Prati korisnika Sony Hrvatska

Prvi Sony 8K televizori u prodaji početkom lipnja

Obavijest za tisak   •   svi 20, 2019 12:10 CEST

Sony Europe je danas objavio cijenu i dostupnost novih ZG9 8K HDR Full Array LED televizora iz MASTER serije. Televizori MASTER serije tvrtke Sony predstavljaju vrhunac kvalitete slike koja je dostupna gledateljima u njihovom domu te su u stanju prikazivati slike koje vjerno prenose zamisao stvaralaca. MASTER serija je ime koje se daje samo najboljim televizorima tvrtke Sony i pruža premium kvalitetu slike, boju, kontrast i jasnoću koje se približavaju onima koje pruža profesionalni monitor. Televizori MASTER serije također posjeduju Netflix Calibrated Mode i IMAX Enhanced[i] kako bi dodatno osigurali da se sadržaj realizira shodno zamisli stvaralaca.

Televizori MASTER serije ZG9 8K HDR Full Array LED sadrže procesor za obradu slike X1™ Ultimate najnovije generacije koji osigurava precizne detalje i kontrast. Procesor za obradu slike X1 Ultimate ima jedinstveni algoritam koji je posebno razvijen za 8K rezoluciju i može inteligentno detektirati i analizirati svaki predmet na slici što rezultira izuzetnim detaljima i kontrastom, čime se postiže realističnija slika koja preciznije predstavlja zamisao stvaralaca. Zvuk premium kvalitete također je ključni dio doživljaja gledanja, a model ZG9 sadrži i novi Sound-from-Picture Reality koji vjerno reproducira položaj zvuka na ekranu, tako da kada glumci govore djeluje kao da zvuk dolazi direktno iz njihovih usta, a ne iz udaljenog zvučnika koji se nalazi u podnožju televizora.

Veći televizori sve su popularniji i cilj tvrtke Sony je da se novim ZG9 televizorima od 98 i 85 inča maksimizira doživljaj super velikog ekrana u dnevnoj sobi. U cilju pružanja premium kvalitete slike na takvim velikim ekranima, Sony uvodi dodatnu rezoluciju svojim prvim 8K HDR televizorom za potrošačko tržište. Uz dvaput veći broj horizontalnih i vertikalnih linija, rezolucija 8K pruža četiri puta više piksela od 4K (odnosno 16 puta veću rezoluciju od Full HD). Ova viša rezolucija osigurava bolji uranjajući doživljaj gledanja, jer rezolucija 8K podrazumijeva da veći televizori odlično izgledaju izbliza gotovo bez uočljivog razdvajanja pojedinačnih piksela.

Međutim, nije samo rezolucija važna. Kako se povećava veličina ekrana, procesor igra još veću ulogu u pružanju premium kvalitete slike. Koristeći vlastiti algoritam, snažan procesor za obradu slike X1 Ultimate je optimiziran za obradu 33 milijuna piksela rezolucije 8K. Isti procesor također omogućava novo razvijenom 8K X-Reality PRO da poveća kvalitetu slike svakog sadržaja i približi ga istinskoj kvaliteti slike rezolucije 8K uz pomoć nove, posebne baze podataka rezolucije 8K kojom raspolaže u cilju još preciznijeg, detaljnijeg poboljšanja kvalitete većih slika. Sa svojom dugom povijesti i stručnim znanjem u razvoju profesionalnih fotoaparata, kamera i monitora, Sony prepoznaje da preciznost u konstruiranju finih komponenti obrade signala vidljivo poboljšava kvalitetu cijele slike.

Dodatno, sasvim nove posebne tehnologije rezolucije 8K razvijene su za seriju ZG9, uključujući Backlight Master Drive® s full-array lokalnim zatamnjivanjem i 8K X-tended Dynamic Range PRO. Backlight Master Drive® na ZG9 modelu ima ultra-dense LED module koji se pojedinačno kontroliraju, pružajući najbolji kontrast do sada uz snažno osvjetljenje i najdublje crne boje. Kako bi maksimalno iskoristio ovaj sistem pozadinskog osvjetljenja, 8K X-tended Dynamic Range PRO koristi ušteđenu energiju u cilju inteligentnog povećavanja osvjetljenja u zonama gdje se ono treba povećati.

