Prati korisnika Sony Hrvatska

Sony ojačava APS-C liniju bez zrcala s dva nova modela

Obavijest za tisak   •   ruj 20, 2019 11:30 CEST

Sony je najavio dva nova dodatka svojoj α™(Alpha™) APS-C seriji fotoaparata bez zrcala s lansiranjem modela Alpha 6600 (model ILCE-6600) i Alpha 6100 (model ILCE-6100).Ovi novi dodaci seriji APS-C integriraju Sonyjeve napredne tehnologije u kompaktna i lagana kućišta uključujući vodeće performanse autofokusa, odličnu kvalitetu slike i najnovije video tehnologije.Novi fotoaparat Alpha 6600 dizajniran je kako bi odgovorio na potrebe većine zahtjevnih fotografa i videografa sa svojom prilagodljivošću te ga to čini prikladnim za razne korisnike i scenarije snimanja. Fotoaparat Alpha 6100 namijenjen je korisnicima koji žele unaprijediti svoje mogućnosti fotografiranjem aparatom s izmjenjivim objektivima te onima koji žele snimiti visokokvalitetne fotografije i videozapise u raznolikim situacijama.

Serija Sony APS-C pojačana je i s dva nova objektiva, E 16-55mm F2.8 G standard zoom objektivom i E 70-350mm F4.5-6.3 G OSS super-telephoto zoom objektivom. S ovom najavom, Sonyjev svestrani E-mount sustav sada se sastoji od 54 objektiva.

“Naša ‘One Mount’ strategija za kontinuirano širenje E-mount sustava, fotoaparata i objektiva s potpunom kompatibilnošću između full-frame i APS-C serije znači da želimo ponuditi najširi raspon uzbudljivih proizvoda koje naši korisnici mogu odabrati kada biraju ono što im najviše odgovara,” rekao je Yann Salmon Legagneur, direktor marketinga proizvoda za digitalno snimanje tvrtke Sony Europe. “APS-C tržište je Sonyju iznimno važno te su Alpha6600 i Alpha6100 fotoaparati koji u sebi imaju posljednje tehnološke napretke te smo sigurni da će korisnici biti zadovoljni krajnjim rezultatima, bilo da se radi o fotografijama, videozapisima ili kombinaciji i jednog i drugog.”

U središtu oba nova fotoaparata, Alpha 6600 i Alpha 6100 nalazi se24.2MP[i] Exmor™ CMOS senzor, najnoviji BIONZ X™ procesor slike i front-end LSI implementiran u Sonyjeve full-frame fotoaparate. Ovaj moćni trio zajedno pruža poboljšanja u kvaliteti slike te svim performansama vezanima za fotografiranje i snimanje.

Fotoaparati Alpha 6600 i Alpha 6100 nude munjevito brzo vrijeme akvizicije autofokusa od samo 0.02 sekundi[ii]. S 425 AF faznih točaka otkrivanja žarišne ravnine koje pokrivaju oko 84% područja slike i 425 AF detekcijskih točaka kontrasta, visoka gustoća i široka pokrivenost AF sustava pružaju pouzdan AF čak i u najizazovnijim svjetlosnim uvjetima. Oba nova modela imaju koristi od Sonyjevog ‘Real-time Trackinga’ koji koristi najnoviji Sonyjev algoritam s uključenim prepoznavanjem uz pomoć umjetne inteligencij[iii] kako bi subjekti fotografije bili snimljeni s izvrsnom preciznošću, čak i preko touch panela na stražnjem ekranu. Novi modeli također nude i ‘Real-time Eye AF’, najnoviju verziju Sonyjeve priznate AF tehnologije, koja koristi prepoznavanje predmeta uz pomoć umjetne inteligencije za otkrivanje i obrađivanje podataka oka u stvarnome vremenu što rezultira poboljšanom preciznošću, brzini i performansama praćenja Eye AF sustava za ljude i životinje[iv] te omogućuje fotografu da se koncentrira isključivo na kompoziciju[v].

