Prati korisnika Sony Hrvatska

Reproducirajte atmosferu žive glazbe uz Sony MDR-Z7M2 Premium slušalice

Obavijest za tisak   •   kol 30, 2018 12:00 CEST

Kao još jedan dokazposvećenosti tvrtke Sony audio izuzetnosti, Z7M2 odlikuje širok frekvencijski odziv i dinamički opseg s linearnim ravnim valnim frontom, čime slušateljima pruža realističnu reprodukciju „zraka“ oko glazbenih instrumenata i glasova; trodimenzionalni i prostorni zvučni doživljaj koji postoji u prostoru žive glazbe. Upotrebom HD drivera od 70 mm zajedno s membranom od tekućeg kristalnog polimera presvučenom aluminijem, u kojoj je kupola uvećana, a njen profil optimiziran, slušalice Z7M2 pružaju slušateljima poboljšanu reprodukciju glazbe.

Ekspertni zvuci za sofisticirane ljubitelje glazbe

Slušalice Z7M2 posjeduje nove drivera preuzete s MDR-Z1R i adaptirane, uključujući nove i unaprijeđene membrane od tekućeg kristalnog polimera presvučene aluminijem u cilju postizanja prirodnog zvuka bez bojenja pri srednje-visokom frekvencijskom opsegu. Kupola membrane je povećana, a njen profil optimiziran, što daje jasan zvuk pri srednje-niskom opsegu, i vrhunski zvuk pri srednje-visokom opsegu. Driver sadrži veći magnet (duplo veće zapremine nego kod MDR-Z7), čime se postiže veća snagai, time, oštriji i jasniji zvuk.

Fibonacci rešetka sa šarom napravljena od krute smole je istovremeno tanka i čvrsta. Ovo svodi na najmanju moguću mjeru prigušivanje zvuka rešetkom na ultra visokim frekvencijama u cilju postizanja besprijekornereprodukcije zvuka na svim frekvencijama.

Pored toga, Beat Response Control, posebni akustični port na kućištu, kontrolira protok zraka iza drivera i optimizira kretanje membrane pri reproduciranju niskih frekvencija. Istovremeno, on poboljšava prolazne karakteristike basa i daje precizan ritam.

Druge karakteristike Z7M2 uključuju upotrebu specijalnih kontakata od bezolovnog lema i legure Corson u priključcima za povezivanje slušalica. Posebni lem audio kvaliteta koji je razvio Sony također je upotrijebljen kako bi se gubitci na putu signala sveli na najmanju moguću mjeru i osigurala čistoća kontakta. Legura Corson (vrsta bakrene legure) je idealan materijal za povezivanje električnih kontakata u priključcima zbog niske vrijednosti otpora i velike izdržljivosti.

Kablovi i veze

Z7M2 se isporučuje s dva različita kabla za slušalice; standardni nebalansirani kabel i balansirani kabel za povezivanje. Primijenjena je fiksna struktura s prstenom za blokiranje vijka kako bi se postigla visoka pouzdanost veze i unaprijedila izdržljivost. Pored toga, srebrena presvlaka je korištena na bakrenom balansiranom kablu da bi se postigli finiji detalji, jasniji visoki tonovi i manje opadanje kvaliteta zvuka.

Kompanija Sony također preporučuje svoje kablove koje je razvila zajedno sa KIMBER KABLE® (prodaju se odvojeno[1]), koje odlikuje izuzetnost tvrtke Sony u inženjeringu slušalica i ekspertiza KIMBER KABLE u dizajnu i konstrukciji žica, čime se stvaraju jedinstveni visokokvalitetni kablovi za slušalice koji dalje poboljšavaju reprodukciju zvuka. Zahvaljujući strukturi s 8 upletenih žica, kablovi postižu odličnu kvalitetu zvuka s većom jasnoćom, nižom eksternom bukom, minimiziranim smetnjama i optimalnim električnim parametrima. Pozlata pruža izuzetnu provodljivost u cilju osiguravanja čistoće signala. Upotreba aluminijske legure na dijelu za hvatanje omogućava odlične akustične performanse pružanjem boljeg smanjenja zvučnih vibracija. Konektori slušalica imaju fiksne strukture s prstenom za blokiranje vijka, koje omogućavaju stabilne i sigurne konekcije.

Udobnost je od presudne važnosti

Kako bi se poboljšala udobnost nošenja Z7M2, ergonomski oblikovani jastučići za uho s 3D šivenjem su uključeni. To osigurava viši nivo udobnosti uz balansirani pritisak. Čak tokom dugih perioda korištenja, jastučići osiguravaju ergonomski oblik koji je dizajniran da odgovara karakteristikama korisnikove glave. Ova sveobuhvatna struktura smanjuje curenje zvuka povećanjem zračne nepropusnosti, čime slušatelj dobiva moćan duboki bas. Jastučić od meke uretanske pjene koja upija i otpušta vlagu odabran je za površinu jastučića za uho. To pomaže da se smanji eventualni osjećaj znojenja i pruži udoban doživljaj dužeg slušanja.

Traka za glavu od skaja s držačem i klizačem od aluminijske legure osigurava da slušalice Z7M2 budu lagane, ali i izdržljive. Poseban proces eloksiranja osigurava povećanu čvrstoću držača, uz svođenje na najmanju moguću mjeru ogrebotina prouzrokovanih svakodnevnom upotrebom. Posebna pažnja je posvećena dizajniranju strukture unutrašnje ose za Z7M2 gdje se točka bočnog pritiska nalazi bliže glavi. To osigurava bolju stabilnost pri nošenju za korisnika u svakom trenutku. Slušalice Z7M2 također imaju tihi zglobni mehanizam koji svodi na najmanju moguću mjeru mehaničku buku prouzrokovanu kretanjem zglobova, čime osigurava neometani doživljaj slušanja za najzahtjevnijeg slušaoca.

Sony MDR-Z7M2 premium slušalice bit će dostupne u odabranim europskim zemljama od kolovoza 2018. godine.

Specifikacije proizvoda su dostupne na sljedećem linku.

[1]MUC-B205B1 dostupnost varira u zavisnosti od zemlje

Sony je vodeći svjetski proizvođač u području audio, video, gaming, komunikacijske, informacijske i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem u glazbi, filmovima, kompjutorskim igrama i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućuje da bude lider na svjetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. ožujka 2017. godine, tvrtka Sony je uspjela ostvariti konsolidirani godišnji promet od približno 76 milijarde dolara. Sony globalna web stranica: http://www.sony.net/