Prati korisnika Sony Hrvatska

Sony osvojio čak sedam EISA nagrada

Obavijest za tisak   •   kol 16, 2018 12:00 CEST

Kao najveća urednička i multimedijalna organizacija u Europi, žiri udruženja EISA pažljivo procjenjuje i ocjenjuje raznovrsne tehnološke kategorije i poznat je po prepoznavanju kvalitete i inovacija.

U kategoriji „EISA Camera of the Year 2018-2019“ nagrađen je Sony α7 III

Neponovljiva inovacija tvrtke Sony u okviru senzorskog prostora fotografije je u prvom planu novog α7 III modela. Karakterizira ga potpuno nov Exmor R® CMOS senzor fotografije s osvjetljenjem od 24.2 milijuna pixela[i] s povećanom osjetljivošću. Ima izuzetnu rezoluciju i impresivnih 15 stupnjeva[ii] dinamičkog opsega s niskom osjetljivošću.

Kombiniranjem ovog senzora s raznovrsnim impresivnim funkcijama, koje uključuju ekstremno područje pokrivenosti auto fokusa od 93% i brzo fotografiranje do 10 kadrova u sekundi[iii] tvrtka Sony stvorila je novi alat koji svim kreatorima - od entuzijasta do profesionalaca - pruža mogućnost fotografiranja na nov i drugačiji način. Dodatno, uređaj posjeduje AF/AE praćenje uz pomoć mehaničkog zatvarača ili tihog snimanja[iv], raznovrsne mogućnosti za 4K[v] video i još mnogo toga.

U kategoriji „EISA Professional Mirrorless Camera 2018-2019“ nagrađen je Sony α7R III

Zahvaljujući revolucionarnom unapređenju snage i efikasnosti obrade fotografije, novi α7R III model kombinira visoku rezoluciju Exmor R CMOS senzora slike i osvjetljenje od 42.4 milijuna pixela[vi]. Uređaj posjeduje impresivne brzine fotografiranja do 10 kadrova u sekundi[vii] s punim AF/AE praćenjem, kao i predivnu 4K[viii] kvalitetu fotografija i videa. Dodatno, tu je i široki dinamički opseg od 15 stupnjeva[ix], visoka osjetljivost sa smanjenjem buke od skoro jedne stope[x] i još mnogo toga. S ovim izuzetnim mogućnostima i kompaktnim, laganim kućištem, uređaj je veoma prilagodljiv za fotografe, snimatelje, multimedijalne kreatore i sve druge profesionalce koji zahtijevaju pouzdanost, fleksibilnost i raznovrsnost.

U kategoriji „EISA Superzoom Camera 2018-2019“ nagrađen je Sony RX10 IV

Uz najbrže[xi] dostizanje auto fokusa ikad proizvedeno od 0.03. sekunde[xii] i uzastopno fotografiranje[xiii] do 24 kadra po sekundi s punim AF/AE praćenjem, 315 točaka detekcije faze auto fokusa koje su konkurentne najbržim profesionalnim fotoaparatima sa zamjenjivim objektivima i izuzetno svestranim ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-600mm F2.4-F4 objektivom[xiv], novi RX10 IV model pruža neusporedivu kombinaciju pokretljivosti i brzine za sve entuzijaste i profesionalce koji traže ultimativno „sve u jednom“ rješenje.

U kategoriji „EISA Mirrorless Wide-angle Zoom Lens 2018-2019“ nagrađen je Sony FE 16-35mm F2.8GM

Sony objektiv FE 16-35mm F2.8 GM s fokusom širokog ugla opremljen je raznovrsnim najnaprednijim tehnologijama tvrtke Sony, prvi je G Master™ model sa širokim uglom, što ga čini idealnim za različite prilike za fotografiranje - pejzaža, arhitekture, portreta, sportskih događaja, akcije i još mnogo toga. Također, izuzetno je lagan i kompaktan, što povećava njegovu prenosivost i upotrebljivost. Objektiv karakterizira izvrsna oštrina „od ugla do ugla“, s optičkim dizajnom koji uključuje pet sferičnih elemenata, od koga su dva originalna XA (ekstremna sferičnost) elementa kompanije Sony koji smanjuju aberaciju i pružaju ultimativnu rezoluciju kroz cjelokupan opseg fokusa i otvora blende.

U kategoriji „EISA Mirrorless Telezoom Lens 2018-2019“ nagrađen je Sony FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS

Sony objektiv FE 100-400mm F4.5–5.6 GM OSS Super Telephoto Zoom zadržava visok standard rezolucije koji je zaštitni znak vodeće linije G Master tvrtke Sony, a pritom nudi nevjerojatno brze i precizne performanse auto fokusa, lagan, prenosiv dizajn i raznovrsnost profesionalnih funkcionalnosti i prilagodljivost. To je veoma moćan fotografski alat za razne entuzijaste i profesionalce, a posebno one koji često slikaju sportske događaje ili divlje životinje.

