Prati korisnika Sony Hrvatska

Prilika za sve fotografe iz Hrvatske da osvoje Nacionalnu nagradu u okviru Sony World Photography Awards 2019

Obavijest za tisak   •   lis 02, 2018 12:00 CEST

Fotografi iz Hrvatske koji uđu u bilo koju od deset kategorija Otvorenog natjecanja Sony World Photography Awards automatski će se naći u izboru za Nacionalnu nagradu za Hrvatsku. Žiri je u potrazi za pojedinačnim fotografijama u okviru kategorija: Arhitektura, Putovanje, Kultura i Ulična fotografija (pogledajte kompletnu listu u nastavku teksta).

Dobitnik Nacionalne nagrade za Hrvatsku pored najsuvremenije digitalne Sony opreme za fotografiranje, dobit će priliku da njegova fotografija bude promovirana globalno i prikazana na godišnjoj izložbi Sony World Photography Awards u Londonu, u travnju 2019. godine.

U svom dvanaestom izdanju, natjecanje Sony World Photography Awards 2019 slavi najbolju suvremenu fotografiju u proteklih 12 mjeseci u svim žanrovima medija. Sve fotografije su besplatne i dostupne na web stranici www.worldphoto.org/swpa. Dobitnici nagrada i kandidati koji se nađu u užem izboru na Sony World Photography Awards steći će međunarodno priznanje i prepoznatljivost, a pored novčanih nagrada i najnovije Sony digitalne opreme za fotografiranje, dobit će priliku da sudjeluju i na svjetskim izložbama.

Čast mi je što sam odabran da budem predsjednik žirija nа Sony World Photography Awards 2019. Ono što čini ovo natjecanje tako uzbudljivim je raspon tema i globalni doseg priča i odabranih fotografija. Moj savjet svim sudionicima je da pažljivo odaberu kategoriju i da vjeruju u svoju priču. Pokažite kako vidite svijet i izbjegavajte klišeje. Fotografske tehnike i stilovi postaju sve više avanturistički i dinamični, zbog čega je tehnička izvrsnost također neophodna. Da biste impresionirali ovaj svjetski žiri, morate dati sve od sebe i da predstavite svoj rad tako da bude cjelovit, dinamičan i lijep”, izjavio je Mike Trow, predsjedavajući žirija.

Kako je ranije objavljeno, pobjedničke radove će izabrati žiri sastavljen od vodećih međunarodnih stručnjaka iz područja fotografske industrije, kustosi muzeja, ljudi iz područja izdavaštva, medija i festivala. Otvorenim natjecanjem, u kojem se nagrađuju najbolje svjetske pojedinačne fotografije u okviru deset kategorija, predsjedat će Rebecca McClelland, direktorica fotografije i šefica umjetničke produkcije za Saatchi Saatchi & Prodigious (Velika Britanija), koja će također predsjedati i Natjecanjem za mlade i Nacionalnim nagradama.

Kompletne biografije možete pogledati na: https://www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/judges

Dolazeći rokovi i najave

Rokovi za dostavljanje prijava za Sony World Photography Awards 2019 su:

●30. studeni 2018. (13.00 GMT) – Studentsko natjecanje

●4. siječanj 2019. (13.00 GMT) - Otvoreno, Natjecanje za mlade i Nacionalna natjecanja

●11. siječanj 2019. (13.00 GMT) - Profesionalno natjecanje

Lista kandidata koji se nađu u užem izboru za dodjelu nagrada na Otvorenom i Natjecanju za mlade bit će objavljena 5. veljače 2019. godine. Pobjednici Otvorenog i Nacionalnog natjecanja bit će proglašeni 26. veljače 2019. godine. Lista kandidata koji se nađu u užem izboru na Profesionalnom i Studentskom natjecanju bit će objavljena 2. travnja 2019. godine. Pobjednici u kategorijama Fotograf godine, pobjednici kategorija Otvorenog natjecanja, Studentskog, Natjecanja za mlade i Profesionalnog natjecanja bit će proglašeni 17. travnja 2019. godine. Radovi pobjednika Sony World Photography Awards 2019 bit će izloženi u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu od 18. travnja do 6. svibnja 2019. godine.

Sony je vodeći svjetski proizvođač u području audio, video, gaming, komunikacijske, informacijske i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem u glazbi, filmovima, kompjutorskim igrama i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućuje da bude lider na svjetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. ožujka 2017. godine, tvrtka Sony je uspjela ostvariti konsolidirani godišnji promet od približno 76 milijarde dolara. Sony globalna web stranica: http://www.sony.net/

Komentari (0)

Dodaj komentar

Komentiraj

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.