Prati korisnika Sony Hrvatska

Candida Höfer nagrađena za izuzetan doprinos fotografiji na Sony World Photography Awards 2018

Obavijest za tisak   •   vel 15, 2018 12:00 CET

Umjetnici će priznanje biti uručeno na svečanosti u Londonu 19. travnja 2018. godine, dok će radovi po njenom izboru biti predstavljeni u okviru izložbe Sony World Photography Awards 2018 u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu od 20. travnja do 6. svibnja. Na izložbi će se naći tri najznačajnija djela Candide Höfer - „Muzej Louvre u Parizu XXI“ (2005), „Muzej Ermitaž u Sankt Peterburgu VIII” (2014) i „Knjižnica Trinity Collegea u Dublinu I” (2004) - koja će biti posuđena iz galerije lijepih umjetnosti Ben Brown u Londonu.

Osjećam se vrlo počašćeno. Nadam se da će оvо doprinijeti daljnjem razbijanju barijera između fotografije i umjetnosti u percepciji javnosti", rekla je Candida Höfer o nagradi i predstojećoj izložbi.

Njemačka umjetnica Candida Höfer jedna je od vodećih svjetskih suvremenih fotografkinja. Poznata je po preciznoj metodologiji i tehnici, a njen međunarodno priznat rad često poprima oblik fotografije velikog formata u boji. Njeni moćni portreti velikih, praznih enterijera dio su najvećih zbirki širom svijeta i izloženi su u vodećim međunarodnim muzejima.

Prethodni dobitnici nagrade za izuzetan doprinos fotografiji su Mary Ellen Mark, Eve Arnold, Bruce Davidson, Elliott Erwitt i Martin Parr.

Radovi Candide Höfer naći će se među više od 600 inspirativnih fotografija koje su pristigle na Sony World Photography Awards 2018, najraznovrsnijeg svjetskog natjecanja u fotografiji. Mike Trow, bivši urednik fotografije britanskog izdanja časopisa Vogue, zadužen je za izbor fotografija koje će biti prikazane na izložbi. Pokrivajući širok spektar žanrova: od arhitekture, pejzaža, ulične fotografije, divljih životinja, portreta i putopisne fotografije, radovi koji su se našli u užem izboru pružit će publici pravi uvid u fotografske trendove koji su obilježili proteklu godinu.

Izuzetna je privilegija uručiti ovu nagradu tako važnoj umjetnici koja probija granice u svojoj profesiji. Zadovoljstvo je promatrati Candidein rad, tehnički savršen i prelijepo intenzivan”, izjavio je Scott Gray, izvršni direktor Svjetske organizacije za fotografiju.

Fotografije koje su ušle u uži izbor Sony World Photography Awards 2018 bit će objavljene u srijedu, 28. veljače. Pobjednici će biti proglašeni 19. travnja 2018.

Sony je vodeći svjetski proizvođač u području audio, video, gaming, komunikacijske, informacijske i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem u glazbi, filmovima, kompjutorskim igrama i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućuje da bude lider na svjetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. ožujka 2017. godine, tvrtka Sony je uspjela ostvariti konsolidirani godišnji promet od približno 76 milijarde dolara. Sony globalna web stranica: http://www.sony.net/

Komentari (0)

Dodaj komentar

Komentiraj

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.