Prati korisnika Sony Hrvatska

Sony Electronics najavljuje novi LA-EA5 adapter za A-Mount objektive

Obavijest za tisak   •   ruj 04, 2020 09:15 CEST

Korištenjem novog A-mount adaptera LA-EA5, korisnici sada mogu pristupiti hvaljenim mogućnostima automatskog fokusiranja i snimanja velikih brzina koje se nalaze u najnovijim Sonyjevim kućištimai E-mount fotoaparata s A-mount SSM (Super Sonic wave motor) i SAM (Smooth Autofocus Motor) objektivima[i], kao i A-mount objektiva koji nemaju motore za unutarnji fokus.

Kada se koristi s Alpha 7R IV[ii] ili Alpha 6600iii, neprekidno snimanje s AF/AE praćenjem[iii] do 11 fps[iv] moguće je kod SSM/SAM objektiva i objektiva koji nemaju unutarnje motore, kao što je Sonnar T* 135 mm F1,8 ZA i Planar T* 85 mm F1,4 ZA. Puna podrška pruža se za AF s prepoznavanjem faze u žarišnoj ravnini[v], AFvi pokrivanje žarišne faze širokog područja, Eye AF u stvarnom vremenu za ljude i životinje, praćenje u stvarnom vremenu i AF/AEiv (automatska ekspozicija) praćenje.

LA-EA5 kombinira kompaktni dizajn, sadrži pogonsku jedinicu za otvor blende i novorazvijenu kompaktnu AF pogonsku jedinicu. Kako bi se osigurao ugodan rad kada se koristi na kućištu kamere s E-nosačem, promjer novog adaptora odgovara A-mount promjeru, savršeno se poravnavajući s rubovima nosača. LA-EA5 omogućuje jednostavno rukovanje tijelima s punim okvirom E-nosača, čak i kada je okomiti držač pričvršćen na tijelo fotoaparata.

Cijena i dostupnost

LA-EA5 će biti dostupan od Listopada 2020. po PMC od cca. 300 €.

Ekskluzivne priče i uzbudljivi novi sadržaji snimljeni novim objektivom i ostalim Sonyjevim proizvodima za obradu slika mogu se naći na alphauniverse.com, web mjestu stvorenom za edukaciju i nadahnuće svih obožavatelja i kupaca Sonyjeve marke α - Alpha.

Za više informacija o proizvodu, posjetite:

[i] STF objektivi posjeduju samo manualni fokus. Telekonvertori nisu podržani.

[ii]Alpha 7R IV mora biti ažurirana na programsku podršku V1.20 ili kasniju, a Alpha 6600 mora biti ažurirana na programsku podršku V1.10 ili kasniju.

[iii] Za AE praćenje, otvor blende je fiksiran za prvi kadar, dok se za podešavanje ekspozicije koriste brzina zatvarača i ISO.

[iv] Maksimalna brzina neprekinutog snimanja je 10 fps za modele Alpha 7R IV, Alpha 9 i Alpha 9 II, te 11 fps za Alpha 6600. Brzina neprekinutog snimanja može varirati ovisno o pričvršćenom objektivu.

[v] Autofokus nije dostupan prilikom snimanja filmova.

O tvrtki Sony:

Sony je kreativna tvrtka za zabavu osnovana na čvrstim temeljima tehnologije. Od igara i mreže usluga do glazbe, fotografija, elektronike, poluvodiča i financijskih usluga – Sony ima cilj ispuniti svijet emocijama kroz snagu kreativnosti i tehnologije. Za više informacija posjetite Sony globalnu web stranicu: http://www.sony.net/

Priložene datoteke

Dokument u Wordu