Prati korisnika Sony Hrvatska

Predstavljen novi Sony 135mm F1.8 G Master Prime objektiv punog formata s vrhunskom rezolucijom, bokeh efektom i izuzetnim AF performansama

Obavijest za tisak   •   ožu 07, 2019 12:15 CET

Sony 135mm F1.8 G Master Prime objektiv punog formata

Opremljen najnaprednijim optičkim tehnologijama tvrtke Sony, novi objektiv je napravljen da zadovolji izuzetno visoke standarde G Master serije. Novi model FE 135mm F1.8 GM nudi izuzetno visoku rezoluciju i izvrstan bokeh efekt, dva glavna atributa vodeće Sony serije G Master objektiva. Novi objektiv kombinira brzu AF akviziciju s laganim, prenosivim dizajnom i raznim profesionalnim funkcijama, što ga čini svestranim, visokoučinkovitim alatom za profesionalne fotografe portreta, vjenčanja, sportske fotografe i entuzijaste.

„Posvećenost tvrtke Sony usavršavanju FE i E-mount objektiva je veća nego ikada“, ističe Yann Salmon-Legagneur, direktor Sektora za marketing proizvoda za digitalno snimanje tvrtke Sony Europe. „Naš 31. objektiv bez zrcala punog formata, dugo očekivani 135mm Prime objektiv dodaje čuvenoj G Master seriji kvalitetu još jedne žarišne udaljenosti kako za profesionalce, tako i za entuzijaste. Ukupan broj Sony Alpha™ E-mount objektiva je 49. Nastavit ćemo pokretati inovacije na tržištu u svim aspektima našeg poslovanja na području fotografije, omogućujući našim korisnicima da uhvate trenutak i fotografiraju kao nikada prije“, dodaje Salmon-Legagneur.

Realizirajući konstantno visoku rezoluciju u cijelom kadru, čak i na F1.8, model FE 135mm F1.8 GM ima inovativni optički dizajn koji odlikuje XA (ekstremno asferičan) element i Super ED (ekstra niska disperzija) stakleni element koji efikasno suzbijaju sve uobičajene aberacije telefoto objektiva. Također, Super ED element i jedan ED stakleni element su strateški pozicionirani tako da kompenziraju kromatsku aberaciju, minimiziraju obojenost i uvećavaju rezoluciju, što omogućuje izuzetnu kvalitetu slike. Za impresivnu jasnoću, primjenjuje se funkcija Nano AR premaz tvrtke Sony kako bi se smanjio bljesak i sjenke koje se mogu pojaviti pri snimanju portreta s pozadinskim osvjetljenjem.

Novi telefoto Prime objektiv koristi XA element, koji je tijekom proizvodnje unaprjeđen najnovijim Sony tehnologijama simulacije bokeh efekta, kako bi kontrolirao sfernu aberaciju i postigao izuzetan bokeh efekt. Osim ovoga, mehanizam kružnog otvora blende s 11 krilaca doprinosi postizanju izuzetno prirodne i prelijepo defokusirane pozadine. Odličan novi model također ima dvije grupe autofokusa s plutajućom strukturom za unaprjeđenje fotografiranja iz blizine, dozvoljavajući minimalnu udaljenost fokusa od samo 0,7 metara i maksimalno uvećanje od 0,25k.

Da bi se osiguralo snimanje brzog kretanja subjekata i sportaša, novi FE 135mm F1.8 GM objektiv je opremljen s ukupno četiri XD linearna motora tvrtke Sony - dva za svaku grupu - koji postižu brze, pouzdane i poboljšane performanse praćenja predmeta u pokretu. Također postoji i algoritam kontrole koji pomaže da se maksimizira kontrola i osigura tihi AF s niskom vibracijom. Sve ove izuzetne performanse su upakirane u kompaktno, lagano tijelo težine 950g.

Objektiv FE 135mm F1.8 GM odlikuju brojne profesionalne kontrole kako bi se postigla lakoća tijekom fotografiranja i snimanja. To uključuje prsten otvora blende koji dozvoljava direktnu, intuitivnu kontrolu otvora blende, kao i prsten za fokusiranje koji karakterizira Linear Response MF koji omogućava fin, responzivan ručni fokus. Objektiv sadrži i prekidač za ograničenje dometa fokusa, dva gumbića za prilagođavanje zadržavanja fokusa i prekidač režima fokusa koji omogućuje brzo biranje automatskog ili ručnog fokusa u skladu s promjenljivim uvjetima snimanja.

Novi kružni polarizacijski filteri

Osim novog modela objektiva FE 135mm F1.8 GM, Sony je također najavio novu liniju kružnih polarizacijskih filtera. Novi filteri, uključujući modele objektiva promjera 49mm, 55mm, 62mm, 67mm, 72mm, 77mm i 82mm, čuvaju kvalitetu fotografije i rezoluciju duplo efikasnije od postojeće linije cirkularnog polarizacijskog filtera tvrtke Sony, što ih čini savršenim partnerom vodeće Sony serije G Master objektiva. Također posjeduju ZEISS® T * premaz za minimiziranje bljeska i tanak dizajn filtera kako bi se spriječilo vinjetiranje i maksimizirale ukupne performanse.

Cijene i dostupnost

Novi FE 135mm F1.8 GM objektiv bit će dostupan u Europi od travnja 2019. godine, po cijeni od oko 2000 EUR.

Novi kružni polarizacijski filteri bit će dostupni u Europi od travnja 2019. godine, po sljedećim cijenama:

 • 49mm (model VF-49CPAM2) – 110 eura;
 • 55mm (model VF-55CPAM2) – 120 eura;
 • 62mm (model VF-62CPAM2) – 150 eura;
 • 67mm (model VF-67CPAM2) – 170 eura;
 • 72mm (model VF-72CPAM2) – 180 eura;
 • 77mm (model VF77CPAM2) – 200 eura;
 • 82mm (model VF82CPAM2) – 260 eura.
 • Raznovrsne ekskluzivne priče, video zapisi i uzbudljivi novi sadržaji snimljeni najnovijim fotoaparatima i drugim Sony Alpha proizvodima tvrtke mogu se naći na linku: https://www.sony.co.uk/alphauniverse. Europski centar za fotografije tvrtke Sony dostupan je na 22 jezika i sadrži detalje o proizvodima, natjecanjima i ažuriranoj listi Sony događaja u svakoj zemlji. 

  Sony je vodeći svjetski proizvođač u području audio, video, gaming, komunikacijske, informacijske i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem u glazbi, filmovima, kompjutorskim igrama i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućuje da bude lider na svjetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. ožujka 2017. godine, tvrtka Sony je uspjela ostvariti konsolidirani godišnji promet od približno 76 milijarde dolara. Sony globalna web stranica: http://www.sony.net/

  Priložene datoteke

  Dokument u Wordu

  Komentari (0)

  Dodaj komentar

  Komentiraj

  By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.