Prati korisnika Sony Hrvatska

Sony objavio kad će se televizori MASTER serije AF9 OLED i ZF9 LCD 4K HDR moći kupiti u Europi

Obavijest za tisak   •   kol 30, 2018 12:00 CEST

Sony Europe je objavio informacije o cijenama i raspoloživosti televizora MASTER serije. I AF9 OLED i ZF9 LCD nude kvalitetu slike bez premca zahvaljujući korištenju više zaštićenih tehnologija i rešenja, prije svega procesorom slike X1™ Ultimate sljedeće generacije. MASTER serija je naziv koji Sony daje isključivo modelima televizora s najboljom kvalitetom slike. Cilj kompanije Sony je da proizvede televizor koji može prikazivati slike koje vjerno i u potpunosti prenose ono što je autor sadržaja želio. MASTER serija pruža kvalitetu slike koja se približava kvaliteti profesionalnog monitora u filmskom studiju.

Modeli i serije AF9 i ZF9 MASTER sadrže novi procesor slike X1 Ultimate sljedeće generacije. Procesor slike X1 Ultimate može inteligentno detektirati i analizirati svaki predmet na slici preko nove Super rezolucije bazirane na objektima za izuzetnu preciznost i detalje. Također, HDR remaster baziran na objektima posebno je unaprijeđen i sada omogućava da se svaki predmet pojedinačno remasterira da bi se postigli bolja dubina, precizna tekstura i općenito vjernija slika.

Sony tradicionalno surađuje s profesionalcima. S Sony Pictures Entertainment još od izrade opcije slike koja ispunjava kriterije filmskih stvaratelja 2000. godine, do nedavne standardizacije HDR i njihovog uvođenja u stvaranje filmova. Za MASTER seriju, u suradnji s tvrtkom Netflix, Sony je uveo Netflix calibrated režim. Ova jedinstvena karakteristika je posebno razvijena kako bi se kod televizora postigla ista kvaliteta slike kao kod studijskog mastera u cilju očuvanja kreativne vizije i namjere umjetnika. Klikom na jednostavne postavke u meniju, Netflix calibrated režim vjerno reproducira vizualni sadržaj kojim se pomaže da priča oživi, a ljubitelji zabave sada mogu uživati u ovom iskustvu kada gledaju svoje omiljene TV serije, filmove, dokumentarce i još mnogo toga na Netflix platformi.

Pored toga, MASTER serija je spremna za CalMAN®, napredni softver kompanije Portrait Display koji se koristi za kalibraciju ekrana. CalMAN masovno koriste profesionalci kao alat kojim se osigurava kontrola kvalitete u pogledu strogih zahtjeva autora sadržaja vezano za emitiranje, produkciju i post-produkciju. CalMAN eliminira probleme u očuvanju kvaliteta slike tijekom cijelog životnog vijeka televizora.

I serija AF9 i serija ZF9 baziraju se na operativnom sustavu Android TV™, koji vam omogućava da istražite svijet filmova, glazbe, fotografija, igrica, pretrage, aplikacija i još puno toga. Glasovna pretraga u velikoj mjeri olakšava pronalaženje sadržaja, postavljanje pitanja i upravljanje televizorom. Ugrađena Chromecast™ aplikacija omogućava lako slanje sadržaja sa svog pametnog telefona ili tableta na televizor, dok vam pristup Google Play™ platformi omogućava da uživate u svojim omiljenim filmovima, televizijskim serijama i igricama na televizoru.

LCD televizori serije Sony MASTER AF9 OLED i ZF9 se sada mogu unaprijed naručiti,a dostava se očekuje od sredine septembra. Za dodatne informacije uključujući i cijenu posjetite Sony web site.

