Prati korisnika Sony Hrvatska

Proglašena najbolja fotografija iz Hrvatske na Sony World Photography Awards 2018

Obavijest za tisak   •   ožu 20, 2018 12:00 CET

Sabolovu pobjedničku fotografiju „Parenje pčelarica“ stručni žiri je proglasio najboljom od svih koje su pristigle na natjecanje u ovoj kategoriji.

„Fotografija 'Parenje pčelarica' nastala je krajem proljeća u području Virovitičko-podravske županije kad su ptice vrlo aktivne tijekom dana. Koristio sam maskirni šator i stativ uz fotoaparat Sony α99 II i objektiv Sony 300/2.8G2. Ovo je treća uzastopna pobjeda u kategoriji Nacionalna nagrada na Sony World Photography Awards i oduševljen sam što sam ostvario hat-trick i plasirao se u vrh među 129.338 prijavljenih fotografija! Nadam se da će ovakav uspjeh primijetiti budući poslovni partneri te stvoriti nove prilike za daljnji razvoj i posao u mojoj karijeri“, kaže Petar Sabol.

Pored prestižnog priznanja, tvrtka Sony nagradila je Petra Sabola najnovijom digitalnom opremom za snimanje. Pobjednička fotografija bit će predstavljena u okviru izložbe Sony World Photography Awards 2018 u Londonu od 20. travnja do 6. svibnja i objavljena u Knjizi nagrada za 2018. godinu.

Petar Sabol ima nadimak Oštro oko. Rođen je 1981. godine u Čakovcu, a fotografijom se počeo baviti 2007. godine. Najnagrađivaniji je hrvatski fotograf, s više od 500 međunarodnih priznanja i nagrada u više od 30 država širom svijeta. Njegova poznata fotografija „Natural abstract“ trajno je smještena u nacionalnoj knjižnici u Parizu za koju je 2012. dobio prvu nagradu u Abu Dhabiju. Nekoliko puta je svoje fotografije plasirao u top 10 i top 50 na Sony World Photography Awards, a u posljednja dva izdanja ovog natjecanja prvoplasirani je dobitnik u 2016. i 2017. godini.

Pored Sabola, objavljena su imena svih 63 pobjednika u kategoriji Nacionalna nagrada, kao i imena pojedinačnih pobjednika u 10 kategorija u okviru Otvorenog natjecanja. Sveukupni pobjednik Otvorenog natjecanja, kao i pobjednici Profesionalne kategorije bit će proglašeni 19. travnja.

Sony World Photography Awards je najraznovrsnije svjetsko fotografsko natjecanje koje je osnovala Svjetska organizacija za fotografiju. Na 11. izdanje pristiglo je rekordnih 320.000 fotografija autora iz preko 200 država.

Sony je vodeći svjetski proizvođač u području audio, video, gaming, komunikacijske, informacijske i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem u glazbi, filmovima, kompjutorskim igrama i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućuje da bude lider na svjetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. ožujka 2017. godine, tvrtka Sony je uspjela ostvariti konsolidirani godišnji promet od približno 76 milijarde dolara. Sony globalna web stranica: http://www.sony.net/

Komentari (0)

Dodaj komentar

Komentiraj

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.