Prati korisnika Sony Hrvatska

Najbolje su upravo postale još bolje - Sony predstavio nove WH-1000XM4, bežične slušalice s vodećom funkcijom blokade buke u industriji

Obavijest za tisak   •   kol 10, 2020 11:30 CEST

Tvrtka Sony danas je predstavila WH-1000XM4, 4. generaciju bežičnih slušalica u obitelji nagrađivane 1000X serije s funkcijom blokade buke. Najnovija generacija slušalica donosi poznatu tehnologiju popularnog modela WH-1000XM3, uz dodatne inteligentne značajke koje vam omogućavaju da personalizirate i upravljate svojom glazbom, poboljšate performanse blokade buke i automatski prilagođavaju okolni zvuk temeljem vaših preferencija za vrhunsko iskustvo slušanja.

Vrhunska tišina, vrhunski zvuk

Bez obzira letite li na dugim relacijama ili se opuštate u kafiću, WH-1000XM4 slušalice pružaju najbolje performanse blokade buke tvrtke Sony, smanjujući zvukove visoke i srednje frekvencije. S dva mikrofona na svakom uhu, koji se koriste za blokadu buke, naša Dual Noise Sensor tehnologija snima okolnu buku i podatke prosljeđuje u pouzdani HD procesor za uklanjanje buke QN1. Tada se novi BLUETOOTH® Audio SoC (System on Chip) aktivira i prilagođava glazbi i pozadinskoj buci više od 700 puta u sekundi. Koristeći novi algoritam, procesor HD Noise Canceling QN1 primjenjuje postupak blokade buke u stvarnom vremenu. To omogućava korisniku da se više usredotoči na glazbu koju voli i izbriše kaos vanjskog svijeta.

Upotreba Edge-AI, DSEE ExtremeTM preciznije obnavlja zvuk izgubljen prilikom digitalne kompresije kako bi se isporučio zvuk visoke razlučivosti. Edge-AI analizira glazbu u stvarnom vremenu te prepoznaje instrumente, glazbene žanrove i pojedinačne elemente svake pjesme kako bi obnovio prilikom kompresije izgubljene zvukove visokog raspona za bogatije, opsežnije iskustvo slušanja. Prilikom izgradnje ovog AI sustava Sony je u prikupljanju podataka o glazbi surađivao sa Sony Music Studios Tokyo kako bi dobio pravi uvid u to kako su skladani specifični glazbeni signali.

U kombinaciji s Android™ pametnim telefonom / iPhoneom na kojem je instalirana prateća aplikacija za streaming usluge, nove WH-1000XM4 bežične slušalice pružaju mogućnost uživanja u prožimajućem 360 Reality Audio iskustvu[1]. Iskustvo 360 Reality Audio slušanja pružit će vam doživljaj glazbe identičan onome kao da se upravo nalazite ispred vašeg omiljenog umjetnika. Koristeći WH-1000XM4 bežične slušalice i “Sony | HeadphonesConnect” aplikaciju[2] korisnici mogu uživati u prilagođenom glazbenom rasponu savršeno kreiranom za svakog pojedinačnog korisnika.

Pametnije iskustvo slušanja kao nijedno drugo

Adaptive Sound Control značajka WH-1000XM4 bežičnih slušalica je pametna funkcija koja detektira gdje se nalazite i što radite te prilagođava postavke zvuka za besprijekorno iskustvo slušanja. S vremenom, Adaptive Sound Control nauči prepoznati lokacije koje često posjećujete, poput vašeg radnog mjesta, teretane ili najdražeg kafića te stvara zvuk koji je prikladan situaciji. Stoga, ako putujete, možete se prepustiti putovanju bez pozadinske buke koja bi prekidala vašu najdražu glazbu. Ili, ako ste u šetnji možete biti svjesni svega što se događa oko vas, a pri tome i dalje uživati u omiljenim pjesmama. Pomoću “Sony | Headphones Connect App” možete podesiti često posjećivane lokacije i najdraže postavke, a postavke okolne buke će se automatski prilagođavati kako se krećete kroz razna okruženja[3].

Svakodnevna praktičnost

Novost na WH-1000XM4 bežičnim slušalicama je ‘Speak-to-Chat’, inovativna značajka koja vam omogućava vođenje kratkih razgovora bez skidanja vaših slušalica, što će učiniti naručivanje kave još lakšim jer pritom ne morate skidati slušalice. Jednostavno recite nešto i slušalice će prepoznati vaš glas, automatski zaustaviti glazbu i propustiti okolišni zvuk kako bi mogli voditi razgovor bez skidanja slušalica. Glazba automatski počinje opet svirati 30 sekundi[4] nakon prestanka razgovora. Na WH-1000XM4 je dostupan i ‘QuickAttention’ način rada, stoga ako želite poslušati neku obavijest ili nešto kratko reći, jednostavno položite desnu ruku preko uha kako bi stišali ton i propustili okolni zvuk.

