući tipke +/- za razine osvjetljenja, tipku za uparivanje, test tipku i polugu zaključavanja. Na raspolaganju je puno svjetla za kompenzaciju refleksije. Kut bljeskalice također se može podesiti prema potrebi pomoću 0, 20, 40, 60, 80 i 120 stupnjeva zaustavljanja za jednostavno pozicioniranje. Nova bljeskalica također ima ugrađeni bežični radio okidač za pouzdano aktiviranje bljeskalice kada je postavljena na kompatibilnu kameruxxvi i uparena s jedinicom izvan fotoaparata. Kada se koristi kao odašiljač, HVL-F28RM može kontrolirati do 15 bljeskalica i / ili prijemnih jedinica u 5 grupa[xxv] na udaljenostima do 35 metara[xxvi] za izvanrednu kontrolu osvjetljenja i svestranost. HVL-F28RM napajaju dvije alkalne AA (LR6) ili NiMH baterije. Svježi par alkalnih baterija može pružiti snagu do 110 neprekidnih bljeskova (1/1 ručna bljeskalica s alkalnim baterijama)xxix.

Cijene i dostupnost

Nova Alpha 7C kompaktna kamera punog kadra bit će dostupna u listopadu 2020. po PMC od cca 2.100 eura (za tijelo kamere).Kompatibilan je s Camera Remote Software Development Kit (SDK) za programere trećih strana V1.02.

FE 28-60mm F4-5.6 zum objektiv biti će dostupan početkom siječnja 2021. po PMC od cca 500 eura.

Novi komplet koji sadrži Alpha 7C kompaktni full-frame fotoaparat i FE 28-60 mm F4-5,6 zum objektiv također će biti dostupan u listopadu 2020. po PMC od cca 2.400 eura.

Bljeskalica HVL-F28RM bit će dostupna u studenom 2020. po PMC od 280 eura.

Razne ekskluzivne priče, videozapisi i uzbudljivi novi sadržaji snimljeni najnovijim fotoaparatima i drugim Sony α proizvodima mogu se naći na https://www.sony.co.uk/alphauniverse. Europsko fotografsko središte tvrtke Sony dostupno je na 22 jezika i sadrži vijesti o proizvodima, natjecanja i ažurirani popis Sonyjevih događaja u svakoj zemlji.

Video o novom Alpha 7C možete vidjeti ovdje.

[i] Među dig. fotoaparatima punog kadra s izm. objektivom i mehanizmom za optičku stabilizaciju slike na fotoaparatu, rujan 2020. Sonyjevo istraživanje.

[ii] Za snimanje filmova u XAVC S formatu potrebna je SDHC / SDXC kartica razreda 10 ili više. UHS klasa brzine 3 ili viša potrebna je za snimanje od 100 Mbps.

[iii] Među zamjenjivim zum objektivima za tijela digitalnih fotoaparata punog formata od 35 mm, od rujna 2020. Sonyjevo istraživanje.

[iv] Ova je funkcija kompatibilna samo s CX88600 od rujna 2020.

[v]Pri snimanju fotografija. Uvjeti ispitivanja tvrtke Sony.

[vi] S baterijom i memorijskom karticom.

[vii] U usporedbi s veličinom Alpha 6600, 120,0 mm x 66,9 mm x 59,0 mm i težinom od 503 g (s baterijom i memorijskom karticom).

[viii] CIPA standardi. Samo podrhtavanje nagiba / nagiba. Planarna leća T * FE 50 mm F1,4 ZA. Dugo izlaganje NR isključeno.

[ix] Među dig. fotoaparatima punog kadra s izm. objektivom i mehanizmom za optičku stabilizaciju slike na fotoaparatu, rujan 2020. Sonyjevo istraživanje.

[x] CIPA standardi.

[xi]ISO se može proširiti na 50 - 204 800 za fotografije, 100 - 102 400 za filmove.

[xii] Ograničeno na 12-bit kada se komprimirani RAW koristi za kontinuirano snimanje, BULB snimanje ili kada je smanjenje buke s dugotrajnom ekspozicijom [ON].

[xiii] "Praćenje" u izborniku.

[xiv] Dostupno samo na fotografijama.

[xv]Do 10 fps u kontinuiranom načinu "Hi +" i do 8 fps u kontinuiranom načinu "Hi". Potrebna je SDXC memorijska kartica kompatibilna s UHS-II. Uvjeti ispitivanja tvrtke Sony. Maksimalni fps ovisit će o postavkama fotoaparata.

[xvi] Neprekidan način rada "Hi +". Potrebna je SDXC memorijska kartica kompatibilna s UHS-II. Uvjeti ispitivanja tvrtke Sony.

[xvii] ISO 100 ekvivalent, F2.0 leća.

[xviii] 24p snimanje. Cca. 1,6x pri 30p.

[xix] Nije zajamčeno da je 100% otporan na prašinu i vodu.

[xx] Na pametnom telefonu ili tabletu mora biti instaliran Imaging Edge Mobile. Molimo koristite verziju 7.2 ili noviju.

[xxi] Modeli koji se prodaju u nekim zemljama / regijama podržavaju samo bežični LAN IEEE 802.11b / g / n (2,4 GHz). Komunikacija od 5 GHz može biti ograničena u nekim zemljama i regijama.

[xxii] 50 mm, na ISO 100 u metrima

[xxiii] Posjetite Sony web stranicu za podršku radi informacija o funkcionalnoj kompatibilnosti.

[xxiv] Prijava za registraciju dizajna je na čekanju.

[xxv] U načinu grupne bljeskalice. 3 grupe (A-C) u TTL ili ručnom načinu rada bljeskalice.

[xxvi]Uvjeti internog ispitivanja tvrtke Sony.

O tvrtki Sony:

Sony je kreativna tvrtka za zabavu osnovana na čvrstim temeljima tehnologije. Od igara i mreže usluga do glazbe, fotografija, elektronike, poluvodiča i financijskih usluga – Sony ima cilj ispuniti svijet emocijama kroz snagu kreativnosti i tehnologije. Za više informacija posjetite Sony globalnu web stranicu: http://www.sony.net/

Priložene datoteke

Dokument u Wordu