MASTER serija AF9 (modeli od 55” i 65”) 4K HDR OLED TV

 • Posjeduje OLED kao displej uređaj s pojačivačem kontrasta piksela. Osam milijuna samoosvjetljujućih piksela i originalna Sony kontrolna ploča za OLED donose značajno obogaćen vizualni doživljaj s neprikosnovenom crnom, autentičnom bojom, kao i širokim uglom gledanja.
 • Posjeduje procesor slike X1™ Ultimate koji pruža vrhunski 4K HDR doživljaj gledanja zahvaljujući sljedećim tehnologijama: Super rezoluciji baziranoj na objektima, HDR remaster baziran na objektima, Super Bit Mapping™ 4K HDR i dualnu obradu baze podataka.
 • Acoustic Surface Audio+™ stvara bogato zvučno polje koje realiziraju tri pokretača i dva subwoofera koji se nalaze s bočnih strana, što u velikoj mjeri poboljšava doživljaj gledanja.
 • Sadrži Netflix calibrated režim koji viziju autora izravno prenosi na TV prijemnik.
 • Podržava CalMAN kalibraciju na profesionalnoj razini.
 • Odlikuju ga žive, pojačane boje s TRILUMINOS™ ekranom, koji je dodatno unaprijeđen s ciljem postizanja preciznosti boja.
 • Android TV™ vam omogućava da istražite svijet filmova, glazbe, fotografija, igrica, pretrage, aplikacija i još puno toga. Glasovna pretraga za pronalaženje sadržaja, postavljanje pitanja i upravljanje televizorom. Ugrađena Chromecast™ aplikacija omogućava lako slanje sadržaje s svog pametnog telefona ili tableta na televizor. S pristupom Google Play™ platformi možete uživati u svojim omiljenim filmovima, televizijskim serijama i igricama na televizoru.
 • Meko stiliziran minimalizam: single slate dizajnom ekrana kojeg samo postolje pridržava sa stražnje strane
 • Podržani formati HDR: HDR10, Dolby Vision™, HLG.
 • MASTER serija ZF9 (modeli od 65’’ i 75’’) 4K HDR LCD TV

 • Ima procesor slike X1™ Ultimate koji pruža vrhunski 4K HDR doživljaj gledanja zahvaljujući sljedećim tehnologijama: Super rezoluciji baziranoj na objektima, HDR remaster baziran na objektima, Super Bit Mapping™ 4K HDR i dualnoj obradi bazi podataka..
 • Posjeduje X-Wide Angle koji minimizira promjenu boje kada se gleda sa strane. Gledajte vjerno prikazane nijanse i tonove odakle god gledali TV.
 • Posjeduje kompletno LED pozadinsko osvjetljenje kojim se postiže ultra-high kontrast.
 • X-Motion Clarity™ omogućava da brzi pokreti budu jasni i glatki. Pokretne slike se precizno kontroliraju kako bi se zamućenost svela na najmanju moguću mjeru. Čak i za brzih scena, slike ostaju realistične, bez gubitka osvijetljenosti.
 • Ima Netflix calibrated režim koji viziju autora izravno prenosi na televizor.
 • Podržava CalMAN kalibraciju na profesionalnoj razini
 • Sadrži X-tended Dynamic Range™ PRO u cilju postizanja boljeg kontrasta, precizno balansirajući izlaz svjetla na ekranu, zatamnjivanjem nekih dijelova i pojačavanjem drugih. Tako postiže raspon osvjetljenja koji je tri puta veći od raspona konvencionalnih televizora s pozadinskim LED osvjetljenjem i podiže sve izvore na razinu kvalitete slične HDR s većim rasponom osvjetljenja.
 • Odlikuju ga žive, pojačane boje s ekranom TRILUMINOS™, koje su dodatno poboljšane radi postizanja njihove preciznosti.
 • Operativni sistem Android TV vam omogućava da istražujete svijet filmova, muzike, fotografija, igara, pretrage, aplikacija i drugog sadržaja. Funkcija pretrage glasom omogućava vam da pronađete sadržaj, postavite pitanja i upravljate svojim televizorom. Pomoću ugrađene ChromecastTM linije, sadržaj sa svog pametnog telefona ili tableta možete lako poslati televizoru. Pristupom Google Play™ platformi možete uživati u svojim omiljenim filmovima, TV emisijama i igricama.
 • Uredno organizirani kablovi za postavljanje na površini stola.
 • Podržani HDR formati: HDR10, Dolby Vision™, HLG.
 • Sony je vodeći svjetski proizvođač u području audio, video, gaming, komunikacijske, informacijske i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem u glazbi, filmovima, kompjutorskim igrama i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućuje da bude lider na svjetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. ožujka 2017. godine, tvrtka Sony je uspjela ostvariti konsolidirani godišnji promet od približno 76 milijarde dolara. Sony globalna web stranica: http://www.sony.net/