Prati korisnika Sony Hrvatska

Proglašena najbolja fotografija iz Hrvatske na Sony World Photography Awards 2019

Obavijest za tisak   •   vel 26, 2019 12:15 CET

Boris je po profesiji pravnik koji gaji veliku ljubav prema fotografiji. Njegovi radovi prikazivani su na brojnim izložbama u Virovitici, između kojih su izložba „Gradski muzej“ 2004. godine, kao i izložba „Pogled na ulice Virovitice“ u Gradskoj knjižnici 2013. godine. Nagrađena fotografija koja mu je donijela Nacionalnu nagradu za Hrvatsku snimljena je u Mađarskoj i prikazuje demontirani autobus koji pruža pogled na novo crveno vozilo. Kontrast starog i novog, uz snijeg, stvara nevjerojatnu fotografiju. Govoreći o ovom priznanju, Boris Kozjak ističe: „Oduševljen sam ovim uspjehom i vrlo zahvalan.“

Program Nacionalnih nagrada, kao dio prestižnog i priznatog natjecanja Sony World Photography Awards, demonstrira posvećenost kompanije Sony njegovanju fotografskih talenata, prepoznajući rad lokalnih fotografa i promovirajući ga na globalnoj razini.

Kao dobitnika nacionalne nagrade, tvrtka Sony nagradila je Borisa Kozjaka najnovijom digitalnom opremom za snimanje. Pobjednička fotografija bit će predstavljena u okviru izložbe Sony World Photography Awards 2019 u Londonu od 18. travnja do 6. svibnja i objavljena u Knjizi nagrada za 2019. godinu.

Osnovano od strane Svjetske fotografske organizacije, međunarodno priznato Sony World Photography Awards natjecanje jedno je od najvažnijih na globalnom fotografskom kalendaru. Ovo natjecanje sada bilježi dvanaest godina suradnje s glavnim sponzorom – kompanijom Sony i sastoji se od ukupno četiri natjecanja: Profesionalnog (najbolja serija radova od 10 fotografija), Otvorenog (najbolja pojedinačna fotografija), Studentskog (za akademske institucije) i Natjecanja za mlade (za fotografe uzrasta od 12 do 19 godina).

Osim Borisa, objavljena su imena svih 62 pobjednika u kategoriji Nacionalna nagrada, kao i imena pojedinačnih pobjednika u 10 kategorija u okviru Otvorenog natjecanja. Fotografije koje su ušle u uži izbor u Profesionalnom i Studentskom natjecanju bit će objavljene 26. ožujka, dok će sveukupni pobjednik, kao i pobjednici Profesionalne kategorije biti proglašeni 17. travnja. Za više detalja posjetite: www.worldphoto.org.

Sony je vodeći svjetski proizvođač u području audio, video, gaming, komunikacijske, informacijske i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem u glazbi, filmovima, kompjutorskim igrama i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućuje da bude lider na svjetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. ožujka 2018. godine, tvrtka Sony je uspjela ostvariti konsolidirani godišnji promet od približno 77 milijardi dolara. Sony globalna web stranica: http://www.sony.net/

Priložene datoteke

Dokument u Wordu

Komentari (0)

Dodaj komentar

Komentiraj

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.