Oko za detalje

Uz pomoć povratnih informacija korisnika o postojećim Sonyjevim APS-C fotoaparatima, Alpha 6600 i Alpha 6100 su dobili sljedeća svojstva kako bi se podesilo korisničko iskustvo. Ta svojstva su:

  • -Poboljšana reprodukcija boja; Algoritmi iz full-frame fotoaparata omogućuju prirodnu reprodukciju boja, pogotovo tonova boje kože
  • -Unutarnje 4K[vi] snimanje visoke rezolucije s full-pixel očitavanjem bez pixel binninga u Super 35mm formatu s lakim prijenosom na pametne telefone s Imaging Edge™ mobilnom aplikacijom[vii]
  • -Intervalno snimanje[viii] za prekrasne time-lapse videozapise
  • -180-degree tiltable, 3.0-type 921k-dot (approx.) LCD touch screen
  • -Integrirani mikrofonski input za jasnije i bolji zvuk na videozapisima

Alpha 6600

Diljem ISO raspona 100-32000 (proširivo na ISO 50 – 102400[ix]), novi fotoaparat Alpha 6600 nudi odličan i tih rad te donosi nevjerojatno visokokvalitetne fotografije, čak i u uvjetima slabije svjetlosti. Uz pomoć tehnologije potiskivanja šuma specifičnog za područje i tehnologije reprodukcije detalja uvelike se potiskuje vanjski šum uz očuvanje visoke rezolucije koja omogućuje finu reprodukciju tekstura i sjena.

U fotoaparatu Alpha6600 nalaze se mnoge tehnološke inovacije koje krase Sonyjeve vrhunske full-frame fotoaparate. To su:

  • -Sonyjev inovativni sustav stabilizacije slike koji rezultira s 5.0-step[x] shutter speed advantage
  • -Implementacija dugog vijeka trajanja baterije koja je vodeća na tržištu[xi] sa Sonyjevom Z baterijom po prvi puta u APS-C fotoaparatu, omogućujući dulje korištenje; otprilike 720 fotografija koristeći viewfinder, otprilike 810 fotografija koristeći LCD monitor[xii]
  • -Čvrst dizajn magnezijeve legure koji je otporan na prašinu i vlagu[xiii]
  • -Real-time Eye AF za snimanje videozapisa[xiv]. Kada se aktivira, oko subjekta se automatski prati s visokom preciznošću i pouzdanošću, omogućujući snimatelju da se koncentrira na sam sadržaj, a ne na ono što je ili što nije u fokusu. Touch Tracking opcija će automatski započeti Eye AF kada se za subjekta snimanja odabere čovjek
  • -Integrirani ulaz za slušalice omogućuje korisniku da spoji visokokvalitetne slušalice za precizno praćenje snimljenog zvuka

4K snimanjevi

Fotoaparat Alpha 6600 diči se unutarnjim 4K snimanjem u Super 35mm formatu s full-pixel očitavanjem bez pixel binninga, kako bi se uhvatilo otprilike 2.4x[xv] više informacija koje su potrebne za 4K filmove (također je dostupno u fotoaparatu Alpha 6100). To sempliranje informacija rezultira prekrasnim snimkama, snimljenim u XAVC S™ formatu s jedinstvenom rezolucijom. Fotoaparat Alpha 6600 ima HLG (Hybrid Log-Gamma)[xvi]slikovni profil koji podržava trenutni HDR tijek rada. Snimljeni filmovi koji se reproduciraju na HDR (HLG)kompatibilnim televizorima TV čine se gotovo pa stvarnima, bez blokiranih sjena i bez potrebe za gradiranjem boja. Za korisnike koji žele gradirati boje u svojim snimkama u postprodukciji tu su S-Log3 and S-Log2 Gamma profili.