WH-1000XM4 bežične slušalice dolaze i s detektorom nošenja. Slušalice prepoznaju jesu li nošene ili ne te prilagođavaju reprodukciju zvuka kako bi uštedjele bateriju. Koristeći senzor udaljenosti te dva senzora ubrzavanja, slušalice automatski zaustavljaju glazbu kad ih skinete te nastave s reprodukcijom kad ih ponovno stavite, pružajući jednostavno iskustvo slušanja.

Novi WH-1000XM4 sadrže i Precise Voice Pickup tehnologiju. Ona upravlja s pet mikrofona koji su ugrađeni u slušalice provodeći naprednu obradu audio signala za jasne i precizne hands-free razgovore i besprijekornu Speak-to-Chat funkciju.

Potraga za vrhunskim dizajnom

WH-1000XM4 kombinira sofisticirani stil s iznimnim udobnošću i laganim dizajnom, zbog kojih ćete jedva primijetiti da ih nosite. Dizajnirani za one koji često putuju, super mekane, ušice za ublažavanje pritiska ravnomjerno raspoređuju pritisak i povećavaju kontakt uha i jastučića za stabilno prianjanje.

Za potpunu praktičnost, WH-1000XM4 slušalice mogu istovremeno biti uparene s dva BLUETOOTH® uređaja[5]. Kad pristigne poziv, vaše slušalice prepoznaju koji uređaj zvoni i automatski se spajaju na pravi uređaj. Također, slušalice ćete moći brzo prebaciti na bilo koji od dva spojena uređaja samo jednim dodirom.

Slušalice WH-1000XM4 sadrže NFC i BLUETOOTH® povezivost uz trajanje baterije do 30 sati[6] i brzu funkciju punjenja, što vam omogućuje do 5 sati bežične reprodukcije nakon samo 10 minuta punjenja[7].

WH-1000XM4 slušalice također podržavaju Googleovu korisnu novu značajku Fast Pair koja vam omogućuje da lako locirate gdje ste ostavili slušalice tako što ih nazovete.

Najnoviji model uključuje iste kontrole osjetljive na dodir kao i njihov prethodnik te su optimizirane za Google Assistant i Amazon Alexa, tako da možete organizirati dan pomoću svog omiljenog glasovnog pomoćnika[8].

Najbolje bežične slušalice s funkcijom blokade buke u industriji WH-1000XM4 će biti dostupne krajem ljeta u crnoj i srebrnoj boji uz PMC od 2.949,60 kn.

Za više informacija o specifikacijama proizvoda posjetite: https://www.sony.hr/electronics/slusalice-s-trakom-za-glavu/wh-1000xm4.

Za promotivni video o proizvodu posjetite https://youtu.be/lIJPrYIR8Ek.

Za više informacija o 360 Reality Audio posjetite: http://www.music.com/360RA

Za više vijesti iz tvrtke Sony posjetite http://presscentre.sony.hr/

[1]Za više pojedinosti o 360 Reality Audio, posjetite: https://www.sony.net/360RA/

[2]Sony | HeadphonesConnect aplikacija zahtijeva preuzimanje za iOS uređaje s App Store-a ili za Android uređaje s Google Playa. Aplikacija, mrežne usluge, sadržaj, operativni sustav i softver ove aplikacije mogu biti podložni pojedinačnim uvjetima i mogu se promijeniti, prekinuti ili obustaviti u bilo kojem trenutku i mogu zahtijevati naknade, registraciju i podatke o kreditnoj kartici. Zahtijeva da se proizvod poveže s bežičnom mrežom.

[3]Lokacija se ne šalje na server jer učenje lokacije funkcionira offline.

[4]Podesivo putem Sony | HeadphonesConnect aplikacije.

[5]Višestruko uparivanje uređaja bit će dostupno budućim ažuriranjem firmwarea.

[6]Uz poništavanje buke. Do 38 sati s isključenom funkcijom isključenja buke.

[7]Uz dodatni AC adapter.

[8]Google je zaštitni znak Google LLC. Amazon Alexa i svi pripadajuću logotipovi pripadaju tvrtki Amazon.com, Inc. ili njezinim podružnicama. Google Assistant i Alexa su dostupni u odabranim jezicima i zemljama/regijama.

O tvrtki Sony:

Sony je kreativna tvrtka za zabavu osnovana na čvrstim temeljima tehnologije. Od igara i mreže usluga do glazbe, fotografija, elektronike, poluvodiča i financijskih usluga – Sony ima cilj ispuniti svijet emocijama kroz snagu kreativnosti i tehnologije. Za više informacija posjetite Sony globalnu web stranicu: http://www.sony.net/

Priložene datoteke

Dokument u Wordu