Točan položaj zvuka je još jedan ključni faktor kako televizori postaju veći. Uz pomoć iskustva koje je stekao na osnovu Acoustic Surface Audio u OLED televizorima, Sony je proširio koncept na ZG9 Full Array LED televizor s Acoustic Multi-Audio. U cilju pružanja Sound-from-Picture Reality doživljaja, novi Acoustic Multi-Audio na ZG9 televizoru koristi četiri zvučnika okrenuta prema naprijed; dva u podnožju i dva na vrhu – kako bi pružio vjeran položaj zvuka. Gledatelji će čuti zvuk kako dolazi s ekrana, a ne s mjesta na kojemu se nalazi zvučnik. Osim toga, ZG9 televizor ima TV Centre Speaker Mode za one koji imaju sustav kućnog kina – televizor postaje centralni zvučnik. Dolby Atmos™[ii] također unapređuje doživljaj zvuka, dodavanjem širokog, bogatog zvučnog polja.

ZG9 televizor također sadrži X-Wide Angle kako bi osigurao da slika zadrži svoju kvalitetu i prave boje bez obzira na kut gledanja smanjivanjem promjena boja pri gledanju ekrana iz kuta. Također, X-Motion Clarity na najmanju moguću mjeru svodi zamućenost pokreta bez kompromisa u pogledu osvjetljenja ekrana.

Televizori ZG9 8K Full Array LED MASTER serije sadrže Sony Android TV koji podržava širok niz aplikacija s Google Play™, uključujući YouTube™, Netflix i Prime Video (dostupnost ovisi o regiji). Kako bi TV i dom učinili još pametnijim, ZG9 televizori imaju ugrađenog Google asistenta. Osim toga, oba televizora imaju ugrađene mikrofone koji će osloboditi ruke korisnika. Gledatelji se mogu jednostavno obratiti televizoru uz pomoć Google asistenta kako bi brzo planirali dan, otkrili sadržaj ili puštali televizijske emisije, filmove i itd. (Raspoloživost Google asistenta ovisi o regiji.) Televizori također funkcioniraju s popularnim pametnim zvučnicima tvrtke Sony poput LF-S50G i SRS-XB501G ili pametnim zvučnikom Google Home. S pametnim zvučnicima korisnici mogu upravljati svojim televizorom i jednostavno streamati sadržaj koristeći glas – pri čemu će još funkcija biti ponuđeno tijekom ove godine.

ZG9 8K HDR Full Array LED televizori MASTER serije bit će kompatibilni s Apple AirPlay 2 i HomeKit. AirPlay 2 vam omogućuje da sadržaj s iPhone, iPad i Mac računala bez napora prenosite direktno na Sony televizor. Možete gledati filmove i emisije iz programa iTunes i drugih video aplikacija i pregledavati fotografije direktno na svom Sony televizoru. Također, možete pustiti glazbu i slušati podcaste na televizoru i preko AirPlay 2 zvučnika svugdje u kući - potpuno sinkronizirano. HomeKit vam omogućuje da lako i sigurno kontrolirate pametne kućne proizvode uz pomoć aplikacije Home ili postavljanjem pitanja virtualnoj asistentici Siri uz pomoć Apple uređaja. Televizori se mogu dodati u aplikaciju Home i uključiti u scene ili automatizacije s drugim dodacima za HomeKit. Na primjer, korisnici mogu kreirati scenu „Movie Night“ u aplikaciji Home kako bi lako uključili svoj pametni televizor i prigušili svjetla, nakon što jednostavno zamole Siri da pokrene scenu. AirPlay 2 i HomeKit podrška će biti predstavljena u modelima ZG9, AG9, XG95, XG85 2019. godine.

ZG9 posjeduje novi dizajnirani premium glasovni daljinski upravljač, s elegantnim aluminijskim prednjim dijelom, pojednostavljenom konfiguracijom tipki i dodatkom RF za brzu reakciju i jednostavnu kontrolu bez potrebe da usmjerite daljinski upravljač. Novorazvijeno korisničko sučelje donosi besprijekoran i brz pristup omiljenim aplikacijama i podešavanjima.

Dostupne veličine: 85 inča (početkom lipnja), 98 inča (sredina lipnja).

Informacije o cijeni i dostupnosti, možete vidjeti na internetskoj stranici tvrtke Sony www.sony.hr.

[i] Dostupno preko budućeg softverskog ažuriranja.

[ii]Dostupno preko budućeg softverskog ažuriranja.

Sony je vodeći svjetski proizvođač u području audio, video, gaming, komunikacijske, informacijske i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem u glazbi, filmovima, kompjutorskim igrama i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućuje da bude lider na svjetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. ožujka 2018. godine, tvrtka Sony je uspjela ostvariti konsolidirani godišnji promet od približno 77 milijardi dolara. Sony globalna web stranica: http://www.sony.net/

Priložene datoteke

Dokument u Wordu

Komentari (0)

Dodaj komentar

Komentiraj

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.