Prati korisnika Sony Hrvatska

Proglašene najbolje fotografije Otvorenog natjecanja na Sony World Photography Awards 2019

Obavijest za tisak   •   vel 26, 2019 12:14 CET

Pobjednici su:

Arhitektura:Philippe Sarfati, Francuska, fotografija „Toplinski val“

Kultura (podržao Culture Trip):Pan Jianhua, Kina, fotografija Lutkarstvo u sjeni”

Kreativna kategorija:Martin Stranka, Češka, fotografija „Sanjari i ratnici”

Pokret:Christy Lee Rogers, SAD, fotografija „Harmonija”

Pejzaž:Hal Gage, SAD, fotografija „Panjevi, jezero Alder, rijeka Nisqually, Oregon”

Svijet prirode i divljina:Tracey Lund, Velika Britanija, fotografija „Blune ispod vode”

Portret:Richard Ansett, Velika Britanija, fotografija „Grayson Perry – rođenje”

Mrtva priroda:Rachel Yee Laam Lai, Hong Kong SAR, fotografija „Božur i lišće”

Ulična fotografija:Carole Pariat, Francuska, fotografija „Otvoreni toalet”

Putovanje (podržao Eurostar):Nicolas Boyer, Francuska, fotografija „Žena u vjenčanici”

Pobjednici dolaze iz velikog broja različitih zemalja s različitim iskustvom, pa tu spadaju fotografi koji se profesionalno bave ovim poslom, fotografi koji su nedavno prešli iz drugih struka, kao i entuzijasti. Nagrađeni fotografi u okviru Otvorenog natjecanja osvojili su po 5.000 američkih dolara i natjecat će se za prestižnu titulu Fotograf godine. Pobjednik će zajedno s pobjednicima Profesionalnog natjecanja biti proglašen na ceremoniji dodjele nagrada u Londonu 17. travnja.

Program Nacionalnih nagrada – podrška za lokalne talente

Objavljena su i imena dobitnika Nacionalne nagrade na Sony World Photography Awards 2019. Sedmu godinu zaredom, program Nacionalnih nagrada demonstrira posvećenost Svjetske fotografske organizacije i tvrtke Sony njegovanju fotografskih talenata, prepoznajući rad lokalnih fotografa i promovirajući ga na globalnoj razini. S pobjednicima od Myanmara do Perua, od Meksika do Vijetnama, Nacionalne nagrade nude jedinstvenu priliku svim fotografima da prikažu svoj rad. Potpunu listu dobitnika Nacionalnih nagrada možete pronaći na www.worldphoto.org/2019-national-awards.

Nagrade i priče o uspjehu

Svi pobjednici Otvorenog natjecanja i dobitnici Nacionalne nagrade dobivaju najnoviju digitalnu opremu za snimanje tvrtke Sony. Osim toga, pobjednički radovi bit će objavljeni u Knjizi nagrada za 2019. godinu i predstavljeni u okviru izložbe Sony World Photography Awards 2019 u Londonu od 18. travnja do 6. svibnja, nakon čega će radovi biti predstavljeni na međunarodnoj turneji u Italiji, Njemačkoj i Japanu.

Priznanje u okviru Otvorenog natjecanja i Nacionalna nagrada mogu promijeniti život fotografa. Veliki uspjeh prošle godine ostvario je peruanski fotograf Pedro Jarkue Krebs, koji je ušao u uži izborOtvorenog natjecanja u kategoriji „Divljina“ i osvojio Nacionalnu nagradu za Peru. Zatim je dobio i druge prestižne međunarodne nagrade, a o njemu su pisali mediji širom svijeta. Pedro je ove godine opet prepoznat na natjecanju, našavši se u užem izboru u kategoriji „Svijet prirode i divljina”.

Osnovano od strane Svjetske fotografske organizacije, međunarodno priznato Sony World Photography Awards natjecanje jedno je od najvažnijih na globalnom fotografskom kalendaru. Ovo natjecanje sada bilježi dvanaest godina suradnje s glavnim sponzorom – kompanijom Sony i sastoji se od ukupno četiri natjecanja: Profesionalnog (najbolja serija radova od 10 fotografija), Otvorenog (najbolja pojedinačna fotografija), Studentskog (za akademske institucije) i Natjecanja za mlade (za fotografe uzrasta od 12 do 19 godina).Dvanaesto izdanje natjecanja zabilježilo je rekordnih 326,997 prijava fotografa iz 195 zemalja i teritorija, predstavljajući neke od najboljih suvremenih fotografija na svijetu nastale tijekom prošle godine.

Napomene za urednike

Sve pobjedničke i slike iz užeg izbora dostupne su za preuzimanje na www.worldphoto.org/press

Sony je vodeći svjetski proizvođač u području audio, video, gaming, komunikacijske, informacijske i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem u glazbi, filmovima, kompjutorskim igrama i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućuje da bude lider na svjetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. ožujka 2018. godine, tvrtka Sony je uspjela ostvariti konsolidirani godišnji promet od približno 77 milijardi dolara. Sony globalna web stranica: http://www.sony.net/

Priložene datoteke

Dokument u Wordu

Komentari (0)

Dodaj komentar

Komentiraj

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.