Cijene i dostupnost

Fotoaparat Alpha 6600 će biti dostupan u Europi u listopadu 2019. godine po cijeni od približno 1600 eura samo za fotoaparat ili paketu sa SEL18135 objektivom za 2000 eura.

Fotoaparat Alpha 6100 će biti dostupan u Europi u listopadu 2019. godine po cijeni od približno 900 eura samo za fotoaparat ili u paketu sa SEL1650 objektivom za 1000 eura ili u paketu sa SEL1650 i SEL55210 kada će cijena biti približno 1250 eura.

Za sve detalje o fotoaparatu Alpha 6600 molimo posjetite: https://www.sony.hr/electronics/fotoaparati-s-izmjenjivim-objektivima/ilce-6600

Za sve detalje o fotoaparatu Alpha 6100, molimo posjetite: https://www.sony.hr/electronics/fotoaparati-s-izmjenjivim-objektivima/ilce-6100

Video o novim fotoaparatima Alpha 6600 i Alpha 6100 možete pogledati na: https://www.youtube.com/playlist?list=PLL06nPE7_lzMbExCpSdogS9zJW0Xw_TJ4

Različite ekskluzivne priče, video zapisi i uzbudljivi novi sadržaji snimljeni najnovijim fotoaparatima i drugim proizvodima tvrtke Sony, mogu se naći na https://www.sony.hr/alphauniverse. Europski centar za fotografije tvrtke Sony dostupan je na 22 jezika i sadrži detalje o proizvodima, natječajima i ažuriranoj listi događaja tvrtke Sony u svakoj zemlji.

[i]Približnodjelotvornimegapikseli.

[ii]Na osnovi istraživanja tvrtke Sony, unutarnje mjerenje unutar CIPA standarda s E 18-135mm F3.5-5.6 OSS objektivom, isključenim pred-AF i upaljenim viewfinderom.

[iii] Korištena je umjetna inteligencija i strojno učenje.

[iv]Real-time Eye AF za životinje podržava samo fotografije i ne može se koristiti u kombinaciji s „trackingom“. Ne radi na svim vrstama životinja. Fokusiranje možda neće biti savršeno ovisno o sceni i vanjskim uvjetima.

[v] Mogu se odabrati i lijevo i desno oko, ili putem izbornika ili na touchscreenu.

[vi]3840×2160 piksela. SDHC/SDXC memorijska kartica klase 10 ili više je potrebna za snimanje filmova u XAVC S formatu. UHS-I (U3) SDHC/SDXC kartica je potrebna za 100Mbps.

[vii] Potrebna je aplikacija Imaging Edge Mobile, verzija 7.2 ili novija.

[viii] Wi-Fi ne radi tijekom intervalnog snimanja.

[ix] Samo na fotografijama.

[x] Unutar CIPA standarda. Pitch/yaw shake only. Sa Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA objektivom i isključenim potiskivanjem šuma duge ekspozicije.

[xi] Među digitalnim fotoaparatima bez zrcala s promjenjivim objektivom i APS-C slikovnim senzorom. Od kolovoza 2019., na osnovu istraživanja tvrtke Sony.

[xii]CIPA standard.

[xiii] Nije garantirana stopostotna otpornost na prašinu i vlagu.

[xiv] Ova funkcija ne prati oči životinja.

[xv] 24p snimanje približno 1.6x pri 30p.

[xvi] Spojite ovaj proizvod na Sonyjev TV kompatibilan s HDR (HLG) putem USB kabla prilikom reprodukcije HDR (HLG) filmova.

O tvrtki Sony:

Sony je kreativna tvrtka za zabavu osnovana na čvrstim temeljima tehnologije. Od igara i mreže usluga do glazbe, fotografija, elektronike, poluvodiča i financijskih usluga – Sony ima cilj ispuniti svijet emocijama kroz snagu kreativnosti i tehnologije. Za više informacija posjetite Sony globalnu web stranicu: http://www.sony.net/