U kategoriji „EISA Best Buy UHD Blu-ray Player 2018-2019“ nagrađen je Sony UBP-X700

Sony DVD uređaj UBP-X700 pruža sve što je neophodno da bi se zakoračilo u novi 4K HDR svijet bez ostavljanja prošlosti iza sebe, uz opciju izvođenja DVD-a, Blu-ray diskova, pa čak i SACD. Ogroman dodatak je sposobnost bežičnog povezivanja, mogućnost pristupa online video i audio servisima, uključujući Netflix i YouTube, kao i reprodukciju DLN visoke rezolucije. Ako je potrebno, drugi HDMI izlaz može da šalje samo audio zapise, dok glavni izlaz prenosi video signal (uključujući HDR10 i Dolby Vision) direktno na televizor.

Svaki 4K televizor ima Ultra HD Blu-ray player kao izvor snimaka visoke kvalitete, a cijena X700 modela čini ga izuzetno vrijednim.

U kategoriji „EISA Premium Projector 2018-2019“ nagrađen je Sony VPL-VW760ES

Sony VPL-VW760ES je premium native 4K (4096 x 2160) HDR 2,000lm laserski projektor tvrtke Sony koji je revolucionarno kompaktnog dizajna. S obzirom na to da koristi laserski izvor svjetlosti, projektor pruža 20.000 sati korištenja praktično bez održavanja i konzistentne nivoe svjetlosti bez promjene lampica. Projektor primjenjuje dinamičku kontrolu lasera upotrebljavajući unikatan Sony algoritam kako bi kreirao izvrstan dinamički kontrast iz scene u scenu u realnom vremenu, pa su svijetle scene još živahnije, a mračnije scene posjeduju više dubine, idealne za HDR sadržaj. Koristeći najsuvremeniju 4K obradu, posljednja generacija Reality Creation upscale HD prevodi se u 4K kvalitetu bez povećanja buke. Dodatno, 4K Motionflow tehnologija za interpolaciju slike kreira jasnoću bez zamagljenja za brze akcijske scene i sportske događaje. Projektor VPL-VW760ES nudi vjerodostojnu kvalitetu slike koja oduzima dah, bez obzira na to da li gledatelji uživaju u posljednjem HDR filmu, TV seriji ili igraju video igricu, osjećat će se potpuno zaokupljeni tim iskustvom.

[i]Približno, efikasno

[ii]Uvjeti testiranja za fotografije tvrtke Sony

[iii]U uzastopnom “Hi+” režimu, maksimalan broj kadrova po sekundi zavisi od podešavanja fotoaparata

[iv]Određena distorzija može postojati kod subjekata koji se brzo kreću

[v]SDHC/SDXC memorijska kartica 10 ili više klase je neophodna za snimanje videa XAVCS® formata. UHS brzina treće ili više klase je zahtjevana za snimane 100Mbps.

[vi]Približno, efikasno

[vii]Do 10 kadrova po sekundi pri uzastopnom “Hi+” režimu, i do 8 kadrova po sekundi u uzastopnom “Hi” režimu. Maksimalni broj kadrova po sekundi će zavisiti od podešavanja kamere

[viii]SDHC/SDXC memorijska kartica 10 ili više klase je neophodna za snimanje videa XAVCS® formata. UHS brzina treće ili više klase je zahtijevana za snimane 100Mbps.

[ix]Uvjeti testiranja za fotografije tvrtke Sony

[x]U usporedbi sα7R II, po testovima tvrtke Sony

[xi]Uz fiksni objektiv, digitalnog fotoaparata s tipom senzora 1.0. Iz priopćenja za medije iz rujna 2017, bazirano na istraživanju tvrtke Sony

[xii]CIPA standard, interno mjerenje, sa f=8.8mm (širi deo), EV6.8, Program Auto, Focus režim: AF-A, AF oblast: Centar

[xiii]Sa uzastopnim režimom snimanja: HI

[xiv]Ekvivalent 35mm

Sony je vodeći svjetski proizvođač u području audio, video, gaming, komunikacijske, informacijske i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem u glazbi, filmovima, kompjutorskim igrama i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućuje da bude lider na svjetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. ožujka 2017. godine, tvrtka Sony je uspjela ostvariti konsolidirani godišnji promet od približno 76 milijarde dolara. Sony globalna web stranica: http://www.sony.net/